avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Cum iti dai seama daca ai ales un avocat bun sau unul ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Cum iti dai seama daca ai ales un avocat bun sau unul nepregatit?!

Majoritatea justitiabililor dau buzna la birouri si instante sa aleaga un avocat.

Altii ii aleg din recomandari sau chiar din sala de judecata dupa cum pledeaza .

De unde sti daca este competent, pregatit, pertinent si serios?
cermak gruianu a scris:

Urmatoarea optiune, ar fi alegerea avocatului din "sala de judecata"...

romascanu a scris:
Ales ...dupa ce? Dupa vorba, dupa port?

Nu oricarui sir de VORBE ii corespunde un sir de IDEI (G. Moisil)

Batutul campilor cu gratie se poarta si prin salile de judecata!

“Viata e naspa” (expresie luata din “Garfield-desene animate) stiu ..pentru ca, desi fiecare este unic in felul sau, toti, pana la urma, suntem la fel, adica:oameni.

Alegerea avocatului din sala de judecata, este din pacate sau din fericire (am mentionat deja vorbe…idei…cu gratie) o realitate.

Acest fapt se intampla, EXISTA, indiferent ca unele persoane sunt, sau nu sunt de acord cu aceasta situatie.

Nu trebuie sa ignoram acest lucru si nici sa il luam in bataie de joc/sa facem “bascalie”.
Ca” exemplu, la ICCJ sau/or la Curtile de Apel, din toata tara, deseori (aproape in fiecare zi) vin justitiabili din toate colturile tarii, acestia neavand, de regula, la dispozitie nici posibilitatea accesarii net-ului (pentru a-si alege/selecta avocatul inainte de termen), nici multe resurse materiale (bani) astfel incat, chiar daca presupunem ca ar fi avut, prin “mijloacele de comunicare la distanta” , nu au reusit probabil/ipotetic…sa finalizeze angajarea respectivului avocat (lipsa inscrisurilor elementare pentru a se putea formula apararile in litigiu).Nu mai intru in detalii, pentru ca "imi da cu zecimale" si nu are rost.:)

Ce fac acesti justitiabili, odata ajunsi la aceste instante?
Merg in sala de judecata si asteapta, cuminti, sa le vina randul, sa fie strigati.Instanta ii intreaba daca vor sa-si angajeze aparator si…acorda inca un termen, in vederea pregatirii apararii/angajarii unui avocat-de regula (mai sunt si exceptii, cand dosarul este lasat la a doua strigare, timp in care justitiabilii alearga saracii numai ei stiu cum, sa-si angajeze de urgenta un aparator- situatie in care se urgenteaza angajarea avocatului “pe loc”…).

In acest context, justitiabilul apeleaza/contacteaza, in cele mai multe cazuri, avocatii care au raspuns in dosare, in respectiva sala de judecata or…pe cale de “empatie”, contacteaza avocati aflati la birourile avocatilor aflate in incinta respectivelor instante.

Tocmai din aceste motive am mentionat optiunea alegerii unui avocat “din sala de judecata” si…da, “dupa vorba, dupa port” este/poate fi/ar putea fi un criteriu de selectie…stiu ca “viata bate filmul” si nu intotdeuna acest fapt se intampla cu “gratie”, dar aceste lucruri sunt reale iar daca le ignoram ar fi ca atunci cand incerci sa ascunzi gunoiul dupa usa.

Sincer, sunt dezamagita atunci cand citesc astfel de opinii dar...o sa-mi treaca, asta e!

Ultima modificare: Luni, 10 Octombrie 2011
Iuliana Cermak, Avocat
Ms. de invitatie.

O sa fiu scurt in punctul meu de vedere.
Daca am ales un avocat bun sau rau?
Daca am pierdut procesul si daca nu-l pierdeam?
Daca si cu parca.
Iti dai seama bineinteles daca ai ales bine sau nu, insa dupa ce ai ales.
Depinde de tine.
Numai de tine.

PS: Caut avocat pe civil :) Bun rau. Detalii pe privat. Am spus bun, nu scump :).
Livica a scris:

Da, dna Romascanu, este adevarat, se poate rade pe seama mea si imi pare rau ca am ajuns in situatia asta doar pentru ca am respectat pe cei din jurul meu.

Nu, dna Livica, nu e nimic de ras pe seama dvs., dar e oarecum hilara (sau mai degraba de plans) asocierea aceea de idei pe care ati scris-o si v-am citat-o mai sus. ("foarte bun profesional" DAR "nu raspunde la telefon").

