avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am dreptul la adeverinta de salariat daca sunt in CIC?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am dreptul la adeverinta de salariat daca sunt in CIC?

Buna ziua ,
Sunt in CIC din 01-05-2007 ,am nevoie de o adeverinta de salariat pentru a-mi inscrie fiul la cresa. Angajatorul meu refuza sa mi-o dea pe motiv ca am contractul de munca suspendat. Doresc sa-l inscriu pentru acomodare ,iar dupa aceea sa-mi reiau activitatea .
Am dreptul la aceasta adeverinta ? Daca am acest drept ,va rog sa-mi spuneti ce articol imi da acest drept pentru a -l mentiona in cererea de adeverinta.
va multumesc anticipat!:help:
P.S ma pot angaja in alta parte?
Cel mai recent răspuns: eugenia2008 , utilizator 17:07, 4 Septembrie 2008
Angajatorii nu mai sunt obligati sa retina pe statul de plata debitele pentru banci sau alte institutii.
Pe adeverintele tip ale bancilor exista un text care se taie cu pixul cu pasta daca angajatorul nu este de acord sa faca retineri. Daca banca vrea totusi sa obtina asa ceva trebuie sa plateasca pentru operatiune.
Este vorba despre fluturasul / hartia / actul / document de la primarie prin care se face dovada platii indemnizatiei de cic.
Se poate elibera o astfel de adeverinta . Venitul ei nu este zero decat de la locul de munca, dar beneficiaza de acea indemnizatie.
Cine vrea sa creada si sa intelega bine, cine nu .nu.
Mult noroc!
adelaida_07 a scris:

nikol.ilea a scris:

Pe adeverinta angajatorul va mentiona faptul ca sunteti in cic si veti face dovada cu fluturasii / documentul pe care il semnati cand luati banii. Am eliberat astfel de adeverinte pentru banci, iar persoanele au obtinut credit.
Nu este obligatoriu ca angajatorul sa isi ia angajamentul ca va face retineri in caz de neplata a ratelor la banca.
Nu este inutil sa eliberezi o astfel de adeverinta pentru banca daca persoana o solicita. Se poate obtine credit in acest caz si stiu destule cazuri.

Cu care fluturas face dovada? Ca nu are asa ceva avand CIM suspendat. Iar indemnizatia CIC nu se plateste de catre angajator.
NU cunosc nici o bancacara accepta adeverinte de salariat fara venit si fara ca angajatorul sa accepte poprirea pe salariu, desi se poate intampla dar eu nu cunosc.

adelaida_07, se poate si daca persoana respectiva se afla in acel concediu pentru cresterea copilului!
Venitul este cert, vorbim despre o indemnizatie reglementata prin O.U.G.nr.148/2005.
Admit ca banca acorda imprumut in baza indemnizatiei CIC, dar ce treaba are cu adeverinta angajatorului atata vreme cat nu acesta este cel care plateste CIC, era cu ani in urma avea logica, CIC era platit de angajator. Inprezent aceasta adeverinta ar trebui solicitata la primarie, ca doar de acolo se plateste CIC.
Sigur ca adeverinta de la societate este cu venit zero, ca acesta este venitul net dat de angajator.
Dovada venitului cert nu trebuie data de primarie?
Sigur ca se poate taia de pe adeverinta acordul angajatorului de a retine ratele restante, dar asa cum am spus putine banci iau in calcul o astfel de adeverinta.
Daca insa se poate obtine un imprumut in baza indemnizatiei CIC bravo bancilor.
Firma la care lucrez eu nu a fost de acord sa retina ratele pe statul de plata si a taiat propozitia respectiva din adeverinta.
Banca i-a dat imprumutul si asa. O fi fost o minune sau nu a bagat de seama?

Alte discuții în legătură

Cic ContSters61392 ContSters61392 Am inteles ca cic se poate solicita dupa trecerea a 42 de zile de la nasterea copilului. Mentionez ca sunt tatal copilului si intentionez sa intru in acest ... (vezi toată discuția)
Salariata care intra in concediu pentru cresterea copilului - declaratie pentru intreruperea activitatii mikitud mikitud Salariata intra in concediu de ingrijire incepand cu 17.04.2012 si mi-a cerut o decizie sau declaratie ?! pentru intreruperea activitatii.Ma poate ajuta cineva ... (vezi toată discuția)
Concediu pt cresterea copilului alinaion82 alinaion82 Buna ziua! Am si eu o nelamurire. Avem un angajat a carei sotie a nascut pe 9 ian, iar el vrea sa intre in concediu de crestere a copilului. Precizez faptul ... (vezi toată discuția)