avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot sa-mi inscriu copilul la cresa daca sunt in CIC?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot sa-mi inscriu copilul la cresa daca sunt in CIC?

Buna ziua, imi pot inscrie fiul la cresa daca inca primesc indemnizatia de 600 RON? Sau mi se suspenda?
Cel mai recent răspuns: Rubia Rubia , Consultant resurse umane 11:08, 6 August 2009
Concediul pentru crestere copil este o cauza de suspendare a contractului individual de munca, suspendare initiata de angajat:
Art. 51. Codul Muncii:
(1) Contractul individual de muncă poate fi suspendat din iniţiativa salariatului, în următoarele situaţii:
a) concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea vârstei de 3 ani;
Ca sa puteti beneficia in continuare de concediu si indemnizatie crestere copil, va trebui sa depuneti o cerere de suspendare a contractului individual de munca la angajatorul care va reintegreaza in functie.
CIM= contract individual de munca.
Buna ziua din nou d-na ,Pakos
D-voatra ati scris ,citez, ''Ca sa puteti beneficia in continuare de concediu si indemnizatie crestere copil, va trebui sa depuneti o cerere de suspendare a contractului individual de munca la angajatorul care va reintegreaza in functie"
Tot nu inteleg.
Eu daca am inscris copilul la cresa la varsta de 1 an si 8 luni,legea nu mai permite ca mama copilului sa incaseze suma cuvenita ,indemnizatia de crestere,in cuantum de 600 lei,doar alocatia de 200 pana la implinirea varstei de 2 ani.
Avand in vedere situatia mea,si anume societatea la care am lucrat si la care am depus cererea de suspendare temporara a CIM,pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului meu,are obligatia de a ma reangaja?
Asa cum am spus si ieri,am fost in litigiu,pe care l-am castigat la Curtea de Apel,soldat cu reangajarea mea in functia avuta anterior concedierii.
Temerile mele sunt legate de situatia mea cu societatea.Nu stiu daca legea obliga angajatorul sa reangajeze salariatul ,la cererea acestuia de revenire din concediul e crestere a copilului.
In prezent ,ei nu au desfiintat postul meu,lucreaza altcineva cu contract pe perioada nedeterminata.
La ce sa ma astept din partea lor?
La cresa mi-a fost solicitata adevrinta salariu si copie cm.
Sfatuiti-ma ,va rog mult si-mi cer scuze daca pricep mai greu.Consider ca se datoreaza in mare parte stresului si grijilor.
Multumesc mult de tot,anticipat
Iertati-ma, insa de data aceasta nu inteleg eu. Angajatorul care v-a concediat este acelasi cu cel ce v-a suspendat contractul pentru concediu crestere copil? Si daca da, ce s-a intamplat de fapt? V-a concediat ulterior datei nasterii copilului?
Este acelasi angajator.
In data 21.02.2007 m-a concediat,abatere disciplinara,fara a-mi comunica absolut nimik,fara nici o cercetare disciplinara.Mi-au operat in cartea de munca,incetare activitate,cf art 61(a).
In urma procesului,la data de 21.02.2008 am fost reangajata,in urma deciziei Curtii de Apel,pe functia avuta anterior concedierii si cu obligatia de a plati toate drepturile salariale la zi plus cheltuieli de judecata(iar aici am un foarte mare semn de intrebare,din pacate neelucidat,fiindca pe cine am intrebat nu au stiut sa-mi dea un raspuns clar ).
Tot cu data 21.02.2008 am depus cererea de suspendare temporara pt a-mi creste copilul,el fiind nascut pe 30 nov 2007.
In prezent sunt la rascruce ,nu stiu ce sa fac ,cum sa procedez.
In luna martie a acestui an am avut initiativa angajarii la o alta societate.Totul a fost ok pana in momentul in care discutia a juns la cartea de munca si au vazut ceea ce este scris in ea.Precizez ca ,postul respectiv era de director vanzari pe tara...de aici trag colcluzia ca va i greu pt mine indiferent ce cale voi alege.
Deci nu v-a platit nimeni din 21.02.2007? Ati avut concediu de maternitate (prenatal si postnatal). Daca da, unde sunt certificatele medicale.

Alte discuții în legătură

Crestere bebe obligatii angajator carmen.tomozei carmen.tomozei Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu o chestiune. Avand in vedere ca nu am salariul real pe cartea de munca si intentionez sa fac un ... (vezi toată discuția)
Revenire din concediu de crestere a copilului mykidutza mykidutza Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti in ceea ce priveste problema mea de munca cu angajatorul si anume: in prezent sunt in concediu de crestere copil. Societatea ... (vezi toată discuția)
Sarcina si lauzie Marybv Marybv Buna ziua, am si eu o intrebare referitor la indemnizatia pentru cresere a copilului. Am 30 sap de sarcina sunt in sarcina si lauzie,contractul meu pe 30sept ... (vezi toată discuția)