avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare facuta pe o data anterioara
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare facuta pe o data anterioara

Buna ziua, tuturor! Incerc sa fiu cat mai scurt...
Am fost implicat intr-un accident, nu ne-am inteles amiabil, am fost cu soerul vinovat la politie de unde am un proces verbal in care el este declarat vinovat. Am incercat sa obtin asigurarea de la vinovat (nu a prezentat-o la politie), nu a vrut sa mi-o dea. am cautat pe siteul csa, in cedam, si nu avea asigurare. Eu mi-am reparat masina si vreau sa incep un proces impotriva vinovatului. Acum, dupa o luna de la accident, aflu tot de pe siteul csa ca domnul are brusc asigurare. Ce ar trebui sa fac acum? Sa il sun sa imi dea "noua asigurare" (el mi-a spus foarte clar inca de dupa momentul in care am fost la politie ca nu mai am ce il deranja, ca nu-mi raspunde la telefon si nu ma ajuta cu nimic), sau sa il dau in judecata...?
Cel mai recent răspuns: mihaibocancea , utilizator 08:29, 23 Octombrie 2011
Raul..hai sa o luam metodic.Inteleg ca respectivul a facut contestatie la PV insa trebuie sa vezi ce anume contesta din PV...adica nu isi recunoaste vina sau are o alta obiectie.In rest,la aceasta contestatie daca nu ai fost citat tu nu prea ai ce sa faci prea mult...te poti insa prezenta in sala sa vezi ce are de spus respectivul.
Al doilea aspect:evenimentul respectiv trebuia anuntat la asiguratorul vinovatului...ar fi bine sa faci un drum la agentia asiguratului sa vezi daca nu vor face figuri de genul ca e prea tirziu anuntat si nu mai despagubeste.

Alt aspect..fiecare asigurator are de regula asa numite unitati service agreate.,iar ca sa nu ai probleme in plus e bine ca astfel de unitate sa ti faca evaluarea.Sincer te inteleg ca ti ai reparat masina insa iti spun ca nu prea ai procedat corect si sper ca nu vei intimpina probleme din cauza asta.

DA..acum el se judeca cu politia ..cred ca trebuia sa fii si tu citat,asa ar fi normal.,esti parte din proces si martor in acelasi timp(ptr politie).

Sfatul de a angaja un avocat era tocmai pentru a nu te invirti in cerc, ci a rezolva problema mai repede chiar daca nu il angajezi ci doar platesti o consultatie in prima faza...Dar el iti spune exact pe lege ce trebuie sa faci si ce nu.
Din experienta iti pot spune ca un client a avut proble cu soc. de asigurare pentru ca si reparat masina singur.
Incearca macar sa obtii mai multe acte pe sumele cheltuite ,consulta un avocat care sa te dirijeze pas cu pas daca nu il angajezi inca..ai nervii tari..si bafta.
Aveti perfecta dreptate in ceea ce spuneti. Voi vedea daca reusesc sa imi recuperez banii. La firma de asigurari o sa le zic ceea ce s-a intamplat: respectivul mi-a zis in prima faza ca are asigurare la alta firma de asigurari, am cautat acolo si nu avea. Am mai cautat la firma unde figura ultima data ca a avut, si acolo ii era expirata. Am cautat pe cedam si nu figura ca are asigurare. Cat timp respectivul nu a vrut nici in ruptul capului sa mai vorbeasca cu mine, cum era sa stiu eu unde are asigurare? nu mi se pare greseala mea. Dar da, aveti perfecta dreptate in ceea ce constatati. Si exact ceea ce m-ati sfatuit o sa si fac de luni dimineata. Multumesc mult
Ma bucur mult ca am putut sa ti fiu de ajutor intr un fel.
Iti doresc succes si...ce sa zic,asai la noi.
Stii ce nu inteleg?
De ce nu a prezentat la Politie polita de asigurare sau copie dupa ea?.
Parerea mea e ca tipul nu a avut asigurare pentru ca la politie la constatare trebuia sa primesti copie dupa permisul lui si copie dupa asigurare
exact lucrul asta l-am zis si eu. a sustinut sus si tare ca are asigurare la aastra, dar ca nu o are la el. am vorbit cu cineva la astra si nu avea, am cautat si pe net si nu am gasit, asa ca am pornit clar de la ideea ca nu are asigurare deci trebuie sa ma judec cu el. si cum el a contestat PV, oricum trebuia sa astept sa il dau in judecata pana nu ramanea definitiv PV. Acum cica are asigurare la Asirom. In PV intocmit la Politie este mentionat ca nu a prezentat asupra lui actele masinii si nici asigurarea. De la o chestie care trebuia sa fie foarte simpla(adica dupa PV sa am asigurarea si sa imi repar masina cu sprijinul Asirom) acuma am ajuns sa imi fie frica sa nu se anuleze PV si sa trebuiasca in final sa ii repar si lui masina. Nu de alta, dar chiar traim in Romania...
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Octombrie 2011
raul82io, utilizator
Eii,....Raul stai putin ca nu e chiar asa.
1.In cazul asta sint sigur 100% ca nu a avut asigurare in momentul ala.
2.Ai o copie a procesului vb?
3.Daca se apeleaza la asa ceva procedezi si tu la fel.Nu are decit sa te dea in judecata..apoi o intinzi si tu cu aminari si aminari si aminari pina se satura.
4.El cum si a reparat masina daca nu a inminat acte la politie..in ce baza a primit dovada de reparatie,iar daca nu a primit cum a reparat masina?
Doar nu i ai dat tu copii dupa actele tale..sper.
5.Polita de Asirom cind are data intrarii in aplicatie?Daca este emisa electronic are ora si data pe ea sau pe chitanta.Daca nu este emisa electronic nu este valida ...nu se mai emit polite scrise de mina.

Imi poti spune nr de inmatriculare al lui?Data accidentului te rog si eventual nr de polita sau ce date ai despre el..Daca te voi putea ajuta cumva o voi face si vom comunica prin email.
"numele de utilizator"@yahoo.com

Alte discuții în legătură

Refuza sa dea rca-ul ContSters98245 ContSters98245 Salut, in urma cu 4 zile (31 iulie) am avut un accident in care sunt parte vatamata. Am fost la politie cu celalalt sofer si agentul constatator a constatat ca ... (vezi toată discuția)
Accident auto anamariamed anamariamed Buna ziua, am si eu o nelamurire in ceea ce priveste solutionarea unei daune auto. Astazi am fost implicata intr-un accident auto, eu am intrat in depasirea ... (vezi toată discuția)
Accident auto - proprietarul nu este de acord cu despagubirea. ContSters196490 ContSters196490 Buna ziua Fiind implicat intr-un accident auto ca parte pagubita am completat constatul amiabil cu soferul vinovat (acesta recunoscandu-si ... (vezi toată discuția)