avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONCEDIERE DUPA CONCDIUL DE CRESTERE A COPILULUI PANA ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONCEDIERE DUPA CONCDIUL DE CRESTERE A COPILULUI PANA LA 2 ANI

As dori sa stiu ce pot sa fac daca e legal sa fiu concediata si in ce conditii dupa concediul de crestere a copilului pana la 2 ani
E CLAE CA NU MAI AM CE MAI FACE PENTRU CA NU MAI VREA SA LUCREZE CU MINE, IDEEA ESTE SA PRIMESCSOMAJ PANA GASESC UN ALT LOC DE MUNCA PENTRU CA MA POATE CONCEDIA SI PE MOTIV DE INCOMPETENTA PROFESIONALA, NU?
@ adelaida_07
vezi ca ai scris gresit .... este Decretul nr.92/1976 ;)

......
Dacă în cursul derulării raporturilor de muncă, angajatorul constată că salariatul nu corespunde profesional postului pe care este încadrat, poate decide desfacerea contractului individual de muncă.
În această situaţie, este obligatorie evaluarea prealabilă a salariatului, conform procedurii stabilite prin contractul colectiv de muncă încheiat la nivel naţional sau la nivel de ramură aplicabil, precum şi prin regulamentul intern.
Angajatorul este obligat să ofere salariatului alte locuri de muncă vacante din unitate, compatibile cu pregătirea profesională şi capacitatea de muncă stabilită de medicul de medicină a muncii, salariatul având la dispoziţie un termen de 3 zile lucrătoare pentru a-şi manifesta expres opţiunea pentru locul de muncă oferit. Dacă angajatorul nu dispune de locuri de muncă vacante, are obligaţia de a solicita sprijinul agenţiei judeţene de ocupare a forţei de muncă, pentru găsirea unui loc de muncă pentru salariatul concediat.
Decizia de concediere trebuie luată în termen de 30 de zile calendaristice de la data constatării situaţiei de necorespundere profesională. Decizia va fi emisă în scris, va fi motivată în fapt şi în drept, va cuprinde durata preavizului, termenul în care poate fi contestată şi instanţa de judecată la care se contestă, precum şi lista locurilor de muncă disponibile şi termenul de exprimare a opţiunii. Decizia produce efecte de la data comunicării salariatului.
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
De acord cu Elis.Motivele pentru care nu mai e primita, pot fi divere si apoi, daca ne da si alte informatii din contractul de munca in baza caruia a lucrat inainte de aceasta perioada, poate ne dam cu parerea mai la obiect.
CONTRACTUL ESTE TIP ,NORMA DE 8 ORE/ZI, DAR CUM V-AM SPUS M-AM RESEMNAT PENTRU CA ORICUM NU MAI POT LUCRA, FIIND DOAR EU ANGAJATA VA DATI SEAMA CA TOT VA GASII O MODALITATE DE A MA DA AFARA, NU SUNT CLAUZE SPECIALE PREVAZUTE IN CONTRACT.
buna ziua....ce poate face o persoana in cazul in care dupa un contract de munca de 6 luni, care a expirat, semneaza un alt contract pe o durata de un an, merge 2 zile la lucru dupa care este trimisa pt analizele necesare angajarii si afla ca e insarcinata, iar angajatorul afland despre sarcina nu mai accepta sa mai continue relatiile de munca...si mai mult contractul semnat pe un an de zile nu mai exista, nu mai recunoaste nimeni ca a fost semnat, persoana in cauza neavand un exemplar al contractului semnat ptc nu i s-a dat pe motiv ca dupa ce va fi semnat de director va primi un exemplar, dl director nefiind probabil in ziua respectiva.....ce poate ea sa faca, ptk doreste sa continue munca pana la momentul cand sarcina nui va mai permite?...va multumesc!

Alte discuții în legătură

Reintoarcerea la locul de munca dupa concediu de maternitate erika1980 erika1980 buna ziua, as dori sa intreb si eu pe cineva cum ar trebui sa procedez in cazul meu: in 19 noiembrie mi se termina concediu dematernitate si ar trebui sa ma ... (vezi toată discuția)
Revenirea la munca din concediu de crestere a copilului cetina cetina Care este procedura pe care trebuie sa o parcurga angajatorul la revenirea unui angajat din CIC? Contractul de munca este suspendat in perioada de 31.10.2010 - ... (vezi toată discuția)
Terminare ccc fara intoarcere la locul de munca andaluzia andaluzia Luna viitoare se termina concediul pentru crestere al copilului dar mi-am gasit alt loc de munca. Nu am inteles clar care ar fi pasii care trebuie sa-i urmez, ... (vezi toată discuția)