cermak gruianu a scris:
Urmatoarea optiune, ar fi alegerea avocatului din "sala de judecata"...
romascanu a scris:
Ales ...dupa ce? Dupa vorba, dupa port?
Nu oricarui sir de VORBE ii corespunde un sir de IDEI (G. Moisil)
Batutul campilor cu gratie se poarta si prin salile de judecata!
“Viata e naspa” (expresie luata din “Garfield-desene animate) stiu ..pentru ca, desi fiecare este unic in felul sau, toti, pana la urma, suntem la fel, adica:oameni.
Alegerea avocatului din sala de judecata, este din pacate sau din fericire (am mentionat deja vorbe…idei…cu gratie) o realitate.
Acest fapt se intampla,
EXISTA, indiferent ca unele persoane sunt, sau nu sunt de acord cu aceasta situatie.
Nu trebuie sa ignoram acest lucru si nici sa il luam in bataie de joc/sa facem “
bascalie”.
“
Ca” exemplu, la ICCJ sau/or la Curtile de Apel, din toata tara, deseori (aproape in fiecare zi) vin justitiabili din toate colturile tarii, acestia neavand, de regula, la dispozitie nici posibilitatea accesarii net-ului (pentru a-si alege/selecta avocatul inainte de termen), nici multe resurse materiale (bani) astfel incat, chiar daca presupunem ca ar fi avut, prin “mijloacele de comunicare la distanta” , nu au reusit probabil/ipotetic…sa finalizeze angajarea respectivului avocat (lipsa inscrisurilor elementare pentru a se putea formula apararile in litigiu).Nu mai intru in detalii, pentru ca "imi da cu zecimale" si nu are rost.:)
Ce fac acesti justitiabili, odata ajunsi la aceste instante?
Merg in sala de judecata si asteapta, cuminti, sa le vina randul, sa fie strigati.Instanta ii intreaba daca vor sa-si angajeze aparator si…acorda inca un termen, in vederea pregatirii apararii/angajarii unui avocat-de regula (mai sunt si exceptii, cand dosarul este lasat la a doua strigare, timp in care justitiabilii alearga saracii numai ei stiu cum, sa-si angajeze de urgenta un aparator- situatie in care se urgenteaza angajarea avocatului “pe loc”…).
In acest context, justitiabilul apeleaza/contacteaza, in cele mai multe cazuri, avocatii care au raspuns in dosare, in respectiva sala de judecata or…pe cale de “empatie”, contacteaza avocati aflati la birourile avocatilor aflate in incinta respectivelor instante.
Tocmai din aceste motive am mentionat optiunea alegerii unui avocat “din sala de judecata” si…da, “
dupa vorba, dupa port” este/poate fi/ar putea fi un criteriu de selectie…stiu ca “viata bate filmul” si nu intotdeuna acest fapt se intampla cu “gratie”, dar aceste lucruri sunt reale iar daca le ignoram ar fi ca atunci cand incerci sa ascunzi gunoiul dupa usa.
Sincer, sunt dezamagita atunci cand citesc astfel de opinii dar...o sa-mi treaca, asta e!