avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare facuta pe o data anterioara
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare facuta pe o data anterioara

Buna ziua, tuturor! Incerc sa fiu cat mai scurt...
Am fost implicat intr-un accident, nu ne-am inteles amiabil, am fost cu soerul vinovat la politie de unde am un proces verbal in care el este declarat vinovat. Am incercat sa obtin asigurarea de la vinovat (nu a prezentat-o la politie), nu a vrut sa mi-o dea. am cautat pe siteul csa, in cedam, si nu avea asigurare. Eu mi-am reparat masina si vreau sa incep un proces impotriva vinovatului. Acum, dupa o luna de la accident, aflu tot de pe siteul csa ca domnul are brusc asigurare. Ce ar trebui sa fac acum? Sa il sun sa imi dea "noua asigurare" (el mi-a spus foarte clar inca de dupa momentul in care am fost la politie ca nu mai am ce il deranja, ca nu-mi raspunde la telefon si nu ma ajuta cu nimic), sau sa il dau in judecata...?
Cel mai recent răspuns: mihaibocancea , utilizator 08:29, 23 Octombrie 2011
Nu este obligatoriu dar este indicat!Veti avea de confirmat vinovatia in contradictoriu cu el iar daca asiguratorul nu este chemat in judecata, solicitati acest lucru.
raul8dio
Nu prea inteleg...ce a contestat din procesul verbal?Faptul ca a contestat procesul verbal nu il absolva de vina.Este o metoda care se practica pentru a prelungi perioada de rezolvare a dosarului de despagubire.Sfatul era si este de a solicita ajutorul unui avocat care te va ajuta sa descilcesti problema inclusiv pentru faptul ca nu poti avea acces la toate informatiile de care ai nevoie.Avocati care sint " specializati" sa spunem asa..fara sa se supere cineva...deci un avocat care se ocupa mai mult de astfel de probleme iar el va sti ce trebuie facut in continuare sau te va sfatui macar.
Iti doresc succes si..nu va fi prea usor sa stii.
Ideea era ca eu, daca imi angajez avocat pentru procesul asta in care soferul contesta PV, va trebui sa il platesc din banii mei fara a-mi putea recupera banii. Corect?
Nu..la terminarea procesului cereti sa vi se achite cheltuielile.Am o intrebare..cit v-a costat reparatia masinii?Merita sa deschideti un proces?Daca da trebuie sa aveti acte care dovedesc costurile de reparatie,costuri cu avocat ,prejudiciu creat din cauza lipsei autovehicolului,acte care sustin pretentiile dvs.
Ultima modificare: Vineri, 21 Octombrie 2011
mihaibocancea, utilizator
Dupa cum ziceam, eu deocamdata nu am intentat niciun proces. Soferul vinovat a contestat la judecatorie procesul verbal. In 4 noiembrie e prima infatisare. Poate dupa ce i se respinge contestatia imi va da asigurarea si atunci nu am decat sa ma duc la firma de asigurari sa deschid dosarul. Si nu vreau sa aud ca e prea tarziu. Era dreptul soferului sa conteste procesul verbal in 30 de zile lucratoare, si banuiesc ca si-a zis ca pana cand nu mai are cale de intoarcere, nu imi da asigurarea. Eu teoretic la acest proces sau cum i-o zice, nu ar trebui sa fac nimic, pentru ca soferul se judeca cu Politia...nu?I
In alta ordine de idei: eu mi-am "carpit" masina, cheltuind 20 de milioane din care doar pe vreo 8 (pe piese) am chitanta. DAR! Am un deviz/calcul de reparatie de la reprezentanta Opel (am fost la ei la cateva zile dupa accident sa imi evalueze daunele, in programul lor, Audatex). Hartia arata 105 milioane. Daca firma de asigurari nu vrea sa imi acopere decat suma pe care am chitanta, pai atunci imi dau jos piesele cu care am "carpit" masina si o duc in service-ul Opel, sa o repare ei acolo pe 105 milioane. Nu? Masina trebuie adusa in starea in care era inainte de accident, nu indreptata cu ciocanul, chituita-vopsita si cu piese ne-originale de X ori mai ieftine si mai proaste.

Alte discuții în legătură

Refuza sa dea rca-ul ContSters98245 ContSters98245 Salut, in urma cu 4 zile (31 iulie) am avut un accident in care sunt parte vatamata. Am fost la politie cu celalalt sofer si agentul constatator a constatat ca ... (vezi toată discuția)
Accident auto anamariamed anamariamed Buna ziua, am si eu o nelamurire in ceea ce priveste solutionarea unei daune auto. Astazi am fost implicata intr-un accident auto, eu am intrat in depasirea ... (vezi toată discuția)
Accident auto - proprietarul nu este de acord cu despagubirea. ContSters196490 ContSters196490 Buna ziua Fiind implicat intr-un accident auto ca parte pagubita am completat constatul amiabil cu soferul vinovat (acesta recunoscandu-si ... (vezi toată discuția)