Am 39 de ani. La 30 de ani era cat pe-aci sa raman fara un san pentru ca am ajuns la pomul laudat (medic recomandat si "foarte bun profesional"). TIMPUL pe care l-a putut rezerva consultarii mele a fost mai scurt decat pipaiala la care mi-o luam in liceu in autobuzele aglomerate! Iar din ceea ce a grait, n-am inteles nimic.
Norocul meu ca am avut ceva timp de gandire intre data "consultatiei" si data stabilita pentru interventie.
Cu el n-am mai avut placerea sa discut (n-avea timp), dar am dat de "mana a doua". Cred ca i-a cazut tencuiala de pe pereti atunci cand am dat cu pumnul in masa intreband: "este NECESARA aceasta interventie sau aveti dvs. nevoie de cate un yacht si scrie pe fata mea ca as avea de unde plati"!? In 45 de minute am avut o consultatie de-adevaratelea insotita de tot ceea ce putea el sa graisca pe intelesul meu din ceea ce stia. Daca nu m-a luat dracu' pana acum, insemna ca nu era necesar sa-mi pierd un san la 30 de ani. Sau nu atunci....

In medicina, ca si in avocatura, pomul laudat nu e bun de nimic daca nu are TIMP si disponibilitatea de a grai pe intelesul vostru. In spatele vorbelor mestesugite pe care nu le intelegeti se ascund INCOMPETENTII. (daca ar incerca sa graiasca pe intelesul vostru s-ar da de gol ca pe creierul lor scrie "last update 1900toamna" = atunci cand au deschis ultima data o carte de specialitate. )

Nu va ajuta la nimic daca intrati intr-un cabinet (medical sau de avocat) pentru a iesi de-acolo doar cu denumirea in latina a durerii voastre!

Si in nici un caz sa nu va alegetii avocatii dintre cei care ...sprijina tencuaia instantei ca sa nu cada! (sau bantuie pe holuri). Asigurati-va ca are un cabinet unde il mai puteti gasi si dupa ce v-a luat banii!
Iuliana (cermak gruianu), ma mira punctul tau de vedere. Cum sa alegi un avocat intre doua strigari de dosar!?! Fratilor, instanta nu e ...spital de urgenta!!!.

Nu toti avocatii sunt ..."chirurgi". Unii mai lucreaza si pentru preventie (consultanta). Si sunt cu atat mai APRECIATI cu cat trec mai RAR prin instanta (asta inseamna ca STIU sa-si faca treaba si isi duc clientul rar sau deloc pana la ...cutit).

Ultima modificare: Marți, 11 Octombrie 2011
romascanu, moderator
:rofl:
Nicoleta stiu ca te mira astfel de situatii dar acestea "se intampla" ....
Foarte tare expresia asta cu instanta nu e...."spital de urgenta"!!! Dar, vorba ta, "multi vad, putin pricep".:)

Si eu sunt adepta principiului "decat sa tratezi mai bine previi" dar...repet, nu sunt justitiabil, deci, daca initiativa mea de a prezenta realitatea a fost perceputa ca o "teorie personala", cred ca a fost perceputa "eronat".

O zi frumoasa.

Autor rodica_post
Data Marti, 11 Octombrie 2011, 11:28
Subiect Cum sti daca ai ales un avocat bun?
Mesaj Un avocat bun ?
Depinde ce vreti sa apere,un avocat bun.
Teoria probabilitatii unui avocat bun ;
-----------------------------------------------
AVOCAT CARE APARA INTERESELE CLIENTULUI PRIN ACTE MALVERSATIVE-adica,inducerea instantei in eroare,abuz de functie fiind mai vechi in magistratura/avocatura,abuz de lege ,etc
AVOCAT CARE ARE O DIPLOMA/ATESTAT/LIICENTA,cumparate pe bani grei,iar,calitatea sa depinde de mama,tata,si alte rubedenii care au lucrat ori lucreaza in magistratura.
Un avocat BUN,inseamna persoana care respecta legislatia in vigoare si o aplica corespunzator.Asemenea persoana nu preia cazurile clientilor care in fapt si de drept au incalcat legea.
Eu,preiau asemenea cazuri si le transmit la DNA

Alte discuții în legătură

Cum se alege un avocat? DINU55 DINU55 Ca in orice meserie, sunt si avocati care le place ceea ce fac si se dedica total unui caz, si sunt si din aceia care fac "de mantuiala". Deci sunt si avocati ... (vezi toată discuția)
Ce articol se invoca la deschiderea succesiunii prin tribunal? teoma teoma Buna ziua. Intrebarea mea este cea din titlu. Iar daca e vorba si de partaj, ce alt articol se mai invoca? Multumesc. (vezi toată discuția)
Aproape a trecut 2009.e mai buna viata noastra...de avocat? Ileana Schwarz Ileana Schwarz Am simtit nevoia sa va transmit un mesaj. Voua, celor ca mine.Celor care ne inghesuim prin salile de judecata si ne intrebam aproape zilnic cel fel de ... (vezi toată discuția)