avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot sa-mi inscriu copilul la cresa daca sunt in CIC?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot sa-mi inscriu copilul la cresa daca sunt in CIC?

Buna ziua, imi pot inscrie fiul la cresa daca inca primesc indemnizatia de 600 RON? Sau mi se suspenda?
Cel mai recent răspuns: Rubia Rubia , Consultant resurse umane 11:08, 6 August 2009
Buna ziua,
Am ajuns sa fiu si eu in aceasta situatie si nu stiu ce sa fac.
Eu trebuie sa merg personal la primarie sa declar inscrierea copilului la cresa?
Societatea la care am fost angajata este obligata sa ma reangajeze?Mentionez ca am fost in litigiu,proces pe care l-am castigat avand ca rezultat reangajarea mea pe functia avuta anterior concedierii abuzive si plata la zi a drepturilor salariale,care din punctul meu de vedere nu au fost corecte.
Nu stiu ce sa fac.
Va rog ajutati-ma cu un sfat.
Multumesc
Conform OUG 148/2005,
Art. 7. - Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă se acordă în situaţia în care solicitantul îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
a) este cetăţean român, cetăţean străin sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau reşedinţa pe teritoriul României;
c) locuieşte împreună cu copilul/copiii pentru care solicită drepturile şi se ocupă de creşterea şi îngrijirea acestuia/acestora.
Iar art. 12
(4) În situaţia în care beneficiarul nu mai îndeplineşte condiţiile prevăzute la art. 7, plata drepturilor prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă se suspendă începând cu ziua următoare celei în care condiţiile respective nu mai sunt îndeplinite.
Ca urmare, consider ca plata indemnizatiei se suspenda in cazul in care copilul este inscris la o astfel de cresa.
@mykidutza:
Chiar daca ati fost reintegrata, depuneti cerere de suspendare a CIM la angajator pentru crestere copil, la care atasati o copie dupa certificatul de nastere.
Multumesc pt raspuns PAKOS.
Inteleg ca acea cerere de suspendare a cic trebuie sa o adresez angajatorului.
Revin cu intrebarea : angajatorul are obligatia de a ma reangaja ?( stiu ca in perioada cic,contractul de munca este suspendat)
Are obligatia sa va reangajeze, insa cu aceeasi zi, in baza cererii dvs de suspendare, va suspenda CIM.
Nu inteleg...vreti sa fiti mai explicita?
''in baza cererii dvs de suspendare, va suspenda CIM''
Multumesc mult pt raspunsuri

Alte discuții în legătură

Crestere bebe obligatii angajator carmen.tomozei carmen.tomozei Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu o chestiune. Avand in vedere ca nu am salariul real pe cartea de munca si intentionez sa fac un ... (vezi toată discuția)
Revenire din concediu de crestere a copilului mykidutza mykidutza Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti in ceea ce priveste problema mea de munca cu angajatorul si anume: in prezent sunt in concediu de crestere copil. Societatea ... (vezi toată discuția)
Sarcina si lauzie Marybv Marybv Buna ziua, am si eu o intrebare referitor la indemnizatia pentru cresere a copilului. Am 30 sap de sarcina sunt in sarcina si lauzie,contractul meu pe 30sept ... (vezi toată discuția)