avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Unde reclam faptul ca mi s-a facut un cont pe un sait, ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Unde reclam faptul ca mi s-a facut un cont pe un sait, fara acordul meu?

Cum pot actiona in cazul meu? A fost publicat pe un SITE ptr. adulti , un anunt cu caracter f. obscen . Nr. de telefon postat este un nr. privat, ce apartine fimei unde eu sunt angajata, eu avand telefon de servici. sunt sunata non-stop, chiar si in timpul zilei, in timpul programului de se servici si este o adevarata problema. primesc SMS cu mesaje obscene in urma cestor anunturi. Ce pot sa fac?
Cum pot sa actionez ptr. a afla sin sanctiona acesata persoana? ceva banioeli am insa afara o dovada clara...Unde trebuie sa fac plingere? si sa se afle de pe ce IP s-a facut publicarea acestor anunturi?
Daca este necesar pot sa apelez chiar si la conducerea companiei.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:09, 2 Septembrie 2011
Sunt curios care e fapta de care il acuzati pe respectivul. Pentru ca a introdus un numar de telefon pe un site de dating? Unde este hartuirea aici?

Chiar credeti ca DIICOT nu are cazuri mai serioase de solutionat? Credeti ca exista vreun judecator care va semna un mandat pentru asta? E aberant sa puneti omul sa faca o plangere penala pentru o fapta care nu poate fi incadrata.

Mai degraba doamna ar trebui sa se concentreze pe scoaterea numarului de telefon de pe site.
Doamna banuie o persoana, deci nu pare o greseala fara intentie...

Personal, consider ca s-a depasit cu mult limita chiar si a unei glume foarte proaste, iar cel care a procedat in acest fel este o "minte bolnava". Riscul este ca incurajat de lipsa de reactie aceasta persoana poate trece la acte mult mai periculoase...cine stie?!...o fi vreun obsedat sexual, psihopat etc...

Doamna sa nu faca plingere pentru ca DIICOT-ul si judecatorii sint ocupati?!...au probleme mai importante de rezolvat?!...linistea doamnei si eventual pericolul in care, probabil, se afla, nu este destul de important pentru acesti domni/doamne?! pentru ca inca codul penal, nou din 2009, nu este in vigoare si nu avem baza legala etc.?!... Sa fim seriosi!...

Doamna poate face plingere... politia are metode, technici etc. va gasi si baza legala sa IDENTIFICE acest nenorocit. Si daca-l afla fara baza legala, care ar fi problema?!...

Ultima modificare: Vineri, 2 Septembrie 2011
anonim99, utilizator
Stimate domn anonim99, dvs nu intelegeti ca nu exista temei legal pentru aceasta plangere?
Ar parea ca este hartuire, insa nu exista deocamdata reglementari in codul penal astazi in vigoare. Nu putem depune plangeri la politie in speranta ca dosarul va ramane pe masa unui politist pana la intrarea in vigoare a viitorului cod penal.
Personal cred ca exagerati cand va referiti la pericolul in care se afla doamna, sunt mai mult decat convins ca cei care o deranjeaza nu sunt interesati de dansa in persoana, putea fi oricare alta femeie in locul dansei, ei sunt interesati de serviciile pe care se presupune ca le-ar oferi doamna.
Metoda de rezolvare a acestei situatii este foarte simpla, daca am sfatui sa se mearga la politie, am complica exostenta doamnei si nu cred ca merita.
Daca politia l-ar afla pe acest individ fara vreo baza legala....aflati ca se incalca legea in primul rand.
As vrea pentru o clipa sa va puneti in situatia in care numarul dvs de telefon este folosit de altcineva in scopuri ilicite, ati dori sa se faca demersuriimpotriva dvs. fara sa va respecte nimeni drepturile pe care le aveti, fara sa existe baza legala?
Vedeti de ce exista atatea procese pierdute de Romania la CEDO?
alexandrugroza a scris:

