avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... aBUZURILE ASOCIATIEI
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

aBUZURILE ASOCIATIEI

cAND PRESEDINTELE IMPREUNA CU AD-TORUL,SA ZIC IN CARDASIE SI CU UNII VECINI FAVORIZATI CU MAI PUTIN PE LISTELE DE PLATA,NU VOR NICI SA IA CERERI DAR SA MAI RASPUNDA LA ELE..CAND RECLAMATI LA PRIMARIE NU SE IA NICI O MASURA,...SI PUN SUME NEJUSTIFICATE PE LISTELE DE INTRETINERE,CELTUIELI ADMINISTRATIVE MARI SI TOT FARA A DA SOCOTEALA SI A SPUNE CE REPREZINTA SI MULTE ALTE ILEGALITATI CE SE MAI POATE FACE?
Cel mai recent răspuns: tTHEANICOLESCU@CLICKNET,RO , utilizator 22:26, 30 August 2008
Va asculta toata lumea, dar nimeni nu intelege aproape nimic din ceea ce exprimati! Cand si pe cine ati dat in judecata in baza H.G.nr.400/2003, si pentru ce? Autoritatiile publice locale nu numai indruma, ci si controleaza asociatiile de proprietari! Asa se prevedea si in vechea reglementare asa se prevede si acum. Intr-o alta ordine de idei, ar fi bine sa fiti mult mai explicit si sa spuneti exact ceea ce doriti.
TheaNicolescu a scris:

Va rog sa ma ascultati.Situatia incalcita o explic cat pot mai scuri.In anul 2005 ad-tot devine un vecin folosindu-se de legi.,cu comitet dar fara comisie de cenzori pana in 2007 nici un control.Eu--cu vise de dreptate...il dau in judecata ,conform legii.H.G-400/2003 ca nu are voie sa fie ad-tor-1-avea o datorie de 36 milioane vechi la intretinere(datornic mare de 25 ani)2-nu avea atestat.si pierd in instanta!?!?Razbunare imi pune la apa rece(n-am apa calda de 4 ani,nici centrala de ap.)o persoana lunar-54mc,33.mc.72mc?etc.Il actionez in judecata si pierd?!?1Nu platesc si-mi pune penalizari,nu spun la cat s-a ajuns si ma da el pe mine in judecata(numai am amenintare)si s s-ar putea sa castige.Reclamatii la primarie am facut si mi-a raspuns ca legal ei i druma asociatiile nu la controleaza.I-a dat si atestat asa ca-i legal.A facut o adunare gener. cu oamenii lui in 2007 si si-a facut salariul de 7.500.000.lei vechi lunar,il plateste lunar si pe presedinte.Legal nu-i asa?Dar comisia de cenzori este o singura tanara(ilegal categoric)usor de manipulat de el.Anulacesta nu s-a convocat adunarea gener.ca...el este un simplu angajat al comitetului si n-are dreptul.Legal,nu-i asa?Se protesteaza pe la coltul blocului si atat.Unde sa ma mut?unde sa fug?M-am uitat pe Internet dupa o insula in Pacific dar este prea tarziu pentru mine.Am multe inca de spus dar nu stiu cat am voie sa scriu.Si asa cred ca este prea mult.Va multumesc ,altfel ieseam in strada sa urlu....
m-am uitat putin, de curiozitate, pe HG400/2003 la care ati facut referire si, din ce ati scris si dvs am tras urmatoarele concluzii :
1. legea este asemenatoare cu 230/2007
2. aruncati niste acuze care s-ar putea sa fie nefondate:
a) spuneati ca administratorul a fost ales de comitetul executiv. este corect asa.
b) ca nu a fost aleasa comisia de cenzori. legea prevede ca trebuie sa existe un numar impar de cenzori. deci iar nu aveti dreptate
c) ca administratorul nu avea atestat. sinteti sigura de asta ? daca este asa, atunci de vina este comitetul executiv care a incalcat legea si pot raspunde in fata ei pt asta. numai sa fie reala acuzatia.
d) administratorul avea datorii. HG 400/2003 nu prevede ca administratorul trebuie sa nu aiba datorii, legea 230/2007, da
e)consumurile de apa rece pe care pretindeti ca v-au fost puse la plata sint exagerate dar, in conditiile in care dvs nu ati avut contorizare individuala iar ceilalti au avut, pierderile au fost suportate doar de cei necontorizati. daca blocul este/a fost total necontorizat, nu inteleg de ce ar fi consumuri asa mari
f) ca nu ati platit intretinerea si v-au pus la plata ... este corect. HG400/2003 prevede obligativitatea platii intretinerii si dreptul dvs de a contesta in scris calculul efectuat in termen de 10 zile de la afisarea listei, urmind a primi un raspuns in 5 zile, conform aceluiasi act normativ. ati facut vreodata asa ceva ? :-/
g) ca v-a dat in judecata pt neplata datoriilor este iarasi corect, conform aceleiaasi HG. el si-a achitat restantele de care vorbeati ? :-/
h) presedintele poate fi si el remunerat, daca adunarea generala hotaraste asta. ADMINISTRATORUL ESTE ANGAJAT DE CATRE COMITETUL EXECUTIV, SI POATE FI DEMIS DE CATRE ACESTA PENTRU NEREGULI. DECI ADMINISTRATORUL ESTE ANGAJATUL ASOCIATIEI, NU EL A ANGAJAT PE PRESEDINTE. PRESEDINTELE ESTE REPREZENTANTUL ASOCIATIEI, EL FIIND ALES DE CATRE ADUNAREA GENERALA. cititi cu atentie legea 230/2007 si norma de aplicare a acesteia. si mai verificati si topicurile de pe aici, ca aveti o gramada de informatii la cele dorite de dvs.
i) la art 40 din HG400/2003 se specifica relatiile dintre primarii si asociatii. cititi-l cu atentie !
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 August 2008
ContSters62736, utilizator
e destul de clar ...dar dvs nu vreti sa ..intelegeti...Primariile prin serviciul sau nu face decat sa te ..indrume spre instanta si spre politie
Politia te indruma spre..primarie.Eu am facut plangere la primarie,si am primit..citate din legea 230.Mai mult aceste servicii intimideaza pe cei care vor sa li se faca dreptate
Legea spune ca sunt obligate sa faca o verificare a gestiunii asociatiilor,a solicitarea unui membru.Stiti vre o verificare?La o adunare generala,s a incalcat legislatia cu ajutorul sefului de la primarie,chemat sa supravegheze...se fac ca nu cunosc legea,bagand zazanie intre locatari..
Si pt titulara subiectului...angajati avocat,cereti defalcarea datoriilor pe furnizori si luna,actele aferente tuturor sumelor.Verificati respectarea etapelor.propunere adm catre comitet,raportul comisiei de cenzori pt legalitatea sumelor...Dar o sa dureze..O sa fiti shicanata mereu. Va pot sta la dispozitie cu experienta pe aceasta tema
musac a scris:

