Buna ziua,
Am citit pe forum mai multe subiecte referitor la executarea silita a locatarilor de catre asociatiile de proprietari, dar ce se intampla cand ajunge asociatia de proprietari sa fie executata silit de catre un furnizor de utilitati (in cazul nostru agent termic).
Astazi am primit instiintare despre hotararea judecatoreasca in favoarea furnizorului, care ne da la dispozitie 1 zi pentru plata datoriilor de 15000 ron (datorii ce s-au adunat din 2003 incoace) in mod pasnic, dealtfel incepe procedura de executare silita fata de asociatie.
As avea 2 intrebari referitor la subiect:
1. Daca exista vre-o posibilitate sa intarziem executarea (pentru a nu avea grevate alte vre-o 1600 ron cheltuieli in plus)? mentionez ca suntem dornici de a plati, doar ca nu prea avem de unde, unicul rau-platnic al blocului (15000 ron cumulat suma datorata si penalitati) inca nu a fost dat in judecata, si nici nu este de gasit de vreo cativa ani buni.
2. Cum se va realiza executarea unei asociatii prop. cand nu avem nici cont bancar, nici parti din imobil in proprietate (gen uscator), daca se va face blocare pe disponibilitatile din caserie, se va bloca un anumit procent pentru a nu ajunge in incapacitate fata de alti furnizori sau pe toate sumele gasite si incasate in viitor?
P.S. Comitetul executiv a fost schimbat in totalitate in sept 2011 impreuna cu administratorul, abia incercam sa punem acum lucrurile cap la cap si sa facem ordine si am primit bomba de azi :(
Ce ne puteti sfatui in cazul respectiv, ca sa o scoatem la capat?
Intocmai, o hotarare finala si irevocabila :(
Am contactat societatea care administreaza asociatia si sper sa avem norocul sa se rezolve astazi cu o intelegere intre juristul administratorului si furnizor.
Am inceput si procedura de intocmire a dosarului pentru rauplatnic, vom incerca sa cerem ajutorul furnizorului, multumesc de sfat, poate scapam de ceva cheltuieli cu reprezentarea in instanta.
De la preluarea cenzoratului, mi-am propus sa facem totul pas-cu-pas, dar totul se deruleaza acum cu viteza luminii (si cand te gandesti ca este o munca de voluntariat :))
Este o mare binecuvantare ca existati (ma refer la toata echipa avocatnet):) Faceti viata asociatiilor mult mai usoara
Buna ziua!Imi cer scuze dar va rog frumos sa ma ajutati cu o problema:se poate depune actiune in instanta cu titlu de ordonanta presedentiala pentru acces in apartament in vederea blindarii utilitatilor la cei care sunt rau platnici?Va rog frumos sa ma ajutati si daca se poate sa ma indrumati de unde as putea face rost de modelul de actiune!
@BaicoianuSimona
Nu cunosc cum se procedeaza in cazul "blindarii utilitatilor" dar va pot spune din ce am citit si aflat pana acum ca puteti sa incercati mai intai procedura somatiei de plata, care il va obliga pe datornic la plata datoriilor (daca ele depasesc 90 de zile de la scadenta). Se mai poate urma apoi si cu proces civil si/sau executare silita a datornicului, daca nu se ajunge la un compromis pe cale amiabila.
Legea care tine de procedura somatie de plata este Ordonanţă nr. 5 din 19/07/2001. In rest puteti sa dati cautare pe forum si veti gasi mai multe cazuri explicate fiecare cu specificul lui.