Pare corect ce spuneti, cred ca se merge pe aceeasi idee si la noi. Eu sunt curios de un alt aspect. Daca legea schimba ceva. Realitatea nu o va schimba. Legea nu-i va putea obliga pe parinti sa se inteleaga. Cred ca nu se va putea impune custodia comuna chiar daca toti ne dam seama ca pentru copil asta ar fi starea de normalitate, indiferent daca exista o lege.
Efectul cred ca o sa fie marirea numarului proceselor. Cei putini care sperau (cu gandul: "asa e mai bine pentru copil", "poate merge", "de ce sa nu incercam", "mai avem o sansa chiar pentru noi") sa functioneze autoritatea parinteasca comuna primita prin lege la divort, vor constata ca ea nu functioneaza si vor intenta un al doilea proces prin care sa "imparta" si acest lucru. Pentru celelalte cazuri, totul va fi ca inainte. Adica cei mai multi o vor disupta cu ocazia divortului ca stiu sigur ca nu se vor impaca si extrem de putini o vor accepta. Sunt sigur ca daca fostii soti se inteleg foarte bine si dupa divort ei pot sa-si exercite influenta asupra copilului impreuna chiar daca prin lege s-ar acorda custodie unica.
In necunostinta mea, tot sper sa ramana posibilitatea ca cei care doresc sa NU accepte autoritatea parinteasca comuna impusa prin lege, sa o poata disputa in acelasi proces de divort.
Cred ca e metoda noastra de a rezolva lucrurile, incercand sa controlam efectul sperand sa se modifice singure, cauzele. Acum se discuta pe ici pe colo de Codul Civil ca e nou, dar peste 1 an, lumea va uita ca el exista.
Oare cata lume stie ca se schimba ceva in Codul Civil, sa schimbe ceva in gandire sau comportament? Afla de el ca e nou cand se ajunge la un proces...
este deschis un topic de specialitate pe acest subiect pe care ar fi recomandat sa-l consultati
www.avocatnet.ro/content/for...
~ final discuție ~