e destul de clar ...dar dvs nu vreti sa ..intelegeti...Primariile prin serviciul sau nu face decat sa te ..indrume spre instanta si spre politie
Politia te indruma spre..primarie.Eu am facut plangere la primarie,si am primit..citate din legea 230.Mai mult aceste servicii intimideaza pe cei care vor sa li se faca dreptate
Legea spune ca sunt obligate sa faca o verificare a gestiunii asociatiilor,a solicitarea unui membru.Stiti vre o verificare?La o adunare generala,s a incalcat legislatia cu ajutorul sefului de la primarie,chemat sa supravegheze...se fac ca nu cunosc legea,bagand zazanie intre locatari..
Si pt titulara subiectului...angajati avocat,cereti defalcarea datoriilor pe furnizori si luna,actele aferente tuturor sumelor.Verificati respectarea etapelor.propunere adm catre comitet,raportul comisiei de cenzori pt legalitatea sumelor...Dar o sa dureze..O sa fiti shicanata mereu. Va pot sta la dispozitie cu experienta pe aceasta tema

cu scuzele de rigoare, va informez ca am fost la biroul unic din cadrul primariei sectorului de care apartin si, dupa ce mi-au fost ascultate toate cele ce am avut de spus, cu toata documentatia de rigoare si cu legislatia in vigoare (cele doua pe care le tot contestati), nu am fost trimis trimis la politie pentru aspectele reclamate asupra hotaririlor ilegale ale comitetului executiv si asupra incalcarilor dreptului proprietarului (nu mi-a fost primita contestatiei cu privire la calculul intretinerii nici personal, nici prin recomandata postala). mi-au inregistrat cererea si voi fi chemat in acelasi timp cu administratorul si presedintele la primarie, unde se va clarifica situatia. dar totul se face pe documente si legislatie, nu pe vorbe fara acoperire
oricum, a fost benefica intrarea mea pe acest forum si pe un alful, unde am putut afla multe informatii de care habar nu aveam pina in acel moment, iar dvs nu aveti nici un merit in aceasta, nefurnizind decit niste informatii banale, fara suport legislativ
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 August 2008
ContSters62736, utilizator
Domnule carol_iorac, felicitari pentru ceea ce faceti! Se pare ca situatia cu care va confruntati are si iz penal! Nu ar fi rau daca ati intreprinde ceva si in acest sens, bazandu-va pe documente si legislatie. Succes!

Alte discuții în legătură

Ce-i de facut ? Thea Nicolescu Thea Nicolescu In relatia propietar-asociatie(comitet) in orice situatiePolitia nu se implica(sub motiv ca adunerea generala hotaraste Primaria nu vrea sa se implice(din ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie sa procedam legal la predarea/ primirea documentelor asociatiei de proprietari, cand se schimba si conducerea si administratorul? m.belu m.belu Noul administrator ( p.f.a) imi spune ca nu preia registrul de casa , pana cand administratorul precedent( din cadrul unei firme specializate) nu intocmeste ... (vezi toată discuția)
Probleme grave in cadrul asociatiei valentin1972 valentin1972 in anul 2003 asociatia a ramas fara presedinte si administrator. din 2003 pina in 2012 de incasari plati sialte probleme s a ocupat un locatar din bloc fara sa ... (vezi toată discuția)