avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedinte, am refuzat raspunsul in scris in termenul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedinte, am refuzat raspunsul in scris in termenul legal, la ce sa ma astept ?

Buna ziua,

Sunt presedinte de bloc la o asociatie de proprietari. In urma cu 3 luni, un proprietar a solicitat in scris printr-o adresa trimisa prin posta cu confirmare de primire explicatii referitoare la suma restanta afisata in dreptul lui in lista de plata.

Deoarece suma prezentata la avizier nu era cea corecta, conatabila-casiera gresind calculele, cenzorul a verificat formal sau mai bine zis nu a verificat, am refuzat raspunsul in termenul legal de 7 zile sperand ca voi ajunge la o intelegere cu proprietarul.
Stiu. Am gresit, conform prevederilor legale.

Intre timp, s-a afisat lista cu luna urmatoare, contabila-casiera a gresit iar neluand in calcul o plata efectuata prin banca in termen ... iar proprietarul a reclamat a doua oara in scris, publicand la avizier dovada efectuarii platii si reclamand faptul ca nu a primit raspuns in termenul legal si ca a m-a reclamat la serviciul din cadrul primariei de sector.

Intrebari:

1. care poate fi incadrarea juridica a faptei mele in situatia in care proprietarul depune reclamatie in instanta ?

2. Se poate indrepta in instanta impotriva mea ca presedinte sau impotriva asociatiei ?

3. pot fi amendat si de catre primarie pentru ca nu am oferit raspuns in termenul legal ?

Intrebarea mea este adresata in primul rand avocatiilor, eventual cu experienta intr-o speta asemanatoare pt. ca ma intereseaza exact sa stiu unde se incadreaza fapta mea ca sa-mi pregatesc eventual apararea.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 07:27, 7 Octombrie 2011
Daca recapitulam ceea ce ati postat,ar fi cam asa:
-contabila a grasit calculele
-cenzorul nu a verificat
-presedintele a semnat"ca primarul"
-presedintele refuza sa raspunda proprietarului nemultumit.
intrebati care sunt consecintele pe care s-ar putea sa le suportati si mai ales cum sa va aparati.
Nu v-ati sesizat ca totusi aveti sa va aparati pentru destule neajunsuri in activitatea dumneavoastra si a asociatiei de proprietari ,pe care o conduceti si pentru care sunteti remunerati?
Eu zic sa-l dati si in judecata pe bietul proprietar,care nu-i asa ,dupa ce dumneavoastra recunoasteti ca ati gresit ,e singurul vinovat.:D
Nu am inteles ce ati vrut sa spuneti cu expresia"am crezut ca puem cadea la o intelegere cu proprietarul".Sa fie vorba cumva despre scuze adersate acestuia?Daca lucrurile stau asa ,iata primul pas spre indreptarea lucrurilor.
Apreciez intre ghilimele tonul ironic, faptul ca mi-am asumat o greseala desi stiti foarte bine ca presedintele unei asociatii nu verifica corectitudinea calculelor, ca doar pentru asta exista comisie de cenzori, cred ca spune sufiecient despre corectitudinea mea ca om, sunt solidar si-mi asum consecintele alaturi de cei care au gresit.
Am gresit integral eu, doar in ceea ce priveste raspunsul, dar si aici am circumstante deoarece contabila azi imi prezenta niste sume, maine altele ... iar nici in momentul de fata se pare ca nu avem o situatie exacta ... ce sa-i raspund omului care a cerut componenta sumei restante.

Oricum, nu am cerut dezbaterea situatiei aici ci niste raspunsuri mai tehnice de la un avocat care a avut de a face cu asa ceva.

Toate cele bune.

Nu mai exista cale de conciliere, din ce mi-a comunicat azi se va ajunge in instanta. Vroiam sa stiu inainte de primirea citatiei la ce sa ma astept si daca voi fi eu sau asociatia dat in judecata.

Motivatia lipsei raspunsului am oferit-o in alt post.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2011
Adriantot, moderator
Nu veti fi dumneavoastra personal dat in judecata ci Asociatia de Proprietari (a fost un caz si in asociatia noastra cand o vecina s-a apucat sa dea in judecata pe doamna presedinta de atunci, pe domul cenzor, desi dansul era directorul firmei cu care asociatia avea contract si nu i s-a admis actiunea pana nu a fomulat-o impotriva asociatiei).
presedintebloc a scris:

... am circumstante deoarece contabila azi imi prezenta niste sume, maine altele ... iar nici in momentul de fata se pare ca nu avem o situatie exacta ... ce sa-i raspund omului care a cerut componenta sumei restante.

Oricum, nu am cerut dezbaterea situatiei aici ci niste raspunsuri mai tehnice de la un avocat care a avut de a face cu asa ceva.
..............................
Motivatia lipsei raspunsului am oferit-o in alt post.

Raspuns firesc, sincer si la obiect:
Domnule Ixulescu,
In urma sesizarii inregistrata cu nr. la data de..., s-a inceput verificarea celor semnalate. In prezent lucreaza la aceasta situatie conatbilul (administratorul si/sau cenzorul0. Va asiguram ca vom face verificare si rezultatele o sa vi le comunicam pana la afisare listelor urmatoare. Cu multumiri pentru intelegere.... Presedinte...

Un avocat care ar fi trecut prin asa ceva este greu de gasit pentru un motiv simplu: asa ceva nu se prea intampla. Greseala este fireasca, dar persistenta in a gresi...

Am recitit postarile dumneavoastra si poate este vina mea dar tot nu am gasit motivatia lipsei raspunsului.

Dar acum, acum dupa ce ati fost reclamat la primarie, acum cand este pe cale sa va actioneze in instanta, dumneavoastra (presedinte, contabil, adminisytrator, cenzor, comitet..) ati rezolvat problema, ati stabilit cu exactitate suma sau nu?
Daca nu ati stabilit inca suma corect (din ceea ce spuneti parca ati vrea sa-i mai calculati si penalizari, nu?), sigur ca omul are inca un motiv sa va actioneze in judecata.
Rezolvati imediat problema (fara a mai pretinde penalizari) si aveti posibilitatea sa scapati fara proces sau macar atunci cand ajungeti in instanta o sa va fie mai usor daca debitele sunt corect stabilite.
Parerea mea este sa formulati un raspuns in scris proprietarului in care sa-i infatisati situatia actuala a cercetarii cazului sau, sa-i spuneti ca la finalul acestei cercetari ii veti comunica raspunsul la cererea dumnealui.
Nu e tarziu nici acum sa va indreptati greseala in a-i ignora cererea.

Un raspuns intr-un sens sau in altul, ca aveti o solutie finala sau ca inca se cerceteaza situatia este de dorit si chiar dovedeste respect. Dincolo de acest aspect, legal si in cel mai rau caz va puteti alege cu o amenda.

Alte discuții în legătură

Sume restante descoperite tarziu, ce implica pentru asociatie/presedinte ? presedintebloc presedintebloc Buna ziua, Va scriu in calitate de presedinte de bloc. In urma cu cateva luni contabila-casiera a descoperit pentru un proprietar care a facut 90% din ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de mandat pentru cenzor doina99 doina99 Buna ziua Va rog sa-mi spuneti ce temei legal avem pentru rezilierea contractului d e mandat al cenzorului care face greseli grave in mod ... (vezi toată discuția)
Recalcularea penalizarilor criluc2001 criluc2001 As dori si eu cateva raspunsuri privind ASOCIATIA DE LOCATARI :1)Poate actiona in instanta locatarii care au restante ,pentru recuperarea restantelor ... (vezi toată discuția)