avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... parasire domiciliu inainte de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

parasire domiciliu inainte de divort

Sunt casatorita de 25 de ani.In ultimii 10 ani sotul meu s-a apucat de bautura,iar in ultimul an a inceput sa dea si in mine,sa ma agreseze verbal si sa ma ameninte.A ajuns sa-mi fie frica sa merg acasa,stau pe strazi pana cand soseste unul dintre copii acasa.Asa nu se mai poate si as vrea sa stiu, ce repercursiuni pot aparea, vizavi de partaj,daca plec din casa, inainte de a depune actele si de a se hotara divortul
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:43, 6 Septembrie 2011
Trebuie sa va previn ca asemenea procese, cand cei 2 soti nu se inteleg, dureaza destul de mult.. poate dura cu tot cu partaj.. 2- 3 ani, poate mai mult, poate mai putin.. iar daca plecati din casa, trebuie sa va asigurati ca aveti unde locui pt ca e posibil ca odata plecata sa nu puteti reveni in ap. Taxa de timbru pt un partaj in instanta e de 3 % din valoarea ap.
Daca nu aveti posibilitatea sa locuiti in alta parte, incercati o actiune de evacuare a sotului turbulent.
Aveti nevoie de cerere de divort motivata in fapt si in drept, buletin si copie dupa el,certificat de casatorie in original, chitanta cec de 39 de lei, timbru judiciar de 0.3 lei.
Se depun la judecatoria de pe raza ultimului domiciliu comun.
Daca reusiti sa-l convingeti sa divortati amiabil, puteti divorta si la starea civila sau notar, daca aveti copiii majori deja
Nu cred ca sotul o sa fie de acord...
Nu cred ca e bine sa parasiti domiciliul conjugal.
Ar fi mai bine sa incercati sa il evacuati.
Partajul o sa va coste bani...
Va trebui sa ii dati jumatate din banii de casa...
gi_jane2 a scris:

"Aveti nevoie de cerere de divort motivata in fapt si in drept, buletin si copie dupa el,certificat de casatorie in original, chitanta cec de 39 de lei, timbru judiciar de 0.3 lei.
Se depun la judecatoria de pe raza ultimului domiciliu comun.
Daca reusiti sa-l convingeti sa divortati amiabil, puteti divorta si la starea civila sau notar, daca aveti copiii majori deja"

Noul cod civil cu articolul 375 al. 2 spune ca se poate si daca sunt copii minori.
Sau nu se va aplica im

Noul cod civil cu articolul 375 al. 2 spune ca se poate si daca sunt copii minori.
Stiti daca va intra in vigoare la 1 oct?

Art. 375. -
(2) Divorțul prin acordul soților poate fi constatat de notarul public și în cazul în care există copii minori născuți din căsătorie, din afara căsătoriei sau adoptați, dacă soții convin asupra tuturor aspectelor referitoare la numele de familie pe care să îl poarte după divorț, exercitarea autorității părintești de către ambii părinți, stabilirea locuinței copiilor după divorț, modalitatea de păstrare a legăturilor personale dintre părintele separat și fiecare dintre copii, precum și stabilirea contribuției părinților la cheltuielile de creștere, educare, învățătură și pregătire profesională a copiilor.
Da, va intra in vigoare la 1 oct. ( 99.99%).
E un lucru bun, valabil doar daca se inteleg si aleg sa-si imparta autoritatea parinteasca.. asta inseamna ca parintii vor hotari impreuna in tot ceea ce priveste copilul..

Alte discuții în legătură

Divort cu minori rali2012 rali2012 buna ziua divortului cu minori se poate cere de comun acord sau doar de una din parti? in crerea de divort va fi formulata si cererea de incredintare a ... (vezi toată discuția)
Abandon sau nu raamonaag raamonaag Buna ziua , sunt casatorita de 9 ani si am o fetita de 7ani . Din diferite motive nu ne mai intelegem . Datorita presiunilor psihologige la care suntem ... (vezi toată discuția)
Sfaturi divort mmica mmica Doresc sa stiu daca: 1.in cazul in care parasesc domiciliul conjugal alaturi de copii(inaintea intentarii actiunii de divort)voi avea de suferit cumva 2.pot ... (vezi toată discuția)