avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am dreptul la adeverinta de salariat daca sunt in CIC?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am dreptul la adeverinta de salariat daca sunt in CIC?

Buna ziua ,
Sunt in CIC din 01-05-2007 ,am nevoie de o adeverinta de salariat pentru a-mi inscrie fiul la cresa. Angajatorul meu refuza sa mi-o dea pe motiv ca am contractul de munca suspendat. Doresc sa-l inscriu pentru acomodare ,iar dupa aceea sa-mi reiau activitatea .
Am dreptul la aceasta adeverinta ? Daca am acest drept ,va rog sa-mi spuneti ce articol imi da acest drept pentru a -l mentiona in cererea de adeverinta.
va multumesc anticipat!:help:
P.S ma pot angaja in alta parte?
Cel mai recent răspuns: eugenia2008 , utilizator 17:07, 4 Septembrie 2008
am si eu aceeasi problema.sunt in concediu pentru cresterea copilului si as dori sa ma pun garant pentru cineva la banca dar angajatorul refuza sa imi dea adeverinta pe motiv ca eu nu am venituri si nu poate sa imi dea.este corect?am acest drept?dar daca as dori sa fac un credit eu?pot sa il fac?
Angajatorul este obligat sa elibereze orice document care atesta calitatea de angajat, fie acel document adevrinta de banca , adeverinta de medic, adeverinta de cresa/gradinita.
Singurul motiv este lenea sa nu va elibereze si ca aveti cim suspendat. Chiar daca cim este suspendat sunteti angajata lui.
Ultima modificare: Luni, 1 Septembrie 2008
Nicoleta Ilea, Consultant resurse umane

Chiar daca angajatorul este obligat sa elibereze adeverinta din care sa reieasa ca sunteti salariata in ea va trebui sa specifice in mod obligatoriu si faptul ca aveti CIM suspendat, fiind in concediu pentru crestere copil.
Asa ca aceasta adeverinta nu va este de nici un folos la banca, societatea nu are posibilitatea reala de a va retine bani in cazul in care titularul imprumutului bancar nu mai achita creditul ,in cazul girarii ,si nici daca nu mai platiti dvs. ,in cazul unui imprumut, acesta fiind motivul pentru care banca solicita adeverinta de la angajator, acesta isi da in adeverinta chiar acordul de a retine din salariul salariatului ratele restante.
In plus pe formularul respectiv , emis de banca, angajatorul trebuie sa treaca venitul din ultimele 3 luni care la dvs. este zero.
Mai corect spus angajatorul elibereaza o adeverinta inutila si nu vad nici un motiv suficient de puternic pentru a face acest lucru.
Situatia este insa diferita in cazul unei adeverinte necesara la gradinita, aici fiind vorba de un acces la educatie al copilului.
Pe adeverinta angajatorul va mentiona faptul ca sunteti in cic si veti face dovada cu fluturasii / documentul pe care il semnati cand luati banii. Am eliberat astfel de adeverinte pentru banci, iar persoanele au obtinut credit.
Nu este obligatoriu ca angajatorul sa isi ia angajamentul ca va face retineri in caz de neplata a ratelor la banca.
Nu este inutil sa eliberezi o astfel de adeverinta pentru banca daca persoana o solicita. Se poate obtine credit in acest caz si stiu destule cazuri.
nikol.ilea a scris:

Pe adeverinta angajatorul va mentiona faptul ca sunteti in cic si veti face dovada cu fluturasii / documentul pe care il semnati cand luati banii. Am eliberat astfel de adeverinte pentru banci, iar persoanele au obtinut credit.
Nu este obligatoriu ca angajatorul sa isi ia angajamentul ca va face retineri in caz de neplata a ratelor la banca.
Nu este inutil sa eliberezi o astfel de adeverinta pentru banca daca persoana o solicita. Se poate obtine credit in acest caz si stiu destule cazuri.

Cu care fluturas face dovada? Ca nu are asa ceva avand CIM suspendat. Iar indemnizatia CIC nu se plateste de catre angajator.
NU cunosc nici o bancacara accepta adeverinte de salariat fara venit si fara ca angajatorul sa accepte poprirea pe salariu, desi se poate intampla dar eu nu cunosc.
Ultima modificare: Luni, 1 Septembrie 2008
adelaida_07, utilizator

Alte discuții în legătură

Cic ContSters61392 ContSters61392 Am inteles ca cic se poate solicita dupa trecerea a 42 de zile de la nasterea copilului. Mentionez ca sunt tatal copilului si intentionez sa intru in acest ... (vezi toată discuția)
Salariata care intra in concediu pentru cresterea copilului - declaratie pentru intreruperea activitatii mikitud mikitud Salariata intra in concediu de ingrijire incepand cu 17.04.2012 si mi-a cerut o decizie sau declaratie ?! pentru intreruperea activitatii.Ma poate ajuta cineva ... (vezi toată discuția)
Concediu pt cresterea copilului alinaion82 alinaion82 Buna ziua! Am si eu o nelamurire. Avem un angajat a carei sotie a nascut pe 9 ian, iar el vrea sa intre in concediu de crestere a copilului. Precizez faptul ... (vezi toată discuția)