avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... indemnizatie de concediu administrator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

indemnizatie de concediu administrator

Administratorul asociatiei noastre de proprietari este cu contract de muncacu program de 4 ore zilnic. A depus o cerere pentru CO-parte financiara, dansul prestand in continuare activitatea obisnuita. Aceasta olata ar fi al 13-lea salariu.
Intrebari: 1. cat CO se acorda pt.program de 4 ore?
2.exista obigativitatea legala de a-si efectua concediul
3.i se poate acorda CO in transe?(asa se practica pe vremuri)
4.daca doreste sa se razbune pt.ca nu mai primeste al 13-lea salariu si pleaca pentru o luna in CO,lasand toate actele presedintelui, acesta ce poate sa faca dpdv financiar-contabil(nu este casier, nici contabil ,deci nu poate incasa bani de intretinere) Vor fi facturi de platit.
Activitatea desfasurata in folosul blocului este de bun gospodar ,repara de toate, mestereste .Crez ca zilnic consuma mai mult de 4 ore pt,administratie.Eu apreciez ca ar merita un bonus, dar nu chiar un salariu. La nivel de comitet parerile sunt impartite. V-as multumi daca imi raspundeti la intrebari pentru a-mi forma un puct de vedere.
Cel mai recent răspuns: mmail , utilizator 22:43, 21 Februarie 2013
Cred ca va grabiti si cititi doar titlul pentru ca ma intrbati ce sustin eu!
Daca vreti sa discutam de concediile medicale, de chiulul de la munca, de echipamentul de protectie, putem discuta dar nu aici. aici era vorba doar de concediul de odihna si-as ramane indatorat daca mi-ati spune ca un angajat al asociatiei cu norma de 2 ore/zi si 600 lei/luna, ar fi corect sa primesca 1050 lei in luna cand isi ia cele 5 zile CO si munceste in celelalte 15, asa cum vad ca sustineti dumneavoastra. Daca puteti raspundeti la acest exemplu si va multumesc.
Adam Grecu a scris:

.....
Dom' Adrian, si dumneata sustii ca un angajat cu timp partial de munca (4 ore) are aceleasi drepturi ca si un altul, dar a carui CIM este de 8 ore pe zi?
........




legea prevede asa ceva .. asa ca nimeni nu poate sustine contrariul .. reiterez inca o data prevederea din Codul Muncii ca sa vedeti ce a decis legiuitorul :
Art. 106
(1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.
(2) Drepturile salariale se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru.

Din alin.2 reiese ca numai drepturile salariale se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat , nu si alte drepturi.

Buna seara,

dupa atat de mult timp de cand a fost deschis acest subiect vin dupa un nou ajutor si voi incepe cu un citat din "freeelis":

"ma angajez la 3 angajatori diferiti cu CIM partial de 4 ore / zi. Solicit CO de la toti angajatorii, pe rand, asa ca cu tot cu sarbatori legale plus dreptul conferit de contract (20+20+20 = 60 zile lucratoare), ma prezint la munca dupa juma' de an!"

Cum se procedeaza cand administratorul este cu norma partiala la 4(patru) asociatii, dpdv al C.O. Capata de la toti cate 20 de zile ce C.O.?
Presedintelui uneia din Asociatii i s-a spus de catre cei din Primarie sa se intereseze la ITM, daca are contractul inregistrat acolo, cu locul de munca la adresa Asociatiei.
Daca NU, ce se face?
Daca DA, ce se face ?
In invatamant se ia concediul de la o singura institutie, chiar daca ai ore de predare la mai multe scoli.

Va multumesc !
Buna seara.
Va rog sa-mi spuneti daca in calitate de administrator atestat pot indeplini functia de administrator la o asociatie de proprietari dar fara sa fiu retribuit. Asociatia e mica, am si eu un apartament in respectivul bloc si-mi e suficient daca stiu ca blocul are cheltuielile la zi. In cazul acesta ,...mai trebuie depus vreun document pe undeva referitor la angajare? Multumesc anticipat.
Elidor a scris:

Cum se procedeaza cand administratorul este cu norma partiala la 4(patru) asociatii, dpdv al C.O. Capata de la toti cate 20 de zile ce C.O.?
Presedintelui uneia din Asociatii i s-a spus de catre cei din Primarie sa se intereseze la ITM, daca are contractul inregistrat acolo, cu locul de munca la adresa Asociatiei.
Daca NU, ce se face?
Daca DA, ce se face ?
In invatamant se ia concediul de la o singura institutie, chiar daca ai ore de predare la mai multe scoli.

Cand o persoana are CIM la o asociatie (ca administrator, casier, instalator...), va primi concediu de odihna de la acea asociatie, minim 20 de zile sau mai mult asa cum s-a prevazut in CIM.
Daca aceeasi persoana are CIM si la alta asociatie (ca administrator, casier, muncitor necalificat...), va primi CO si de la aceasta asociatie, minim 20 de zile sau mai mult asa cum se prevede in CIM.
Daca ...la a trei asociatie
Daca ... la a patra sau a zecea asociatie...
....
De la fiecare loc de munca unde este angajat cu CIM va primi CO de minim 20 de zile sau mai mult asa cum s-a stabilit in fiecare CIM.

Presedintele asociatiei poate sa se intereseze oriunde dar pentru ce? Administratorul are CIM cu asociatia, pai asociatia sa respecte acest CIM si problema este simpla. Decat sa se intereseze la ITM mai usor este sa citeasca ceea ce scrie in CIM, sa vada numarul de inregistrare al acestui CIM, declaratia 112 in care este cuprins si acest salariat...
Daca nu are CIM, este si vina presedintelui. Inseamna ca lucreaza la "negru". Sa-i faca imediat CIM pentru a intra in legalitate.
Daca are CIM, sa fie sanatos, sa munceasca, sa fie platit, sa i se dea CO...

Asta este valabil pentru presedintele dumneavoastra si apoi pentru alt presedinte, alt angajator s.a.m.d., indiferent ca se stie, se cunoaste situatia sau nu.

@mmail,
Da, puteti sa administrati o asociatie fara sa fiti platit daca asa vreti dumneavoastra.
Fiind asociatia mica poate e mai bine sa fiti ales membru in comitetul executiv. Iar comitetul executiv decide sa preluati dumneavoastra atributiunile administratorului asa cum prevede HG 1588/2007:
Art.17(8) Comitetul executiv preia toate obligaţiile şi răspunderile privind activitatea de management stabilite la art. 22 din prezentele norme metodologice pe perioada cât asociaţia nu are angajat un administrator sau a fost reziliat contractul de administrare, indiferent de cauze
.

Ultima modificare: Marți, 29 Ianuarie 2013
Adriantot, moderator

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna pentru c.i.m. cu durata 8 ore / luna trandafir2 trandafir2 Buna ziua, Urmeaza sa incheiem un c.i.m. cu durata de 8 ore / luna. Practic angajatul va lucra o zi pe luna. In acest caz, de cate zile de concediu pe an ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie co pentru cim de 4 ore/zi corneliacr corneliacr Buna ziua...suntem o asociatie de proprietari si avem angajata femeie de serviciu cu 4 ore/zi, salariu brut 950 lei. Durata concediului de odihna este de 21 ... (vezi toată discuția)
Job part time THEODORA30 THEODORA30 Buna ziua va rog sa mi spuneti daca sunt angajata la un job part time de cate zile de concediu de odihna am dreptul? sunt la 20ore/saptamana.multumesc (vezi toată discuția)