avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Va rog sa ma ajutati. Fostul prieten a instalat ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Va rog sa ma ajutati. Fostul prieten a instalat anumite programe in computerul meu si am ajuns sa fiu cercetata de politisti

Ma numesc Elena, am 25 de ani si ma aflu intr-o situatie penibila si sunt disperata.
Sa va spun povestea mea. Am avut o relatie de 6 ani cu un barbat, de 4 luni suntem despartiti si de o saptamana traiesc un cosmar. Fostul meu prieten lucreaza ca si grafician la o tipografie din oras si colaboreaza cu o revista de renume din Romania, este foarte apreciat in ce face.
Pe parcursul relatiei noastre am locuit impreuna timp de aprox. 4 ani fara intreruperi.Acum 2 ani de zile a fost prima mea tentativa de al parasi si ne-am impacat la insistentele si santajurile lui.
Cand ne-am despartit definitiv m-a asigurat ca o sa-mi para rau, ca nu se lasa pana nu ma vede distrusa (nu se referea neaparat la violente fizice mai mult psihice).Nu-mi pare rau ca l-am parasit, imi pare rau ca l-am parasit prea tarziu.
De la acea tentativa de al parasi acum 2 ani si pana acum el a profitat de naivitatea mea in materie de calculatoare si internet, mi-a instalat felurite programe prin care ma spiona, stia tot ce vorbeam cu prietenele mele sau cu familia pe messenger sau pe email. Am aflat la despartirea noastra acest lucru chiar din gura lui. Cand a plecat a sters orice urma a acestor programe, pentru ca nu mai gasesc nimic. Martori ca mi-a marturisit nu am, eram doar noi 2 in casa, nu pot sa-l acuz de nimic, insa m-a speriat faptul ca mi-a spus in acea seara ca razbunarea lui nu se termina doar cu programele de spionaj si ca o sa am surprize noi.
Si asa s-a si intamplat. Acum o saptamana, m-a cautat acasa un politist care mi-a spus ca trebuie sa merg la sediul lor pentru clarificarea unei situatii.Acolo am constatat ca fostul meu prieten ma acuza ca i-as fi trimis emailuri prin care il amenintam, timp de ani de zile. politisti au reusit sa afle de la cine s-au trimis aceste emailuri, apare adresa IP a calculatorului meu.
I-am explicat si politistului ca este adevarat ca ne-am certat in urma cu 2 ani, dar ne-am impacat, ca si fostul prieten folosea calculatorul mai mult decat mine deseori si nu l-am amenintat niciodata.
Este foarte aiurea situatia mai ales ca fostul prieteni are relatii printre politisti si sunt sigura ca face tot posibilul sa imi faca rau.
Si mai grav este ca sunt sigura ca el a pus la cale toata aceasta situatie dar nu am cum sa demonstrez ca nu am scris eu acele emailuri.
Dupa ce mi-a spus politistul toata povestea acestor amenintari virtuale, mi-a dat o hartie si m-a intrebat daca eu am scris ce vedeam acolo
Eu sunt asistenta la un cabinet de medicina generala si acea hartie aratata de politist era o scanare a unei scutiri medicale. Cu o atitudine de superioritate, politistul mi-a spus ca acea scutire este un fals facut de mine pentru a ajuta pe fratele mai mic (inca la liceu) al fostului prieten. Scrisul de pe acea scanare a adeverintei se aseamana cu al meu dar eu in viata mea nu am oferit astfel de scutiri nimanui, nici macar nu mi s-a cerut sa facilitez eliberarea unei astfel de scutiri.
O prietena foarte buna caruia i-am povestit ce mi se intampla mi-a spus ca este convinsa ca fostul prieten a facut acel fals ca sa imi faca si mai mult rau pentru ca prin meseria lui ar fi putut sa imi contrafaca scrisul.
