avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!

cred ca acest mijloc de comunicare ne-ar fi de un real folos tuturor care se gandesc sa participe la concursul de admitere INM 2009 si de aceea mi-ar face mare placere sa schimbam sfaturi,opinii,informatii,ganduri...orice idee intre noi,as cum vad ca au facut-o si cei care au participat la concursul din anul acesta...
Sunteti de acord cu mine?
Eu cel putin astept un sfat,o impresie si de la cei care se pregatesc pentru viitorul concurs dar mai ales de la cei care au trecut deja prin asta indiferent daca au reusit sau nu.M-ar ajuta foarte mult sa imi fac o idee ce se intampla in momentul examenului,si dupa reusita sau nereusita:((...
M-am hotarat sa particip si eu anul urmator,recunosc nu cu cele mai mari sperante,caci sunt in anul 4 de facultate si din cate am auzit,prea putini sunt aceia care reusesc din prima intr-ucat e nevoie de o pregatire foarte buna care necesita timp...Am inteles ca e de preferat sa se studieze din anumiti autori pentru reusita,asta tot de pe forum...Sunt multe de discutat si de aflat de aceea m-as bucura sa ne unim toti si sa comunicam intre noi..
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2008
bdm_jus, utilizator
sheeba a scris:

Am o nelamurire, la procedura penala intra si ( prorogarea de competenta ) - Conexitatea, Indivizibilitatea,Disjungerea si Chestiunile prealabile?? sau invatam doar Incompatibilitatea si Stramutarea?? nu intra nici conflictele de competenta?
va multumesc...nu prea ma inteleg cu bibliografia de la pr.penala!#-o :((

Nu stiu daca ai observat, dar la PP tematica e luata dupa cod, astfel ca la Titlul II priv. competenta avem 2 capitole : Felurile competentei si stramutarea si recuzarea.Iar primul capitol include competenta in caz de indivizibilitate si conexitate, iar pe la dispozitii comune (daca nu ma insel) sunt si chestiunile prealabile, care oricum e doar un articol.Asa incat eu zic ca intra, mai ales ca dupa parerea mea sunt chestiuni destul de importante ca sa fie lasate afara. Sper ca te-am lamurit:)
por la invatat!
multam :)
HERODOTES a scris:

EU MAM APUCAT ACUM O LUNA D INVATAT. ce spuneti are rost sa bag mare sau mai bine o las moarta?

dapinde cu ce ai ramas din facultate -- daca o iei acum de la zero mai bine pregateste-te pt. 2010 dar daca ai facut faculta pe bune ( adica undeva la "stat" cu examene serioase ) atunci nu e nimic pierdut

am o grila pt. voi ( de incalzire )
Incheerea prin care s-a dispus ridicarea sechestrului asigurator poate fi atacata cu recurs:
a) daca debitorul a dat garantii indestulatoare creditorului sau
b) daca cerera principala a creditorului a fost anulata
c) daca reclamantul a renuntat la dr. subiectiv dedus judecatii
Ultima modificare: Luni, 25 Mai 2009
Rares Serban, Consilier juridic
rares.serban a scris:

HERODOTES a scris:

EU MAM APUCAT ACUM O LUNA D INVATAT. ce spuneti are rost sa bag mare sau mai bine o las moarta?

dapinde cu ce ai ramas din facultate -- daca o iei acum de la zero mai bine pregateste-te pt. 2010 dar daca ai facut faculta pe bune ( adica undeva la "stat" cu examene serioase ) atunci nu e nimic pierdut

am o grila pt. voi ( de incalzire )
Incheerea prin care s-a dispus ridicarea sechestrului asigurator poate fi atacata cu recurs:
a) daca debitorul a dat garantii indestulatoare creditorului sau
b) daca cerera principala a creditorului a fost anulata
c) daca reclamantul a renuntat la dr. subiectiv dedus judecatii

Raspunsul ar fi a) debitorul poate cere ridicare masurii luate daca da garantii indestulatoare creditorului sau, iar incheierea prin care instanta se pronunta e supusa recursului in termen de 5 zile de la pronuntare, daca creditorul renunta la cerea principala sau cererea i-a fost respinsa, anulata sau perimata incheierea devine irevocabila.
corect - a-ul este la cea cu sechestrul

G1- Pe durata termenului de incercare, in cazul suspendarii conditionate a executarii unei pedepse cu inchisoarea de trei ani, se suspenda executarea:
a) pedeapsei principale
b) pedepselor complementare, daca este cazul
c) pedepselor accesorii
d) nici una din variantele anterioare

G2- Pe perioada intreruperii executarii pedepsei detentiunii pe viata, condamnatul:
a) poate alege un candidat la o functie electiva publica
b) poate fi ales intr-o functie electiva publica
c) in principiu poate sa-si exercite drepturile parintesti precum si dreptul de a fi tutore sau curator
d) nici una din variantele anterioare

G3 -gratierea individuala este totala, atunci cand decretul de gratiere priveste:
a) toata pedeapsa principala
b) toata pedeapsa principala si pedepsele accesorii
c) toata pedeapsa principala,pedepsele complementare si cele accesorii
d) tot restul de pedeapsa pe care condamnatul il mai avea de executat ( la data adoptarii decretului de gratiere)

G4- Nu pot fi gratiate:
a) inchisoarea contraventionala
b) pedepsele privative de libertate a caror executare nu a inceput
c) condamnarile la inchisoare cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei
d) mai multe pedepse, printr-un singur decret al presedintelui
e) masurile administrative pronuntate intr-o cauza penala
Ultima modificare: Marți, 26 Mai 2009
Rares Serban, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Admitere inm nela.strugariu nela.strugariu este cineva dispus sa discutam pe forum azi? ceva noutati despre admiterea in INM?:-/ (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2008 Florin Dieac Florin Dieac am auzit din surse neoficiale ca examenul de admitere de anul acesta -2008, proba grila eliminatorie ar fi pe 14 august 2008.Poate sa-mi mai confirme ... (vezi toată discuția)
Master sau limba straina pt inm 2009 ? kalula kalula Data fiind multitudinea de zvonuri de pe "piata" nu mai stii ce sa crezi... Poate cineva de pe acest forum stie mai multe. Va fi obligatoriu masterul in 2009 ... (vezi toată discuția)