avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... pot beneficia de somaj dupa incheierea contractului ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

pot beneficia de somaj dupa incheierea contractului individual de munca pe perioada determinata?

buna ziua, am lucrat pe perioada determinata 2 ani in locul unei mamici care a fost in postnatal,iar ulterior a mai nascut o fetita, dar angajatorul nu imi mai prelungeste contractul . vroiam sa stiu daca pot beneficia de somaj? daca poate cineva sa imi raspunda , va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:01, 29 Septembrie 2011
dar nu am nici un act aditional de prelungire a contractului , am doar o copie a contractului in care nu scrie nimic de prelungire.deci trebuie sa merg la resurse umane la angajator. nu prea am experienta si mi-e sa nu semnez ceva si dupa aceea sa pierd si somajul.
1. Mergeti la Resurse umane si spuneti ca nu mai doriti prelungirea CIM ci doriti incetarea acestuia la termenul pentru care a fost incheiat.
2. Nu va poate obliga nimeni sa fiti de acord cu prelungirea CIM.
3. Dupa discutia pe care o veti avea la angajator intrati tot pe acest topic si spuneti-ne ce ati facut si va sfatuim in continuare.
si la perioada asta din 05.10.2011 pana pe 25 oct m-am gandit eu ca poate fi perioada de preaviz, dar de ce daca contractul ar trebui sa se incheie pe 5 oct, de ce mai e nevoie de preaviz, eu nu am facut nici un preaviz, si de asta nu inteleg ce e cu per asta, dar am sa merg sa intreb.va multumesc frumos
In aczul incetarii de drept a c.i.m. nu se acorda preaviz . Asadar , contractul dvs de munca va inceta de drept la data de 5.oct.2011 daca nu se doreste prelungirea duratei acestuia ...
buna seara, am intrebat la angajator de ce trebuie sa stau pana pe 25 oct la serviciu si mi s-a spus ca ei m-au angajat cu data de 25 cred ca din sept , nu am inteles prea bine.am prins o per de 2 sapt din contractul fetei care este in postnatal si de asta mi se termina pe 25 oct 2011. dar pe contractul meu scrie doar ca incepe de la 05.oct 2009 si nu scrie pana cand. mie nu mi-au spus de la inceput nimik , doar mi-au dat o copie a contractului si atat. nu am prea inteles bine cum mi-au explicat.

Alte discuții în legătură

Somaj ana2233 ana2233 Am contract pe perioada determinata, care expira la sfarsitul lunii. Ni s a spus ca se vor prelungi contractele in continuare, dar eu vreau sa intru in somaj. ... (vezi toată discuția)
Dilema totala daridannah daridannah buna ziua,multumesc mult pt.raspunsurile date si as mai dori sa va mai intreb cat timp voi lua aceasta indemnizatie,si cat este cuantumul ei pe o luna? (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? KLINTON KLINTON Am dreptul la somaj in conditiiile in care decizia de desfacere a CM s-a facut cu art 61 lit.d?Deasemenea specific ca in perioada 30iunie 2008-feb 2009 am ... (vezi toată discuția)