avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... acuzat de lovire si violare de domiciliu....
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

acuzat de lovire si violare de domiciliu....

Buna,
Am si eu o problema in legatura cu fratele meu, incerc sa fiu scurt si la obiect.
Avem un var cu care noi ne-am inteles ffff bine, chiar daca altii il barfeau, nu am bagat in seama nimic, fratele meu l-a ajutat cat a putut si financiar si material si pe el si pe familia lui, chiar si pe sora lui care era in divort cu sotul ei si o agresa. La un moment dat varul l-a acuzat pe fratele meu cu o chestie neadevarata referitor la un proces de al surorii lui, a incercat fratele sa-l convinga dar nu a vrut sa-l asculte.....in fine....a trecut ceva timp de la aceasta problema, fratelui meu chiar i-a parut rau ca nu a vrut sa-l asculte si de atunci nici nu s-au mai vazut.
Inainte cu o zi de implinirea a 1 an de zile a nepoatei mele, fratele meu l-a sunat pe varul nostru sa-l invite a doua zi la petrecere, fratele meu incepuse cu "cinstea" cu o zi inainte, acesta (varul) nu i-a raspuns la telefon, a incercat s-o sune pe matusa, nici aceasta nu a raspuns, intr-un final a raspuns verisoara care i-a vorbit fff urat fratelui meu, chiar injurandu-l, acesta si-a iesit din sarite si s-a dus la ei acasa cu o bata de baseball (ornamentala) in ideea sa-i sperie, din intamplare a iesit chiar varul afara si fratele meu l-a lovit spargandui capu. Pe fratele meu au sarit alti 3 barbati si l-au batut mar,pana am ajuns eu dupa el, el era deja cazut jos si plin de sange si aia continuau sa dea in el. Varul si-a scos adeverinta de la medicul legist cu ingrijiri medicale de 4 zile si cam la o luna de zile dupa eveniment a depus si el plangere la politie in care il acuza de lovire si violare de domiciliu. Fratele a doua zi l-a sunat si si-a cerut scuze l-a intrebat cum se simte etc, cumnata mea a fost la ei acasa, varul i-a spus ca nu o sa depuna plangere (ceea ce a fost micniuna), acum varul ca sa-si retraga plangerea cere 2500 de euro, o gramada de bani pe care fratele meu nu ii are. De atunci din cauza stresului a facut si diabet tip 1. Intrebarea mea este ce i se poate intampla fratelui meu in cazul in care varul nu-si retrage plangerea, el nu are nici un alt antecedent si in general e o persoana ffff linistita..Va multumesc
Cel mai recent răspuns: marian1972 , utilizator 11:27, 21 Septembrie 2011
Tocmai am vorbit si cu fratele meu mai devreme( eu nu mai sunt in tara) si i-am trimis ce am vb cu dvs. si va multumesc inca odata pt. incurajari.
Nu, fratele nu i-a rupt poarta, acea poarte e deschisa non-stop, el initial s-a dus sa-i sperie si din cate am inteles de la frate a purtat o discutie cu varul de la poarta abia dupa ce la provocat a intrat si a vrut sa dea cu bata intr-un stalp de la veranda si atunci varul a facut un pas in fata si l-a atins.
Si da se vizitau intro vreme fff des si singurii martori care ar putea sa-i fie ar fi acei baieti care l-au batut pe fratele meu(in afara familiei care am inteles ca toti au depus declaratii) si ma gandesc ca ei fiind vinovati nu se baga (presupun si eu).
Pai varul nu stiu ce ar fi putut sa plateasca la spital pt ca nici macar nu a stat internat, i-au pus 2 copci si a venit acasa, a 2-a zi doar a fost cumnata la ei si a vb cu ei.
Nu am inteles treaba cu politistul, poate acesta sa nu trimita dosarul mai departe? Credeti ca ar putea vorbi fratele cu el sa-l intrebe daca e cazu sa mearga dosarul mai departe, avand in vedere ca sunt vecini si se intalnesc des? Dupa ce a fost fratele sa depuna declaratie, mi-a povestit cumnata ca l-a intrebat pe politai ce se intampla mai departe daca acesta nu-si retrage plangerea si acesta i-a spus ca el va incepe urmarirea penala, dupa care dosarul va merge la procuratura etc, mersul normal, sa-i fi spus atunci doar mersul lucrurilor? Si de ce credeti ca asa cum ati spus fratele meu ar fi fost inchis daca era ceva mai grav....presupun?
Va multumesc inca odata pt raspunsuri