Nu stiu la cine sa apelez, nu am bani de avocati apelez la cunostintele dumneavoastra pentru ca va rog sa ma credeti ca de o saptamana nu mananc aproape nimic, am incercat sa-l fac pe fostul prieten sa renunte la aceste acuzatii dar nu vrea sa stea de vorba cu mine. Nu am martori care sa ma sustina, el nu a fost niciodata violent cu mine si nu vorbea sau certa in public de aceea prietenii nostri nu vor sa intervina.
Ma scuzati ca am scris atat, va rog mult sa ma sfatuiti ce pot sa fac sa ma apar de aceste acuzatii.
Multumesc tuturor care citesc.
Cred ca se recomanda o sinteza a problemei dvs. Detaliile complica si distrag atentia de la problema propriu-zisa cu care va confruntati.
Expertiza grafica, se efectueaza numai asupra documentului in original si nu copii,xerocopii,etc.Nu trebuie sa cereti dvs.efectuarea expertizei,deoarece,in principal ,cel care cere trebuie sa achite c/val,ori ati spus ca nu dispuneti de bani.In al doilea rand beneficiati de prezumtia de nevinovatie,situatie in care cel ce acuza trebuie sa si probeze. succes.
Buna ziua,
eu am inteles urmatoarele: fostul prieten a facut o plangere la politie pt amenintare prin email (calculator pe care-l utiliza si el, adresa de email nefiind a dvs) si un asa zis fals in acte medicale. Opinia mea este ca nu ai dece sa-ti faci griji. Intrebare: ati dat vre-o declaratie cand ati fost la politie? Daca da, si nu va este favorabila, puteti sa o schimbati prin negarea tuturor acuzatiilor (prezumtia de nevinovatie), daca nu ati dat, se poate chema abuz in serviciu din partea organelor de cercetare ceea ce este foarte grav pentru acestia. Drept urmare, in prezent sunteti doar in faza cercetarilor penale.... nu aveti dece sa ve temeti. Pentru a se da rezolutia de incepere a unui proces penal este cale lunga, trebuie sa va gaseasca si o incadrare pe Cod Penal, si nu cred ca vreun procuror, pe baza documentelor aratate de catre politist, va face acest act. Expertiza se cere, si se face doar in cadrul unui proces (civil sau penal), pana atunci dvs. nu aveti ce sa doveti si pentru ce sa dovediti. In privinta mesajelor trimise de pe o adresa de email, asa cum a sustinut si Alexandru, ar fi trebuit ca politia sa fi identificat IP-ul dvs si ar fi trebuit sa fie indeplinita o procedura legala, pana la ridicarea unitatii centrale pt analiza. In concluzie stati linistita, iar daca aflati ca toata acesta procedura a fost facuta doar ca sa va intimideze si sa va "distruga" va recomandat sa va indreptati dvs. cu plangeri direct la Parchet pentru hartuire in ceea ce-l priveste pe fostu', si pentru abuz in ceea ce-l priveste pe dl. politist.
Eu am inteles ca dra este santajata, intimidata, etc de fostul, cu probe false. Nu aceasta e sinteza? Dar nu am inteles pentru ce? Daca ii cedeaza santajului, o sa se impace? M-as mira.
Cu suguranta acesta este sinteza: santaj, intimidare, etc... Omu' a fost parasit, si prin modalitatea acesta extrema, probabil cauta sa o intoarca la el... sunt specineme de felul acesta (se imbolnavesc instant de toate bolile... dor sa- l determine pe celalalt sa nu-l paraseasca). In cazul de fata s-a ajuns mai departe, a implicat si organe ale statului... de aceea recomandam drei. sa nu intre in panica, deoarece in situatia asta doar timpul va rezolva toata situatia.

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva actelor de urmarire penala mariaLazar mariaLazar Am fost pusa sub invinuire pentru infractiunea prev. de art. 290 (fals in inscrisuri sub semnatura privata). Am primit o citatie de la procuror, in fata caruia ... (vezi toată discuția)
Test poligraf alexandrugroza alexandrugroza Buna seara. Subiectul propus de mine a fost intors pe toate partile, am citit pe internet cateva opinii interesante despre acest test poligraf. Saptamana ... (vezi toată discuția)