2 imobile bun comun al parintilor. 3 descendenti (frati). Dupa decesul mamei in cele 2imobile locuiesc cate unul din cei doi copii si tatal. Al 3-lea X locuieste in alta parte.
Au trecut mai mult de 6 luni de la decesul mamei. Prin faptul ca cei trei (tatal si copii) locuiesc acolo se intelege acceptarea tacita a succesiunii. Daca X nu a facut act de acceptarea succesiunii si nici nu locuieste acolo, ceilalti se pot folosi de asta pentru al inlatura pe al treilea? Acesta isi pierde dreptul de succesiune?
Eventual, daca nimeni nu a facut inca nimic, dupa expirarea celor 6 luni nu mai poate face aceasta acceptare?
Va multumesc, exact pe asta mizam si eu -procesele sunt scumpe!- iar domniile lor se bazau pana acum chiar pe sprijinul meu. Nu sunt strain de succesiune, e vorba de fratii mei (din pacate). Voi contacta un avocat!
Se implinesc in curand 3 ani de la termen. Am fost la notar, iar acesta mi-a spus ca acum are prea putina relevanta acceptarea succesiunii.
Precizez ca sunt succesor direct (fiu) si n-a facut nimeni -inca -dezbaterea succesiunii.
V-as ruga sa precizati si domniile voastre in ce masura ar avea totusi relevanta...
Daca notarul a spus ca nu are relevanta...veti vedea ulterior daca va avea sau nu relevanta...
Pentru notar este adevarat ca nu are relevanta.
El nu discuta despre aceste probleme.
Repunerea in termenul de optiune succesorala se face de instanta pe motive intemeiate, nu este de competenta notarului a repune in termen de optiune pe succesibil!
Ceilalalti succesibili au insa avantajul ca pot demonstra ca au acceptat tacit succesiunea. Sunteti sigur ca fratii dvs va contesta acest drept de a mosteni?
Succesiune
MGabriel
Mama a decedat de curand,tata este inca in viata,mai am un frate.
Exista cumva riscul ca ,in cazul in care nu se face procedura de succcesiune asupra ... (vezi toată discuția)