OFF TOPIC: domnule admin, ati spus
Utilizatorul care intreaba vrea sa afle un raspuns clar si, pe cat posibil, usor de inteles.
pai eu am oferit de fiecare data explicatii argumentate prin citate din legea 230/2007 si HG 1588/2007, drept pentru care am fost taxat de musac ca nu stiu sa fac altceva decit acest lucru. musac a oferit numai explicatii contrare celor doua acte, facind referire la cu totul si cu totul alte acte normative (codul civil, codul penal, constitutie, care nu aveau nici o treaba cu subiectul discutat. pai asa se ofera un raspuns scurt, clar si la obiect?
ON TOPIC: nu mai departe decit in acest topic, babycah a solicitat ajutorul pentru ca isi renova casa si vroia sa se asigure ca nu va avea probleme cu vecinul de jos din cauza instalatiei vechi de canalizare, dorind s-o inlocuiasca, dar s-a impiedicat de refuzul acestuia. am oferit o solutie lui babycah (de care nu avea cum sa afle vecinul de jos decit daca era musac :D) spunindu-i sa faca o mica gaura in sifon, producind o mica avarie (care se poate intimpla pe cale naturala in orice moment, instalatie fiind veche). in acest mod, nu numai ca nu se mai ruga de vecin sa il lase sa efectueze inlocuirea, ci ar fi venit personal acesta la babycah sa-l implore sa rezolve problema aparuta (repet, nu stia ca avara a fost provocata inteintionat).
care a fost reactia lui musac ? fara avertizare prealabila a vecinului de sus, il da imediat in judecata cerind daune peste 2000 lei, in conditiile in care i s-a solicitat acordul de inlocuire a scurgerii, dar cu care initial nu a fost de acord. nu a mai contat ca avaria s-a produs pe cale naturala sau artificiala ... el dadea in judecata pe cel de sus si cerea despagubiri.
daca si asta este o solutie de trai in comun, cu astfel de comportamente, nici nu ma mai mira ca sint atite probleme prin blocuri, existind numerosi alti musaci care sa reactioneze in acest fel.
oare nu este mai usor ca sa-i dai acordul vecinului sa inlocuiasca instalatia de scurgere, cu obligativitatea vecinuluiui de a repara si zugravi tot tavanul (care costa maxim 300 lei, manopera + materiale), decit sa-l dai in judecata si sa-i ceri "peste 2000lei" ?
de asta mi-a sarit de fiecare data tandara pe musac, si nu numai eu am sesizat solutiile aberate pe care le propune, de multe ori contrae chiar legiilor asociatiilor de proprietari. in ultimele doua zile m-am convins si de ce s-a intimplat acest lucru ... ori nu a citit legile respective, ori nu le intelege, ori ambele variante. desi putea cauta foarte usor prin lege anumite amanunte, a preferat sa intrebe pe altii, solicitind citate dintr-o lege care este expusa chiar pe acest site, gratuit, desi nu a fost niciodata adeptul acestor citate pe care le-am oferit cu larghete pina acum. si cautarea acelui citat nu a durat mai mult de 3 minute, fapt care-l putea face personal lecturind legea 230/2007 de pe acest site