avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... violenta domestica
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

violenta domestica

cum pot impiedica fostul sot,care era de o violenta extrema,sa ne mai ameninte si acum dupa divort?fostul sot este politist si este angajat la Inspectoratul de Politie Sibiu!si inca o intrebare:cum de poate fi un astfel de om ,angajat in slujba omului???cum poate el proteja femeile ,de violenta domestica ,atata timp cat el era un agresor???sau copiii?nimeni nu si verifica angajatii??
Cel mai recent răspuns: derky , utilizator 17:10, 5 Februarie 2009
multumesc!eu cu fiul meu suntem in Anglia,de aproape 3 luni.am un contract de lucru aici.fostul sot imi trimite amenintari prin membrii familiei mele,ca mi arata el mie ,ca mi va face probleme.la divort nu a cerut drept de vizita,ptr fiul lui care nu doreste sub nici o forma sa mai aibe vreo legatura cu tatal lui.in ce fel ,ma pot adresa ,de aici din Anglia,Inspectoratului sau Parchetului,pentru interdictie,atata vreme cat chiar asta ne dorim:sa ne lase in pace!multumesc!rodica
Amenintari in scris nu va trimite chiar si in Anglia? Cat aveti contract de munca acolo ar trebui sa stati linistita si sa-l ignorati! Intr-un fel sunteti protejata impreuna cu fiul si numai pentru faptul ca nu sunteti in tara!
multumesc!asa este ,ca suntem in siguranta aici,departe de el DAR....totusi am nevoie de hotarare judecatoreasca de interdictie,pentru ca l cunosc f bine,nu am incredere in el.am fost destul traumatizati inperioada casatoriei,eu si fiul meu,ca sa credem ca individul va renunta la a ma ameninta!trbuie sa stiu cui ma pot adresa pentru asta.chiar avem nevoie de liniste.
Buna ziua!
As vrea sa cer un sfat privitor la violenta in "familie". O sa scriu aici toate detaliile si sper ca o sa aveti rabdarea sa cititi.
O sa incep prin a scrie ca nu sunt eu victima violentei si amenintarilor, ci mama mea. Aceasta e supusa de mai mult timp la niste amenintari absurde, ultima data fiind amenintata cu pistolul de catre sotului ei.
S-au casatorit anul trecut (prin octombrie 2008), mutandu-se imediat in casa detinuta de sot, impreuna cu sora mea mai mica (6 ani). Mentionez ca proprietatea in care locuiau nu se afla in Bucuresti, deci era departe de ochii nostri (a copiilor). La scurt timp dupa casatorie (aproximativ 3 saptamani- 1 luna) mama a fost grav batuta intr-o noapte, sub ochii surorii mele mai mici, motivatia lui fiind una absurda (mama nu-i daduse cutit pt friptura la cina)... A doua zi sora mea mai mare s-a dus cu masina si le-a luat in Bucuresti, sotul mamei nefiind acasa. S-a dus la IML, unde si-a facut certificatul medico-legal (insa nu l-a mai luat, intre timp impacandu-se cu agresorul).
Cateva zile in urma a fugit iar, ducandu-se la niste cunoscuti in alta localitate.
Mi-a relatat ingrozita cum sotul ei o ameninta in fiecare zi, si cum i-a ascuns toate actele ei si a surorii mele (ca sa nu poata fugi).
Despre acest barbat pot spune ca e bolnav psihic... Trecutul lui nu foarte roz ( ultima lui sotie a murit, accident sau crima, nu stiu sigur).
Deasemenea, ceva ciudat i s-a intamplat si surorii mele (mai mari) in urma cu cateva saptamani. A fost pe la ei in vizita iar in timpul mesei, sotul mamei i-a parcat masina in alta parte ("parcarea" durand aproximativ 30 minute, cat au stat la masa). La plecare, mergand pe autostrada, s-au auzit niste zgomote ciudate la masina. In urma controlului s-a descoperit ca o roata de la masina era desurubata... Bineinteles ca nu existau dovezi cum ca el ar fi implicat in asa ceva, asa ca "coincidenta" a fost uitata.
Nu-l vreau pe acest om in preajma mamei mele, mai ales ca decurge la tot felul de amenintari si santajuri pentru a o aduce inapoi.
As vrea sa va intreb daca exista vreo metoda sa-l tin departe de ea, o interdictie ceva... orice... Vreau un sfat.
In primul rind cred ca ar trebui sa divorteze de acest barbat. Nu e de inteles cum a putut sa se impace dupa prima agresiune. Apoi se poate face plingere penala, dar daca veti sustine ca s-ar putea sa sufere de o afectiune psihica , s-ar putea ajunge pina la se constata ca nu raspunde penal, ca nu are discernamint, ect. In cadrul unui eventual proces penal instanta poate sa stabileasca ca obligatie in sarcina inculpatului obligatia de a nu se intilni cu anumite persoane, respectiv mama dvs. , daca se dispune suspendarea executarii pedepsei.

Alte discuții în legătură

Plangere de agresiune cobzarualexandra cobzarualexandra intrebarea este:daca eu filmez o persoana(beata) care agreseaza fizic sau verbal si ameninta si injura sotia(sau pe mine),filmul poate fi luat ca o dovada la ... (vezi toată discuția)
Politia nu si-a dat interesul!!!!???? mihaela_mimi_ro mihaela_mimi_ro Acum 2 zile mama a victima unei agresiuni cu agresor cunoscut ; fost batuta in asemenea hal incat la momentul actual este internata la Spitalul de Urgenta ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu marius.suceava marius.suceava Buna ziua am si eu o intrebare daca la cazul plangere penala violre de domiciliu si violenta fara martori si este la prima abatere ce consecinte se aplica ? ... (vezi toată discuția)