avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!

cred ca acest mijloc de comunicare ne-ar fi de un real folos tuturor care se gandesc sa participe la concursul de admitere INM 2009 si de aceea mi-ar face mare placere sa schimbam sfaturi,opinii,informatii,ganduri...orice idee intre noi,as cum vad ca au facut-o si cei care au participat la concursul din anul acesta...
Sunteti de acord cu mine?
Eu cel putin astept un sfat,o impresie si de la cei care se pregatesc pentru viitorul concurs dar mai ales de la cei care au trecut deja prin asta indiferent daca au reusit sau nu.M-ar ajuta foarte mult sa imi fac o idee ce se intampla in momentul examenului,si dupa reusita sau nereusita:((...
M-am hotarat sa particip si eu anul urmator,recunosc nu cu cele mai mari sperante,caci sunt in anul 4 de facultate si din cate am auzit,prea putini sunt aceia care reusesc din prima intr-ucat e nevoie de o pregatire foarte buna care necesita timp...Am inteles ca e de preferat sa se studieze din anumiti autori pentru reusita,asta tot de pe forum...Sunt multe de discutat si de aflat de aceea m-as bucura sa ne unim toti si sa comunicam intre noi..
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2008
bdm_jus, utilizator
doly a scris:

raspunsul la grila cu donatie este a si c daca datoria e determinata daca nu e det atunci nu e nici raspunsul c.parerea mea ca intrebarile astea ar trebui sa fie mai explicite.de unde ai luat grila .
eu la voineag am intalnit cateva aiurea

eu zic ca grila este foarte clara - numai ca trebuie sa sti sa o rezolvi
atata timp cat se spune "plata datoriilor viitoare" -- ele pot fi determinate sau nedeterminate ( asta tr. sa stii tu ) -- deci raspunsul -c- nu este corect pt ca donatia poate fi valabila daca datoriile viitoare sant determinate-- nu inteleg ce nu e clar -
mihai s. a scris:

rares.serban a scris:

dislexic a scris:

In materia instigarii:
a) cand autorul savarseste o infractiune ramasa in faza tentativei, instigatorul raspunde in limitele de pedeapsa prevazute de lege pentru fapta consumata
b) cand instigatorul impiedica producerea rezultatului nu raspunde
c) in cazul tentativei nepedepsibile in sarcina autorului, instigatorul raspunde in limitele de pedeapsa prevazute pentru fapta consumata

nu am mai trecut prin penal de mult dar cred ca -- a -- ( la -c- se aplica 29 al 1 CP)

cred ca a si b

vad ca dislexic ne-a aruncat o grila si a disparut..........
rasp. -b- nu e corect pt ca instigatorul in situatia respectiva va raspunde pt instigare neurmata de executare art 29 al1, la fel si la raspunsul -c-
rares.serban a scris:

m09ny a scris:

Nu am de gand sa dau anul acesta, numai la anul, de-aia intrebam de carti, ca sa am timp sa mi le procur si sa ma apuc din timp de citit.

eu te sfatuiesc sa ai putintica rabdare , e posibil sa intre cat de curand in vigoare noile coduri si modificarile sant foarte multe ( poti sa vezi proiectele pe net) - din cate stiu eu a demarat procedura de asumare a raspunderii a guvernului pt promulgarea noilor coduri-- :stunned:

o grila :
Nu poate fi valabila o donatie care contine:
a) o conditie potestativa simpla din partea donatorului
b) o dubla conditie , una suspensiva si una rezolutorie
c) obligatia donatarului de a plati o datorie viitoare a donatorului

Raspuns b conditiile se exclud una pe alta
Uni autori zic ca ar fi si (a) conform 822 cciv
Ultima modificare: Joi, 23 Iulie 2009
daniel26, utilizator
rares.serban a scris:

mihai s. a scris:

rares.serban a scris:

dislexic a scris:

In materia instigarii:
a) cand autorul savarseste o infractiune ramasa in faza tentativei, instigatorul raspunde in limitele de pedeapsa prevazute de lege pentru fapta consumata
c) in cazul tentativei nepedepsibile in sarcina autorului, instigatorul raspunde in limitele de pedeapsa prevazute pentru fapta consumata

nu am mai trecut prin penal de mult dar cred ca -- a -- ( la -c- se aplica 29 al 1 CP)

cred ca a si b

rasp. -b- nu e corect pt ca instigatorul in situatia respectiva va raspunde pt instigare neurmata de executare art 29 al1, la fel si la raspunsul -c-

nu am disparut, am asteptat sa raspundeti... dar se pare ca nu prea multi s-au incumetat; oricum, raspunsul este doar b) (conform art. 30 cod penal). nu este a) pentru ca i se aplica pedeapsa ptr tentativa (tentativa e circ reala si se rasfrange asupra participantilor); nu este c) ptr ca raspunde ptr 29(1) cum corect a zis rares.
rares.serban a scris:

mihai s. a scris:

rares.serban a scris:

dislexic a scris:

In materia instigarii:

cred ca a si b

art. 30 CP. participantul nu se pedepseste daca a impiedicat consumarea faptei.
art. 29(1) este valabil doar in cazul desistarii autorului nu a instigatorului iar la noi nu e cazul

Scuze ... nu am vazut ca ai raspuns intre timp
Ultima modificare: Joi, 23 Iulie 2009
mihai s., utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere inm nela.strugariu nela.strugariu este cineva dispus sa discutam pe forum azi? ceva noutati despre admiterea in INM?:-/ (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2008 Florin Dieac Florin Dieac am auzit din surse neoficiale ca examenul de admitere de anul acesta -2008, proba grila eliminatorie ar fi pe 14 august 2008.Poate sa-mi mai confirme ... (vezi toată discuția)
Master sau limba straina pt inm 2009 ? kalula kalula Data fiind multitudinea de zvonuri de pe "piata" nu mai stii ce sa crezi... Poate cineva de pe acest forum stie mai multe. Va fi obligatoriu masterul in 2009 ... (vezi toată discuția)