Of, of.....pana la intrarea in vigoare a noului cod penal mai este mult, Asa ca momentan nu este vorba de nici o hartuire.
Ii inteleg frustarea doamnei, insa sa fim catusi de putini realisti, nu putem sa o indrumam sa faca plangeri penale...pentru ce? unde incadram fapta limitandu-ne strict la actual cod penal in vigoare?
Asa cum foarte frumos a relatat domnul Chertes cu cateva posturi in spate, intreaga procedura de depistare a unui abonat care are un anumit IP este o procedura complexa care necesita timp , pentru care trebuie sa se obtina un mandat semnat de catre un judecator(nu doar de procuror) , iar acest mandat se va semna doar daca sunt motive temeinice ca s-a comis o infractiune grava, nu se vor da mandate pentru orice...suparare
Mare mi-ar fi mirarea sa intervina DIICOT in astfel de cazuri, decat daca nu au altceva serios de facut.

1. Nu avem de ce discuta de noul cod penal. Chiar daca Noul cod penal ar include o incriminare care sa se aplice (nu contine, ce a citat anonim nu se aplica, e o alta poveste acolo) nu se poate sanctiona o persoana pentru o fapta care la data comiterii nu era incriminata ca infractiune. Altfel, de exemplu, daca legiuitorul ar vrea oricand ar putea incrimina consumul de bere ca infractiune si ar fi infractori si cei care consuma dupa intrarea in vigoare a textului dar si cei care au consumat inainte. Exista principiul neretroactivitatii legii penale prin urmare o astfel de aplicare (a unei sanctiuni penale unei fapte comise anterior ca ea sa fie incriminata ca infractiune) ar constitui o incalcare a acestui principiu.
2. Procedura de depistare a IP-ului nu necesita mandat din partea unui judecator, se poate face printr-o simpla adresa a unui organ de urmarire penala, fie el politist sau procuror.
3. In penal DIICOT-ul (sau orice alta structura specializata) nu intervine dupa cum li se pare lor ca merita sau nu, dupa cum considera sau nu ca speta e sau nu importanta. Ei intervin oricand au competenta. Doar asa se pune corect problema.

In schimb, concluzia pe speta doamnei ramane si in opinia mea aceeasi: nu prea avem text de incriminare pe care sa incadram situatia, in concluzie orice plangere s-ar putea lovi de o solutie de neincepere tocmai pentru ca fapta respectiva nu constituie infractiune. Sugestia mea, cu DIICOT-ul era un mecanism la limita legii (deci legal), de aparare impotriva unei recidive din partea celui care a facut respectiva gluma proasta.

In plus, ar fi mai rezonabil ca si utilizatori ai forumului sa nu minimalizam problemele celor care ni le aduc in atentie prin judecati de valoare de genul: nu se sesizeaza diicotul pentru orice suparare a unui om.
Aveti dreptate Dl. Chertes, iar daca prin opininia mea exprimata am minimalizat problema doamnei, imi cer scuze, era doar o parere personala raportata la speta dansei, dar si la spetele pe care le-am intalnit de-a lungul timpului si au fost solutionate de DIICOT.

Alte discuții în legătură

Amenintari facebook iuliaa19 iuliaa19 Cineva, cu un cont facebook fantoma ma tot ameninta. Repetitiv, chiar si dupa alte conturi. te tai , ti-as taia gatul, te violez, etc. Ce sansa am ca daca ... (vezi toată discuția)
Probe si infractiuni informatice w0lfshad3 w0lfshad3 1. Mi s-au luat / prelucrat poze de pe internet, laolalta cu texte calomnioase, si au fost facute publice prin mail intr-o retea intranet. Am salvat aceste ... (vezi toată discuția)
Cerere de interdictie corinuta corinuta As vrea sa imi spuneti daca a auzit cineva de \"cererea de interdictie\" de a se mai apropia de o persoana...in speta fostul concubin o urmareste pe fosta lui ... (vezi toată discuția)