avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obtinerea indemnizatiei pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obtinerea indemnizatiei pentru cresterea copilului

Buna seara!
Pana in luna decembrie 2010 (inclusiv) , am beneficiat de somaj . Din ianuarie 2011 si pana in prezent am fost in evidentele agentiei judetene pentru ocuparea fortei de munca,Buzau. Incepand cu data de 01.10.2011 , mi-am gasit un loc de munca pe perioada nedeterminata , dar in urma unui control ginecologic am aflat ca sunt insarcinata si ar trebuii sa nasc in cursul lunii aprilie 2012.
Intrebare:
Pot sa beneficiez de ajutorul indemnizatiei de crestere a copilului?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 09:38, 27 Septembrie 2011
mona78_bz:
1. Nu ati raspuns daca in perioada cat ati fost in evideta Agentiei de Somaj ati primit indemnizatie.
2. Daca ati fost inregistrata numai ca persoana in cautarea unui loc de munca, fara a beneficia de indemnizatie de somaj, nu puteti beneficia de indemnizatie pentru CCC.
Art.2 (5)din OUG nr .111/2010 prevede :
Cele 12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
a) au beneficiat de indemnizatie de somaj, stabilita conform legii, sau au realizat perioade de stagiu de cotizare in sistemul public de pensii, in conditiile prevazute de actele normative cu caracter special care reglementeaza concedierile colective;
b) s-au aflat in evidenta agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca, respectiv a municipiului Bucuresti, in vederea acordarii indemnizatiei de somaj;
.......
freeelis a scris:

...
b) s-au aflat in evidenta agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca, respectiv a municipiului Bucuresti, in vederea acordarii indemnizatiei de somaj;
...


1. Textul de lege citat se refera la absolventi, numai ei pot fi inregistrati la Agentia de Somaj in vederea acordarii indemnizatie de somaj, dupa cele 60 de zile specificate in Legea 76/2002.

2. Ori @mona72_bz nu se incadreaza aici.

3. Problema se lamureste repede daca ne spune daca a beneficiat sau nu de indemnizatie de somaj in perioada cat a fost in evidentele Agentiei de Somaj.
Textul de lege nu se refera la niciun absolvent ... in continutul acestui text de lege nu se prevede faptul ca este vorba despre absolventi ...

In mesajele ei a specificat clar ca pana la 31 dec 2010 a beneficiat de somaj , dupa care a ramas in evidenta AJOFM-ului local ...
1. - Acest text in vederea acordarii indemnizatiei de somaj nu se poate referi decat la absolventi pentru ca numai ei pot fi inregistrati la somaj in vederea acordarii indemnizatiei de somaj.
- Nici o alta categorie de inregistrati la Agentia de Somaj nu sunt inregistrati in vederea acordarii indemnizatie de somaj ci numai in cautarea unui loc de munca.

2. Asa este, nu am retinut eu bine ca a avut indemnizatie de somaj pana la 31.12.2010.

3. In aceasta situatie nu poate beneficia de indemnizatie pentru CCC pentru ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (aprilie 2011 - aprilie 2011) are o perioada (aprilie 2011 - septembrie 2012) in care nu are nici venituri profesionale si nici perioade asimilate.
Ultima modificare: Marți, 27 Septembrie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil CISYK CISYK Buna ziua! Sunt insarcinata si in luna noiembrie ar trebui sa nasc. Problema este ca mi-am dat demisia de la fostul loc de munca in15 februarie 2012 unde am ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului - stagiu de cotizare incomplet, firma desfiintata roxa_32 roxa_32 buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati cu cateva info referitoare la indemnizatia de crestere a copilului. Stiu ca, legal, pentru a putea beneficia de ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate dupa somaj xlayoana xlayoana Buna ziua! Sunt insarcinata in 6 luni si beneficiez de indemnizatie de somaj de 5 luni . Aceasta se va intrerupe pe 13 iunie , tot atunci e preconizata si ... (vezi toată discuția)