Sunt in luna a sasea cu un barbat cu care nu sunt casatorita si care mi-a facut o gramada de probleme de cand a aflat ca sunt gravida. Sunt foarte bucuroasa ca voi fi mama, dar as vrea ca tatal copilului sa nu ne complice viata. Ma gandesc ca ma va santaja daca voi dori sa ies cu copilul din tara, plus ca e genul de persoana care face o multime de mizerii... si nu as dori sa expun copilul la asa ceva.
In fine, daca asa a vrut Dumnezeu, sa se lipeasca tocmai cu el, as vrea sa stiu daca el are vreo parghie legala sa intre in viata noastra, daca eu nu il tin la curent cu momentul nasterii?
Ideea este ca eu nu doresc sa fie recunoscut de catre el, prefer liniuta pe certificatul copilului. Poate tatal sa recunoasca fata impotriva vointei mele?
Eu vad lucrurile cam asa: doamna isi cunostea partenerul dinainte, stia de caracterul lui si, totusi, l-a ales / l-a considerat potrivit pentru a concepe un copil cu el, daca nu se proteja in vreun fel. Ca doar n-o fi fost ''one night stand'' si toate dezvaluirile despre caracterul tatalui or fi venit dupa.
Apoi si-a schimbat hotararea ca nu e bun de tata la copil, si mai bine gaseste un prieten pentru a fi trecut pe certificat in locul tatalui natural. Avand in vedere instabilitatea domanei, cine e dispus sa isi asume o asemenea resopnsabilitate. Daca doamna acum vrea una, acum alta, exista vreo garantie ca, pe viitor nu va solicita pensie alimentara de la ''prietenul'' binevoitor, dupa proverbul frantuzesc ''fais du bien à un cochon, et il viendra chier sur ton perron''.
Apoi, daca tatal natural ajunge in instanta pentru stabilirea paternitatii, si testele dovedesc faptul ca el este tatal copilului, toate cheltuielile vor fi suportate de catre doamna.
Nu decideti dvs. daca recunoasterea tatalui este in interesul copilului sau nu. Este dreptul legitim al tatalui de a recunoaste copilul lui si dreptul la fel de legitim al copilului de a avea un tata.
Fara a dori sa intru in polemica va pot spune ca exista un drept prevazut de lege care poate fi exercitat.
Este adevarat ca daca minorul va avea tata la acea rubrica din certificatul de nastere vor aparea drepturi si obligatii pentru el.
Fiecare poate decide cum crede ca este mai bine in raport de toate aspectele.
Cert este insa un lucru.Daca tatal vrea sa obtina o hotarare judecatoreasca o poate face deoarece are acest drept.
D-le avocat Munteanu
Cum interpretati Dvs. urmatoarea prevedere legala, privind dreptul legitim al copilului de a avea tata, atunci cand o mama doreste exact acest lucru:
"Actiunea de stabilirea paternitatii se poate introduce in termen de un an de la nasterea copilului de regula."
Deci tatal poate cere ORICAND dreptul de a fi tata, fiind interesul major al copilului, sau, cum s-a exprimat o doamna avocat, paternitatea este un drept patrimonial, insa NUMAI DACA TATICUL SI-L DORESTE.
Daca insa taticul dispare un an, tot legea il lipseste pe acel copil de dreptul sau legitim de a avea tatic. Taticul poate sa-si aduca aminte dupa 15 ani ca are un copil si solicita "drepturi".
Pensie alimentara
jovana
Buna ziua,
va rog sa ma ajutati referitor la o situatie: o tanara in jur de 25ani, care nu lucreaza, are un copil in varsta de 4ani; tatal copilului nu a vrut ... (vezi toată discuția)