2 imobile bun comun al parintilor. 3 descendenti (frati). Dupa decesul mamei in cele 2imobile locuiesc cate unul din cei doi copii si tatal. Al 3-lea X locuieste in alta parte.
Au trecut mai mult de 6 luni de la decesul mamei. Prin faptul ca cei trei (tatal si copii) locuiesc acolo se intelege acceptarea tacita a succesiunii. Daca X nu a facut act de acceptarea succesiunii si nici nu locuieste acolo, ceilalti se pot folosi de asta pentru al inlatura pe al treilea? Acesta isi pierde dreptul de succesiune?
Eventual, daca nimeni nu a facut inca nimic, dupa expirarea celor 6 luni nu mai poate face aceasta acceptare?
@mirela741 Da, sunt sigur! I-am sustinut financiar pana la moartea mamei. Cheltuielile de inmormantare le-am platit tot eu. Plecand de la aceste cheltuieli s-au iscat discutii intre mine si sotia mea, acestea au dus la divort. Cand am incercat sa ma intorc acolo unde socoteam ca sunt "acasa" tata (baut) si influentat de acestia, impreuna cu ei, m-au anuntat ca "acolo nimic nu e al meu". Habar n-aveam de "acceptarea succcesiunii" si nici nu am locuit acolo pentru a se socoti "acceptare tacita".
Masa succesorala ar fi suficienta pentru a avea cate un apartament fiecare. Ei nu au si nu vor avea urmasi. Eu am copii! Totodata ei au beneficiat mereu de ajutorul meu (cand imi era bine), eu niciodata de ajutorul lor. Eram "fratele cel bun". Cand sa vin acasa, am devenit "cel rau".
Asadar, acum caut solutii! Inteleg ca solutia este un avocat bun. Incerc sa-mi evaluez sansele pentru a nu face cheltuieli inutile, evident ca nu doresc sa cheltui cu un avocat si de fapt sa nu am sanse!
Deci: sa mai fac actul notarial de acceptare a succesiunii -acum dupa 3 ani- sau contactez un avocat si sa merg in instanta? Va rog, un sfat, o parere de profesionist!
Succesiune
MGabriel
Mama a decedat de curand,tata este inca in viata,mai am un frate.
Exista cumva riscul ca ,in cazul in care nu se face procedura de succcesiune asupra ... (vezi toată discuția)