O avocata are dreptul sa trimita o somatie prin care avertizeaza pe cineva ca-i face dosar penal si continutul somatiei poate fi formulat in asa fel incat pare scris de clientii respective doamne? Vreau sa spun daca poate contine o somatie reprosuri care vin de la clientii doamnei?
Va multumesc!
In cazul meu toate sforile sunt trase de actuala sotie a fostului meu sot dar problema este ca avocatii ar trebui sa se implice doar cat le permite legea.
Eu ma gandeam sa inchiriez spatiu pentru site in care sa public perle ale avocatilor ce mi-au fost transmise prin diverse comunicari scrise sau au fost depuse la dosare. Formulari fara cap si coada, cerinte ce se modifica de la inceputul pana la sfarsitul unui document, greseli gramaticale fara scuza, amenintari de toate felurile etc. Pentru inceput nu stiu daca as publica si numele autorilor perlelor, dar le-as trimite doritorilor, prin mesaje private.
Cum ar fi sa-si asume toata lumea responsabilitatea faptelor sale?
Pentru ca am avut avocati care au incasat onorariul de avocat in avans si apoi au fost mult, mult prea ocupati sa se mai ocupe de dosare.
Stiti ca exista un site care are o sectiune numita: doctori de care sa te feresti? Si nimeni nu protesteaza, ba toti pacientii sunt multumiti si evita sa dea ochii cu lipsa de profesionalism.
Cum ar fi o sectiune: avocati de care sa te feresti?
Ar fi interesant dar periculos totodata. S-ar putea ca o avocata sa greseasca fata de mine si in rest sa fi ajutat multa lume sa-si rezolve problemele. In cazul de fata cel putin as fi fost multumita sa stiu ca a primit un gen de mustrare de la un superior ,daca exista asa ceva in cazul avocatilor. Nu m-ar satisface sa stiu ca i-am facut rau si ca pierde clienti din cauza mea.
Daca o persoana are o obligatie fata de mine pe care nu si-o indeplineste, nimic nu ma impiedica sa ii trimit o somatie prin care sa ii solicit indeplinirea obligatiei asumate. La fel se poate intampla si in cazul in care cineva ma sicaneaza in vreun fel sau altul. Pentru a o face mai oficiala, nimic nu ma impiedica sa apelez la serviciile unui avocat pentru redactarea somatiei. Si asta pentru ca, in cazul in care datornicul nu isi achita datoria, sau cel ce ma deranjeaza/hartuieste nu inceteaza, in eventualitatea unui litigiu in instanta, plangeri, etc., sa imi pot demonstra buna credinta.
Si apoi, nu exista un model standard de somatie, continutul difera in functie de fiecare speta in parte.