r.gabi a scris:

Dvs.aveti martori care sa poata atesta ce s-a intamplat si care era implicarea fratelui dvs in acea altercatie ?

Dle Gabi, eu am fost dupa fratele meu impreuna cu cumnata si un vecin, pana am ajuns noi, fratele era deja cazut jos langa cutia de gaz il bateau 3 indivizi si era plin de sange. Ceea ce stiu e cand a plecat acasa de la el neputandu-l sa-l opresc, dupa ce s-a certat la telefon cu sora varului, cand l-a injurat aceasta am auzit si eu si cumnata-mea pt ca era telefonul pe speaker si deaceea s-a enervat fratele....facand prostia....

Deci daca s-a ajuns la "locul faptei" dupa derularea incidentului , este evident ca nu prea sunt probe care sa dovedeasca ca el afo atacat si lovit.
Vedeti daca prin imprejurimi exista persoane care au asistat la incident si care cunosc desfasurarea acestuia..
Daca nu vor fi probe suficiente , cred ca tot la o modalitate de impacare ar trebui sa ajungeti
Singurii martori ar fi familia lui (care am inteles ca poate fi contestata daca sunt pus ca martori) si banuiesc ca si acei baieti care il bateau pe fratele meu in momentul in care am ajuns eu acolo si probabil or fi auzit si vecinii scandal dar ei nu se baga pt. ca la varul meu acasa cam era scandal mai tot timpul din cauza fostului sot al verisoarei mele. Pai daca nu sunt probe suficiente inseamna ca nu se poate incepe nici ancheta nu? sau ma insel? De impacare....nu stiu ce sa zic din cate am inteles varul nu le-a mai dat nici un semn si nici ei nu au mai insistat.
Personal vad situatia putin mai altfel. Patrunzand fara drept si in scopul de a speria, fratele dumneavoastra a savarsit 3 infractiuni in concurs, si anume vatamare corporala a varului, amenintare fat ade membrii familiei acestuia si vatamare corporala.Varul acestuia a savarsit si el la randul lui infractiunea de vatamare corporala afratelui avand in vedere ca nu se poate retine legitima aparare ori depasirea limitelor unei aparari proportionale cu gravitatea pericolului siimprejurarile in care s-a produs atacul, avand in vedere interventia celor 3 batausi, ale caror actiuni coroborate cu cea a varului au condus la savarsirea infractiunii de vatamare corporala a fratelui. In atare conditii, toti sunt subiecti activi ai infractiunii, asa cum am aratat mai sus. Diferenta este este ca doar varul a depus plangere penala, si dubios este ca nu a depus si fratele.

Alte discuții în legătură

Altercatie in trafic Carmen Florea Carmen Florea Buna ziua, As avea o intrebare in legatura cu un caz de procedura penala. Povestea este urmatoarea. Fratele meu a primit o citatie in luna Octombrie sa se ... (vezi toată discuția)
Soti batuti de cumnat carmen ala carmen ala Va supun atentiei urmatoarea intamplare: Dupa un eveniment neplacut in familie, fratele sotului sare la bataie, loveste cu capul prin surprindere pe ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala alina_sorina19 alina_sorina19 Buna,fratele meu a fost amenintat mai demult de un baiat si acum cateva seri l-au asteptat si l-au batut.A ajuns la spital cu fractura de maxilar(i l-au ... (vezi toată discuția)