avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legea 230/2007, asociatii de proprietari, cenzor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legea 230/2007, asociatii de proprietari, cenzor

Cenzorul trebuie sa aiba studii superioare de specialitate, avind in vedere ca raspunde de gestiunea financiar-contabila.
Nu e suficient studii medii, cum precizeaza legea 230; studii medii are si instalatorul, si zugravul, si femeia de serviciu, ori acestia s-ar putea sa nu fie in masura sa-si indeplinesca atributiile din legea 230.
Cel mai recent răspuns: laurab82 , utilizator 23:56, 23 Ianuarie 2013
Pai de ce nu il pastrati pe cenzorul care a ramas pe pozitie din cei "trei evanghelisti"?
Ce va mai complicati cu angajarea altuia, daca aveti un cenzor in bloc? Ii faceti contract de mandat, il platiti si-si face treaba, iar asociatia are ce-i trebuie
elga50 a scris:

Pai de ce nu il pastrati pe cenzorul care a ramas pe pozitie din cei "trei evanghelisti"?
Ce va mai complicati cu angajarea altuia, daca aveti un cenzor in bloc? Ii faceti contract de mandat, il platiti si-si face treaba, iar asociatia are ce-i trebuie

Si ce ce facem daca, am lasat pe ultimul dintre "evanghelisti" sa-si faca treaba, dar el (ea) nu cunoaste modalitatea de calcul al listei de intretinere ??? #-o
Acest lucru s-a intamplat acum mai bine de o ora ... :stunned:
Ultima modificare: Marți, 10 Mai 2011
sterod, utilizator
1.pentru o asociatie nou infiintata cum poti sa faci bugetul de venituri si cheltuieli?
2.in cheltuieli administrative intra doar salariile cu dari la stat si tot...sau tot ce tine de administrarea spatiului unde functioneaza asociatia,cheltuieli cu drum,xerox,becuri pe casa scarii...
3.daca la parterul blocului contructorul care a facut locuinte si le-a vandut,are spatii comerciale dar pentru moment nu sunt functionale...toate sunt goale...si nu se foloseste de partile comune din asociatie,avand intrari separate de afara-si are ap.de apa cu consum din ap general care duce la fiecare sc de bloc...cum este trecut la cheltuieli?
1. Ca si pentru una veche. Estimati cheltuielile viitoare si va continuati traiul. Nu o sa va condamne nimeni ca la sfarsitul anului 2013 o sa constatati din executia bugetului ca ciferele sunt total diferite.
2. Cheltuielile unei asociatii pot fi prevazute buget in mod sintetic sau in mod foarte analitic. Pentru usurinta intocmirii bugetului si a oricaror analize, va sugerez sa pastrati aceeasi schema sau una foarte apropiata de listele de plata. Asa cum afisati cheltuielile pe lista ce plata luna de luna, incercati ca si bugetul sa cuprinda cam aceleasi categorii de cheltuieli.
3. Daca nu faceati atatea prescurtari poate intelegeam mai bine ce vreti sa spuneti.
Relatia asociatiei cu proprietarii altor spatii decat locuinte se poate reglementa pe baza unei conventii incheiate conform art. 37 din HG 1588/2007.
va multumesc pentru raspuns....o sa fiu mai explicita pe viitor! (sa stiti ca ne sunteti de mare folos cu aceste informatii-multumim)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii cenzor udau_1966 udau_1966 as vrea sa stiu ce conditii trebuie indeplinite ,din punct de vedere legal,sa fii cenzor al unei asociatii de propietari? cu stima ,cristi (vezi toată discuția)
Studiile cenzorului asociatiei de proprietari ales si angajat extern cyan cyan Am cautat pe forum discutii privind studiile cenzorului asociatiei de proprietari si am observat ca parerile sunt impartite avand in vedere ambiguitatea din ... (vezi toată discuția)
Comisia de cenzori si presedinte brgp123 brgp123 Va rog sa-mi spuneti daca o comisie poate fi formata dintr-o singura persoana, cenzorul poate fi si contabil, cenzorul poate fi si administrator, ... (vezi toată discuția)