Sunt in luna a sasea cu un barbat cu care nu sunt casatorita si care mi-a facut o gramada de probleme de cand a aflat ca sunt gravida. Sunt foarte bucuroasa ca voi fi mama, dar as vrea ca tatal copilului sa nu ne complice viata. Ma gandesc ca ma va santaja daca voi dori sa ies cu copilul din tara, plus ca e genul de persoana care face o multime de mizerii... si nu as dori sa expun copilul la asa ceva.
In fine, daca asa a vrut Dumnezeu, sa se lipeasca tocmai cu el, as vrea sa stiu daca el are vreo parghie legala sa intre in viata noastra, daca eu nu il tin la curent cu momentul nasterii?
Ideea este ca eu nu doresc sa fie recunoscut de catre el, prefer liniuta pe certificatul copilului. Poate tatal sa recunoasca fata impotriva vointei mele?
Cine poate dovedi reaua credinta a acestei declaratii? Cine poate contrazice relatiile mele din momentul conceperii? Daca se trezeste "domnul" si face proces de paternitate si ce mai trebuie, declar doar eroarea neintentionata, fiind posibile ambele variante.. Cum poate demonstra cineva ca nu l-am inselat in timpul zbuciumatei noastre relatii?
Mai ramane sa gasesc pe cineva dispus sa se compromita, fara familie si parinti (nu cred ca as putea trage in balamucul asta niste oameni in varsta) si care sa poata sustine varianta mea senin.. Asta e problema, ca e aproape imposibil :(
Doamna, inainte de toate trebuie sa va ginditi totusi si la copil ca doar el este rezultatul conceptiei voluntare (banuiesc ca nu a fost viol) si el are dreptul sa cunoasca si sa beneficieze de existenta ambilor parinti. Ginditiva ca scoateti copilul dv. de la beneficiile masei succesorale pe linie paterna. Ginditiva ca daca se intimpla ceva cu dv. (Doamne fereste) acel copil nu poate beneficia de sprijinul celui de al doilea parinte sau al rudelor paterne. Veti pune in dificultate sociala acel copil la scoala , nici nu stiti cit de rai pot fi copii uneori. Riscati ca pe viitor sa fiti judecata de propiul copil fata de care gresiti cu siguranta lipsindu-l de un parinte.
V-am enumerat numai citeva situatii certe in viitor in care va puneti singura in dificultate copilul. Incercati sa priviti prin prisma intereselor copilului nu numai prin prisma interesului dv. de moment. Joaca de-a D-zeu intotdeauna e periculoasa si imprevizibila. Vreti nu vreti el este tatal copilului pe care vi l-a sortit viata. Mai este timp sa va ginditi.
Doamna Anytudor
Ideea cu completarea numelui tatalui nu tine, fiindca acel nume va trebui sa fie de acord, in continuare, cu tot ce priveste copilul : pasaport, iesire din tara, etc. si, dupa cum ati constatat, cea mai mare iubire poate deveni cea mai mare ura.
Sunt doar teorii ca prejudiciezi copilul ca-l lipsesti de tata, in definitiv sunt copii al caror tati dispar inainte de nasterea lor, totusi cresc si traiesc normal, sunt copii crescuti de orfelinate;
Durerea este cand parintele iese din viata copilului prin divort, deces sau plecat pentru perioade indelungate, dupa ce, in prealabil, a fost un parinte responsabil.
Existenta unui tata lenes, betiv, care isi bate nevasta si copiii sau, daca nu sta cu ei, ii hartuieste si terorizeaza psihic prin prezenta, este chiar daunator minorilor si va creea, asa cum numea distinsa avocata, "adult schilod" atat din mama, cat si din minorul devenit adult.
De ce oare nu se poate intelege ca inaintea intereselor de moment ale mamei sau ale tatalui (chiar betiv si lenes cum spuneti) primeaza interesul copilului. Nu puteti dintr-un condei sau dispozitie de moment sa spuneti ca acel copil nu are tata. Ce, sunteti cumva sfanta fecioara??
Copilul si moral si legal are dreptul de a beneficia de grija si afectiunea ambilor parinti. Dreptul la intretinere, la dezvoltare armonioasa, la invatatura, sanatate, e un drept personal al minorului asupra caruia parintii nu au voie sa dispuna. Este copilul tau dar nu e si proprietatea ta. Daca unul din parinti (apropos de unde ideea ca numai tatal poate fi lenes si betiv??????) nu-si indeplineste o obligatie fata de copilul sau, sunt masuri legale , particulare fiecarui caz , care se dispun de instanta de la caz la caz (daca il abandoneaza face puscarie, daca il bate sau abuzeaza il decade din drepturi, daca il neglijeaza il ia in ingrijire altcineva....).
Pensie alimentara
jovana
Buna ziua,
va rog sa ma ajutati referitor la o situatie: o tanara in jur de 25ani, care nu lucreaza, are un copil in varsta de 4ani; tatal copilului nu a vrut ... (vezi toată discuția)