avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... In cat timp trebuie sa anunt la servici ca sunt ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

In cat timp trebuie sa anunt la servici ca sunt insarcinata?

Exista vreun termen legal in care sunt obligata sa anunt la servici ca sunt insarcinata? Eu am deja 13 saptamani si nu am anuntat, deoarece vroiam sa trec cu bine de primul trimestru. Este vreo problema daca am depasit termenul?
Ce documente trebuie sa aduc de la medic?
Multumesc
multumesc mult pt
raspunsuri.sa aveti o seara placuta
Bună seara. Ma numesc cristina si sunt insarcinata in 22 saptamani cu contract perioada nedeterminata la o gradinita particulara. Nu stiam ca trebuie sa aduc un act sau adeverința de la medic peecum ca sunt insarcinata si nici seful nu a spus nimic.astazi i am depus adeverința de la medic fam si cerere scrisa de mana plus trimise si pe email sa am dovada din caz ca rupe foile. a calculat el cica si i a iesit ca ar trebui sa intru in concediu cu 42 de zile inainte de nastere (14 sept data nasterii).eu cunoscand lege i am explicat ca nu se poate intrucat am 126 de zile si minimul dupa nastere este de 42 de zile.a doua zi a inceput cosmarul cand a vazut ca nu ii merge cum doreste ca sunt informata.mi a zis ca a vb cu contabila si din 19 iulie trebuie sa intru in concediu lucru fiind tot in favoarea lui caci nu depasesc 63 de zile. Atunci mi a dat de ales practic mi a impus sa vin totusi pana pe 3 august ca na nu mai pot eu rezista încă 2 sapt??si i am zis de ce daca e dreptul meu si doresc concediu?dar eu sunt platita cu minimum pe economie,daca intru in concediu sunt platita cu 85 din brut ceea ce reiese ca as lua mai mulți bani si nu ii convine.atunci mi a spus ori vii pana pe data de 3 august ori ai timp 2 saptamani din acest moment sa ti cauti in alta parte.i am explicat ca nu are nici un drept sa ma dea afara si a zis ca e firma lui si face ce vrea in ea.plus ca nu vrea sa imi plateasca concediul spune ca o sa mi plateasca CAS ul si sa mi fac cont in banca.
...ce as putea face ?????nu stiu cu cine sa vorbesc ca e un fost angajat de la sri si are relatii....
Ultima modificare: Vineri, 11 Mai 2018
Cristina 87, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
I am zis angajatorului ca o sa chem itm ul pentru ca nu e ok ceea ce face si a zis ca e firma lui si face ce vrea el in ea.daca chem it ul in cat timp primesc raspuns de la ei?adica cat de repede vin?cine imi plateste concediul de maternitate seful sau cas ul??el spune ca cas ul.....din cate stiu angajatorul imi plateste cas ul si nu eu....
Buna ziua, as avea o întrebare...
Eu sunt angajata la actualul loc de 15 luni (fără câteva zile ), și as vrea sa îmi schimb locul de munca, lăsând intre aceste doua 5-7 zile libere apoi începând activitatea la noul loc de munca ...întrebarea e mai pot beneficia de prenatal /Ccc/indemnizație ? Dacă îmi schimb locul de munca și rămân însărcinată la noul loc neavand 12 luni ci doar 1, 2 luni ? ... Trebuie sa am cele 12 luni de activitate și la noul loc ? Sa pot beneficia ...La actualul loc deja am anunțat ca voi pleca la începutul luni viitoare.
Mulțumesc frumos pentru eventualele răspunsuri !
Ultima modificare: Joi, 20 Septembrie 2018
Annca05, utilizator

Alte discuții în legătură

Risc maternal Fely39 Fely39 Buna seara!Lucrez din data de 23.05.2014.Sant insarcinata in 26 saptamani si sunt in risc maternal.Riscul maternal se termina in data de 03.03.2015.Pot sa-mi ... (vezi toată discuția)
Conditii de acordare a concediului de risc maternal Mari1980 Mari1980 Buna ziua, Ma aflu in CCC pentru primul copil pana in luna decembrie 2011. Am rugamintea sa ma ajutati raspunzandu-mi la doua intrebari. Daca la finalizarea ... (vezi toată discuția)
Risc maternal Vali16 Vali16 Bună, dacă sunt însărcinată în 3 luni si două săptămâni, iar eu lucrez la un bar şi doresc să primesc risc maternal care sunt şansele să pot ... (vezi toată discuția)