Buna ziua, Ma numesc Adrian, am 18 ani si acum 2 zile ma opreste politia in orasul meu si la solicitarea permisului de conducere au constatat ca eu nu posed acest act ... sunt disperat ca nu stiu daca mai am ocazia sa iau vreodata permisul, sau peste cat timp pot sa il iau ... Puteti sa imi spuneti la ce sa ma astept, este prima abatere, nu am mai avut probleme cu politia, sunt foarte disperat nu stiu ce sa fac ... va rog ajutati-ma
Eu zic ca are relevanta faptul ca ati facut totusi scoala de soferi.
Este adevarat ca infractiunea ramane, dar pericolul social este considerat mai mic.
buna ziua...am si eu o problema destul de dificila:(
am un prieten..aseara a trebuit sa mergem sa mancam in oras..pana la destinatie am condus eu..inapoi a dorit sa conduca el..tin sa precizez ca aseara am aflat ca nu are carnet, iar masina este al lui.in drum ne-a oprit politia..a vrut sa facem schimb de locuri sa spun ca am fost eu cea de la volan..nu am vrut, a venit domnul si a cerut actele..i s-au prezentat doar actele masinii intrucat el nu avea permisul si buletinul. a dat o declaratie prin care sustinea ca am facut schimb de locuri si ca eu eram la volan..apoi m-au chemat sa-mi prezint actele si au spus"voi aveti ceva in capul ala?" si am zis "poftim?ce am facut?" si mi-a zis"pai va schimbati asa..?" si atunci am spus..imi pare rau..nu eram eu la volan.
in urma acestei discutii eu am fost trimisa in masina..iar el a ramas sa scrie procese verbale..din cate am inteles a primit amenda penala, 2 ani cu suspendare..
acum ce vreau sa va intreb..eu din toata chestia asta..pot fi trasa la raspundere pentru ceva?tin sa precizez ca nu am condus masina cand l-a oprit politia si nici nu am facut schimb de locuri..el era soferul numai ca a mintit in declaratie..iar eu am zis clar ca nu am facut niciun schimb si nu eram eu la volan.
va multumesc