avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... buna ziua- tagada paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

buna ziua- tagada paternitate

Buna ziua am si eu o mika problema si as dori sa imi raspundeti daca a-ti putea si de aceea va multumesc frumos.Deci am fost casatorita civil cu un barbat care l-am iubit f mult a rezultat un copil dupa aceea am divortat ca nu ne mai intelegeam nu s-a prezentat la divort si acum mai nou m-a dat in judecata ca nu e copilul lui.Precizez tatal copilului nu a mai dat nici un semn de 3 ani si 2 luni si nu s-a interesat deloc de copil nu plateste pensie alimentara nimik.Daca eu nu am pretentii la pensie alimentara si nu vreau nimik de la el ma va obliga instanta sa fac testul adn?Adevarul este ca vreau sa ma lase in pace nu am pretentie de nimik de la el copilul meu are acum un tata si acum si-a adus aminte dupa tot acest timp si de aceea eu nu vreau sa il vad in viata fetitei mele.Deci ma va obliga instanta sa fac acest test daca eu nu vreau?ce se va putea intampla?voi plati amenzii ?va multumesc tare mult
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 17:08, 13 Octombrie 2011
Termenul nu curge musai de la data nasterii/recunoasterii copilului (care face in noiembrie 4 ani).
Refuzul testului ADN inseamna ca tatal castiga si va ramane convins ca doamna a calcat stranb si ca nu a avut curajul sa se vada negru pe alb acest fapt.
Dealtfel, in practiac mea va spun ca majoritatea testelor ADN refuzate de mame au avut la baza aceasta cauza: nenea care il cerea nu era tatal.
IN rest, suparate, speriate sau furioase, ele mergeau la IML.

Sigur, e numai din experienta mea asta.
AVLIL a scris:

Termenul nu curge musai de la data nasterii/recunoasterii copilului (care face in noiembrie 4 ani).


Asta este foarte adevarat, cu toate ca art. 55 din codul familiei (in vigoare la acea data) spune:Actiunea in tagaduirea paternitatii se prescrie in termen de trei ani de la data nasterii copilului. Pentru sotul mamei, termenul curge de la data la care a luat cunostinta de nasterea copilului.
Dar, din jurisprudenta va invit sa observati
[ link extern ]
NU e vorba de jurispruidenta, ci de interpretari intre lege si decretul 167/1958. Codul civil vine si clarifica aceste fapte, trecand momente alternative de la care curge prescriptia confirmand, cumva, ca aceasta varianta de interpretare si coroborare a dispozitiilor legale era corecta.
Va multumesc tare mult pt aceste informatii si abea astept sa se lamureasca aceste situatii si sa se rezolve toata aceasta nebunie.Va voi tine la curent cu informatiile pe care ce se va intampla la proces urati-mi multa bafta si sa iasa totul bine.Pana atunci ne mai auzim la alte subiecte la ce se mai intampla pe forum.O seara buna tuturor!
Ar fi fost dragut sa ne spuneti si decizia dv.: daca va luati avocat, daca lupotati, daca incercati sa linistiti apele etc.

Alte discuții în legătură

Vreau pensie de întreținere pentru copil (nerecunoscut de tata). cum pot evita testul adn, dacă îl cere? anitadaniela anitadaniela In urma cu 3 ani am avut o relatie de lunga durata cu un tip. Ne-am despartit si cam 2 ani de zile m-a ajutat cat m-a ajutat, din cand in cand cu bani pt. ... (vezi toată discuția)
Posibilitate refuz test de paternitate Adela27 Adela27 Fostul sot vrea sa faca testul de paternitate il pot refuza?baiatul meu are 8 ani si tatal abia acum sa trezit sa faca test.ce se intampla daca refuz? (vezi toată discuția)
Test adn cerut de tata adinanicoleta adinanicoleta Buna ziua, Posibilul tata poate cere efectuarea unui test ADN? Daca da in ce conditii? Multumesc! (vezi toată discuția)