AVLIL a scris:
Dupa 1 oct aceasta prevedere nu mai exista, ambii parinti exercitand autoritatea parinteasca, adicatelea acolo unde se cere semnaturile parintilor e musai sa le puneti pe amandoua, unde spune copii CI parinti va fi nevoie de cate o copie a CI a fiecarui parinte etc.
Violenta este un motiv puternic de limitare a contactelor intre copil si parintele agresiv.
Stati sa ne clarificam putintel: eu am in acest moment decizie de incredintare spre crestere si educare a minorului, sau un alt parinte va avea custodie unica (termenul de autoritate parinteasca este vag si as dori sa ni-l explicati cand aveti timp, am senzatia ca nici oamenii legii nu s-au lamurit pe deplin pana in acest moment). Presupunem ca eu voi avea aceasta decizie de incredintare data pe cod civil vechi inca 18 ani de acum inainte, fara sa fie inlocuita de alta hotarare judecatoreasca. In cazul acesta putin ma intereseaza de autoritatea parinteasca, nu-i asa? Si nici nu am nevoie de doua semnaturi pe orice hartie ce priveste copilul. Asa cum nu va avea nevoie nici parintele ce are custodie unica, dobandita pe noul cod civil.
Gresesc undeva?
P.S. Cat despre:
"Violenta este un motiv puternic de limitare a contactelor intre copil si parintele agresiv."
Ati putea sa le spuneti aceasta si judecatorilor? Mai ales celor care primesc telefoane de la amici/colegi de facultate si li se aminteste de o veche prietenie/datorie morala? Imi cer scuze, puteti considera aceasta mentiune off-topic, dar face parte din realitatea romaneasca. Noul cod civil n-o va elimina.