avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubire RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubire RCA

Buna! Am primit de la societatea de asigurari o confirmare de plata pentru dauna totala la autoturism <3.5t, 5 locuri. In evaluarea facuta de ei au luat pretul de catalog(12777E), dar nu au adaugat si dotarile (1191E), iar coeficientul de uzura aplicat a fost pentru stare de intretinere satisfacatoare (85%), desi in nota de constatare intocmita de inspectorul constatator este trecuta intretinere medie (coeficient de uzura 75% cf tabelului coeficientilor de uzura de pe site-ul CSA)
Intrebarea este- se ia doar pretul masinii cu dotarile de baza, nu se pun si dotarile suplimentare (geamuri electrice, inchidere centralizata si trapa electrica) si daca am dreptate mai sus cui ar trebui sa ma adresez? (am fost la sediul din Cluj al societatii si au zis ca ei nu au nicio treaba, ca la Bucuresti se calculeaza tot)
Masina are 12 ani
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 09:41, 15 Octombrie 2011
Toate societatile de asigurare detin cataloage Schwacke, de unde se poate gasi si alege modelul cu pretul corect din anul de fabricatie, atat pentru automobil cat si pentru dotari.
In referatul de calcul, valoarea de nou se trece obligatoriu (EUR)sub forma:
Conform catalog.... nr....din anul....pag.nr....pozitia nr....
Acest lucru trebuie sa-l solicitati, confruntand exactitatea alegerii cu o investigatie pe care o puteti face la alt asigurator, de unde puteti chiar si solicita/procura o copie a paginii respective din catalog.Succes!
Decizie finala:
"In urma reanalizarii va comunicam ca la ora actuala auto se poate repara in suma de 11086 lei la unitate de specialatate (profit service inclus), iar in regie prorpie in suma de 8940 lei."
Sumele trecute mai sus nu reprezinta valoarea maxima a masinii, ci doar costul de reparatie.
Tin sa precizez pentru cei care se vor afla in situatii asemanatoare cu a mea ca pentru calculul coeficientului de uzura nu se ia doar vechimea masinii, ci se aplica exact normele pe care le gasiti pe site-ul csa. De asemenea documentati-va foarte bine inainte de a lua orice decizie!
Multumesc nucu$ pentru toate sfaturile, si sper sa nu apara probleme in plata sumei (optez pentru reparatii in regie proprie).
Prin semnarea cererii de despagubire pentru suma care convine (mentionata in cerere), daca solicitati plata in contul personal, nu ar mai trbui sa aveti probleme si in termen de max.10 zile, veti prmi banii de despagubire.
Felicitari :thumbup:=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire masina leasing stealthowl27 stealthowl27 am fost implicat intr-un accident rutier in urma caruia masina cealalta a primit dauna totala...mentionez ca masina era achizitionata in leasing... firma de ... (vezi toată discuția)
Dauna totala la auto luat in leasing de la tbi negrea camelia negrea camelia Buna ziua, Am cautat in forum, dar nu am gasit o speta asemanatoare ,de aceea va cer sfatul.Am achizitionat un autoturism pe societate in octombrie 2007.Mi-am ... (vezi toată discuția)
Comision rambursare anticipata in cazul unei daune totale symo78 symo78 Buna ziua, numele meu este Stan Simona si am si eu o intrebare: in ce masura sunt obligata sa platesc un comision de 3% din suma considerata de firma de ... (vezi toată discuția)