avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ma apuc de spart?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ma apuc de spart?

i mi renovez baia si vreau sa schimb scurgerea, sifonul cu totul dar vecinul de jos nu sta la discutii, am incercat sa vb. cu el si nu vrea. daca ma apuc sa sparg la mine sa mi schimb sifonul si crapa peretele la el ce mi se poate intampla.eu daca mi pun faianta si termin de renovat, apoi ii pica apa in cap, ce fac, ma apuc de spart iar la mine?

Cel mai recent răspuns: ContSters62736 , utilizator 13:38, 13 Septembrie 2008
chiar nu va puteti intelege cu vecinul ? nici macar in conditiile in care ii promiteti ca-i faceti reparatia tavanului, renovindu-l pe tot (tavanul), eventual ?
discutie dpdv tehnic : sifonul de pardoseala este metalic (plumb) sau PVC ? daca e de PVC, nu e necesar sa-l inlocuiti. oricum, cu putina bunavointa din partea instalatorului, inlocuirea sifonului vechi poate fi facuta si fara a strica vecinului tavanul.
faceti eventual o hirtie scrisa prin care ii solicitati sa va lase sa inlocuiti instalatia de scurgere a apei si, in prezenta a 2 martori, mergeti cu ea la usa vecinului sa o semneze. in ea sa specificati ca, in situatia in care nu va lasa sa inlocuiti se va face raspunzator de eventualele pagube datorita neinlocuirii instalatiei. in caz de refuz de a semna, puneti martorii sa semneze ca respectivul nu a fost de acord, si sa fie si datata

dborsanu a scris:

Am fost in pielea vecinului Dvs de dedesubt; vecina de la etajul superior a saprt si modificat iar la mine in baie era crater; nu cred ca v-ar placea; gasiti o solutie tehnica acceptabila.

Tocmai asta vreau sa evit pe mai tarziu puteam sa ma apuc de spart, de scos fara sa intreb pe nimeni, nu deschideam usa si gata,-asa face vecinul si nu numai el. Si mie mi a cazut o bucata mare de tavan ,tot din cauza sifonului si nu am facut caz pe tema asta, nu i dvina vecinu ca instalatia e cum e si daca vrea sa o repare nu ma pun de a curmezisul...
Nu stiu, poate si varsta e devina, inteleg ca varstnicii cedeaza mai greu la schimbari dar ceea ce face vecinul meu e rautate si daca stau sa ma gandesc, nici nu ma mira, nu vorbeste aproape cu nimeni de pe scara....
In fine, va multumesc pt. sfaturi o sa caut o solutie, una care sa ma acopere pe viitor, desi ar merita sa las totul asa si cand s o sparge spart sa ramana vreo saptamana...:stunned:
Eu zic sa faceti asa: reparati-va sifonul, inlocuiti ce e de inlocuit, varsati apa pe-acolo si stati si asteptati rezultatul. Daca nu tipa vecinul de jos inseamna ca ati facut o treaba buna si puneti faianta. Daca tipa remediati situatia la Dv. si dati-i si lui cu bidineaua de vinarom unde i-ati produs stricaciunea. Si gata!
elga50 a scris:

Eu zic sa faceti asa: reparati-va sifonul, inlocuiti ce e de inlocuit, varsati apa pe-acolo si stati si asteptati rezultatul. Daca nu tipa vecinul de jos inseamna ca ati facut o treaba buna si puneti faianta. Daca tipa remediati situatia la Dv. si dati-i si lui cu bidineaua de vinarom unde i-ati produs stricaciunea. Si gata!
eu zic sa procedeze altfel ... :)
sa dea o gaura in sifon (la partea cea mai de jos) si sa lase apa sa curga citeva ore, pina vine vecinul sa o roage sa schimbe sifonul, satul fiind de apa care-i curge in baie :yeah:
Ultima modificare: Joi, 4 Septembrie 2008
ContSters62736, utilizator
=D>....da, da...asa ar trebui. Greu e traiul la bloc!!!!!:((:((:((

Alte discuții în legătură

Instalatorul asociației mi-a spart tavanul Andreea0429 Andreea0429 De cateva luni de zile ma confrunt cu o problemă cu asociația. Locuiesc la etajul 2 iar vecinilor de mai jos le-a aparut umezeala pe tavanul din baie. ... (vezi toată discuția)
Vecinul a obturat aerisirea de la canalizare achif achif Buna ziua Am o problema cu vecinul de sus care a obturat aerisirea de la canalizare si cand trage apa la toaleta imi ia toata apa din sifon (miroase de mor) , ... (vezi toată discuția)
Teava scurgere vana... cine plateste? cme2097 cme2097 Buna ziua, vecina de sub mine se plange ca i se imbiba tavanul cu apa, de la scurgerea mea de la vana. Am fost la ea, am constatat problema. Am chemat ... (vezi toată discuția)