avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Poate tatal forta recunoasterea copilului?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Poate tatal forta recunoasterea copilului?

Sunt in luna a sasea cu un barbat cu care nu sunt casatorita si care mi-a facut o gramada de probleme de cand a aflat ca sunt gravida. Sunt foarte bucuroasa ca voi fi mama, dar as vrea ca tatal copilului sa nu ne complice viata. Ma gandesc ca ma va santaja daca voi dori sa ies cu copilul din tara, plus ca e genul de persoana care face o multime de mizerii... si nu as dori sa expun copilul la asa ceva.
In fine, daca asa a vrut Dumnezeu, sa se lipeasca tocmai cu el, as vrea sa stiu daca el are vreo parghie legala sa intre in viata noastra, daca eu nu il tin la curent cu momentul nasterii?
Ideea este ca eu nu doresc sa fie recunoscut de catre el, prefer liniuta pe certificatul copilului. Poate tatal sa recunoasca fata impotriva vointei mele?
Ultima modificare: Marți, 13 Septembrie 2011
Anytudor, utilizator
Cel mai recent răspuns: Anytudor , utilizator 01:47, 17 Septembrie 2011
Daca "taticul" e comod, poate amana sine die recunoasterea, plus ca il costa si niste banuti.
Incercati totusi sa nu-l treceti pe certificatul de nastere.
Il costa in jur de 40 de lei.
Ma cam sperie ce imi spuneti. Nu imi ramane decat sa ma rog sa fie suficient de indolent incat sa nu se intereseze ca are posibilitatea asta... Sau sa il sperie ideea pensiei alimentare. Dar daca gasesc un prieten suficient de bun incat sa ocupe acel loc din certificat.. stiu ca e imposibil, dar sunt disperata sa scap de el. Atunci va mai putea face ceva?
Si odata cu recunoasterea vin toate drepturile lui? De a vedea copilul, de a-si da acordul pt plecarea din tara, si toata zapaceala? Sau astea trebuiesc revendicate separat?

Ultima modificare: Duminică, 1 Aprilie 2012
gi-jane2, moderator
Odata cu recunoasterea vin toate drepturile si obligatiile.
Tot eu, ca ma preocupa de luni de zile problema:
1. prin recunoasterea paternitatii(acel formular de la spital) sau cel de la notar, cum specifica avocatii, el are aceleasi DREPTURI asupra fetitei ca si Dvs., dar NU si OBLIGATII ca: alaptatul, schimbatul scutecelor,etc. De obicei, se muta in alta camera, ca ii deranjeaza plansul copilului sau aprinsul becului cand alaptati
2.ca sa puteti pleca cu fetita in strainatate, trebuie ca el sa-si dea acordul pentru pasaportul fetitei PLUS un acord notarial la deplasare(in afara pasaportului), care poate fi pentru cateva zile pana la un an, cum doreste domnul.
3.Ca sa nu fie necesar acordul lui, trebuie sa deschideti proces de incredintare a minorului(am inteles ca dupa noul cod civil, se discuta despre responsabilitati comune??!!), care pe mine ma costa, la prima strigare, 2000 lei numai avocatul, plus cautat martori(ei exista, dar n-au dorinta de dusmanie cu un om si asa violent), deplasare la proces....
4.Daca aveti incredintarea, EL poate vizita minorul la buna intelegere cu Dvs, daca nu va intelegeti, EL poate cere program de vizita, si de obicei se acorda, cititi si Dvs. pe forum

Ideea cu prietenul e de-a dreptul EXCELENTA!!! Ca sa dovedeasca tatal biologic contrariul, trebuie sa faca test de paternitate, si asta costa muuuuult!!!

P.S. Pensia alimentara vad ca nu-i prea sperie, fiindca cei mai multi se declara fara venituri si daca n-ai de unde?............Dar si daca nu platesc pensia alimentara, au dreptul de a te hartui, pe motiv ca ei vor sa creasca si sa educe copilul.
Ultima modificare: Marți, 13 Septembrie 2011
ContSters218056, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara jovana jovana Buna ziua, va rog sa ma ajutati referitor la o situatie: o tanara in jur de 25ani, care nu lucreaza, are un copil in varsta de 4ani; tatal copilului nu a vrut ... (vezi toată discuția)
Recunoastere copil de catre tata bubu4byta bubu4byta Buna ziua! Am un copil de 5 luni nascut in Anglia ! Tatal este cetatean roman. Cu 5 luni inainte de a se naste copilul ne am despartit . Iar la ultima ... (vezi toată discuția)
Stabilirea paternitatii amoria amoria As dori sa aflu daca tatal copilului poate obliga mama , in instanta, sa treaca copilul pe numele lui. Mai pe larg, situatia este urmatoarea: in urma unei ... (vezi toată discuția)