avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Va rog sa ma ajutati. Fostul prieten a instalat ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Va rog sa ma ajutati. Fostul prieten a instalat anumite programe in computerul meu si am ajuns sa fiu cercetata de politisti

Ma numesc Elena, am 25 de ani si ma aflu intr-o situatie penibila si sunt disperata.
Sa va spun povestea mea. Am avut o relatie de 6 ani cu un barbat, de 4 luni suntem despartiti si de o saptamana traiesc un cosmar. Fostul meu prieten lucreaza ca si grafician la o tipografie din oras si colaboreaza cu o revista de renume din Romania, este foarte apreciat in ce face.
Pe parcursul relatiei noastre am locuit impreuna timp de aprox. 4 ani fara intreruperi.Acum 2 ani de zile a fost prima mea tentativa de al parasi si ne-am impacat la insistentele si santajurile lui.
Cand ne-am despartit definitiv m-a asigurat ca o sa-mi para rau, ca nu se lasa pana nu ma vede distrusa (nu se referea neaparat la violente fizice mai mult psihice).Nu-mi pare rau ca l-am parasit, imi pare rau ca l-am parasit prea tarziu.
De la acea tentativa de al parasi acum 2 ani si pana acum el a profitat de naivitatea mea in materie de calculatoare si internet, mi-a instalat felurite programe prin care ma spiona, stia tot ce vorbeam cu prietenele mele sau cu familia pe messenger sau pe email. Am aflat la despartirea noastra acest lucru chiar din gura lui. Cand a plecat a sters orice urma a acestor programe, pentru ca nu mai gasesc nimic. Martori ca mi-a marturisit nu am, eram doar noi 2 in casa, nu pot sa-l acuz de nimic, insa m-a speriat faptul ca mi-a spus in acea seara ca razbunarea lui nu se termina doar cu programele de spionaj si ca o sa am surprize noi.
Si asa s-a si intamplat. Acum o saptamana, m-a cautat acasa un politist care mi-a spus ca trebuie sa merg la sediul lor pentru clarificarea unei situatii.Acolo am constatat ca fostul meu prieten ma acuza ca i-as fi trimis emailuri prin care il amenintam, timp de ani de zile. politisti au reusit sa afle de la cine s-au trimis aceste emailuri, apare adresa IP a calculatorului meu.
I-am explicat si politistului ca este adevarat ca ne-am certat in urma cu 2 ani, dar ne-am impacat, ca si fostul prieten folosea calculatorul mai mult decat mine deseori si nu l-am amenintat niciodata.
Este foarte aiurea situatia mai ales ca fostul prieteni are relatii printre politisti si sunt sigura ca face tot posibilul sa imi faca rau.
Si mai grav este ca sunt sigura ca el a pus la cale toata aceasta situatie dar nu am cum sa demonstrez ca nu am scris eu acele emailuri.
Dupa ce mi-a spus politistul toata povestea acestor amenintari virtuale, mi-a dat o hartie si m-a intrebat daca eu am scris ce vedeam acolo
Eu sunt asistenta la un cabinet de medicina generala si acea hartie aratata de politist era o scanare a unei scutiri medicale. Cu o atitudine de superioritate, politistul mi-a spus ca acea scutire este un fals facut de mine pentru a ajuta pe fratele mai mic (inca la liceu) al fostului prieten. Scrisul de pe acea scanare a adeverintei se aseamana cu al meu dar eu in viata mea nu am oferit astfel de scutiri nimanui, nici macar nu mi s-a cerut sa facilitez eliberarea unei astfel de scutiri.
O prietena foarte buna caruia i-am povestit ce mi se intampla mi-a spus ca este convinsa ca fostul prieten a facut acel fals ca sa imi faca si mai mult rau pentru ca prin meseria lui ar fi putut sa imi contrafaca scrisul.
Nu stiu la cine sa apelez, nu am bani de avocati apelez la cunostintele dumneavoastra pentru ca va rog sa ma credeti ca de o saptamana nu mananc aproape nimic, am incercat sa-l fac pe fostul prieten sa renunte la aceste acuzatii dar nu vrea sa stea de vorba cu mine. Nu am martori care sa ma sustina, el nu a fost niciodata violent cu mine si nu vorbea sau certa in public de aceea prietenii nostri nu vor sa intervina.
Ma scuzati ca am scris atat, va rog mult sa ma sfatuiti ce pot sa fac sa ma apar de aceste acuzatii.
Multumesc tuturor care citesc.
Da, doamna Catalina a fost foarte aproape de adevar, cunosc speta domnisoarei mai in detaliu.
Ce va pot spune acum este ca toata joaca aceasta a fostului prieten are 2000 de pagini la dosarul penal, cat se poate de hilar, nu am intalnit asa ceva in viata mea, iar scopul dosarului nu este sa se faca presiuni pt o eventuala impacare, scopul real a fost sa-i arate domnisoarei in cauza de ce este el in stare...si iata ca a aratat.
Cred ca avem de-a face cu un om nu tocmai sanatos psihic.
Oricum, precedent in Romania nu exista, dar cu siguranta acest dosar va fi dat exemplu in viitoarele asemenea spete( in definitiv fostul prieten asta urmareste, sa creeze precedent).
Pomit sa revin cu intreaga speta cand se va pune o concluzie, speram sa fie favorabila.

Multa bafta in continuare!
alexandrugroza a scris:

Da, doamna Catalina a fost foarte aproape de adevar, cunosc speta domnisoarei mai in detaliu.
Ce va pot spune acum este ca toata joaca aceasta a fostului prieten are 2000 de pagini la dosarul penal, cat se poate de hilar, nu am intalnit asa ceva in viata mea, iar scopul dosarului nu este sa se faca presiuni pt o eventuala impacare, scopul real a fost sa-i arate domnisoarei in cauza de ce este el in stare...si iata ca a aratat.
Cred ca avem de-a face cu un om nu tocmai sanatos psihic.
Oricum, precedent in Romania nu exista, dar cu siguranta acest dosar va fi dat exemplu in viitoarele asemenea spete( in definitiv fostul prieten asta urmareste, sa creeze precedent).
Pomit sa revin cu intreaga speta cand se va pune o concluzie, speram sa fie favorabila.

Hmmmm... Chiar interesant! 2000 de pagini la un dosar penal?! Daca completul de judecata s-a intins pe o durata ce a permis "umflarea" dosarului la acest volum de pagini inseamna ca a avut ceva in fundament. Asteptam sinteza spetei!
Cu scuzele de rigoare dle. omo_confid...insa nu ati inteles nimic din speta de fata; dosarul este in faza cercetarilor preliminare, stiti dvs... se afla inca la politie, se mai strang probe (daca omu' are probleme psihice se pot strange si 4000 de file!!!!). Nu a fost data, deocamdata, rezolutie de catre un procuror pentru inceperea urmaririi penale. Doar in faza aceasta putem discuta de un complet de judecata...:hugall:
Catalina Covaliu a scris:

Cu scuzele de rigoare dle. omo_confid...insa nu ati inteles nimic din speta de fata; dosarul este in faza cercetarilor preliminare, stiti dvs... se afla inca la politie, se mai strang probe (daca omu' are probleme psihice se pot strange si 4000 de file!!!!). Nu a fost data, deocamdata, rezolutie de catre un procuror pentru inceperea urmaririi penale. Doar in faza aceasta putem discuta de un complet de judecata...:hugall:

Stimata doamna/domnisoara, imi pare extrem de rau daca nu am inteles, dar (luand in considerare cele spuse de utilizatorul alexandrugroza) cand se discuta de un dosar penal si nu de cercetare preliminara (este o mare diferenta in terminologia specifica) atunci automat se ia in considerare existenta/actiunea/decizia unui complet de judecata. Faptul ca in cadrul spetei a fost invocata existenta unor probleme psihice, nu incumba de la sine si cresterea volumului la acest nr de pagini. Probabil ca nu cuantificati ce inseamna 2000 de pagini... (luand in considerare conditiile legale de arhivare, cazul cuprinde deja aprox. 7 volume... FOARTE MULT).

Regret ca am intervenit fata de atacul dvs. direct (probabil doriti sa va fie simtita prezenta in forum), dar este indicat sa ne raportam la exprimarea unor opinii utile initiatorilor posturilor. Eventuale comentarii la precizarile/interventiile mele le astept in mesaj privat.

Fata de ceilalti utilizatori imi cer scuze pentru aceasta interventie a mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva actelor de urmarire penala mariaLazar mariaLazar Am fost pusa sub invinuire pentru infractiunea prev. de art. 290 (fals in inscrisuri sub semnatura privata). Am primit o citatie de la procuror, in fata caruia ... (vezi toată discuția)
Test poligraf alexandrugroza alexandrugroza Buna seara. Subiectul propus de mine a fost intors pe toate partile, am citit pe internet cateva opinii interesante despre acest test poligraf. Saptamana ... (vezi toată discuția)