trope_doi a scris:
1.- Avocatii ?cu experienta? au cabinet individual, sunt ocupati cu instanta, politia, procuratura etc. s.a.m.d. dar au si stagiari? Stagiarii au ceva mai mult timp liber decat au titularii cabinetelor?
2.- Stagiarii participa la discutiile in forum si pot fi contactati de potentiali clienti.
3.- Avocati cu experienta numai la cabinet sau in instanta?
Destul de gresit.
4.- Sunt destui inscrisi ca si consultanti
...................................................... (sau nu)
------------------------------------------------- dar .
5.- diferenta intre cei care activeaza pe forum si cei din cabinete si din instanta este esentiala:
6.- primii isi impartasesc gratuit experientele, ofera gratuit indicatii.
7.- Nici un avocat care se respecta nu poate scrie clar, intr-un forum: ?faceti asa sau asa?,
8.- cand sunt in discutie cazuri complexe , e vorba despre cu totul altceva: deontologie).
9.- clientii care nu sunt cinstiti cu avocatii, ascunzand unele chestiuni -
10-. sperand ca vor obtine avantaje in instanta - pot face dintr-un avocat bun unul "prins pe picior gresit" si nu e deloc vina avocatului...
11.- Intr-un forum, avocatii care se respecta raspund ?generic? si raspund prin a oferi unele idei, trimiteri la legi s.a.
dreptul la replica conform adnotarii proprii / subiect .
1,- exista destui avocati '"cu experienta"" care nu au reusit sa-si deschida cabinete individuale.
-Calitatea unui avocat se poate descoperi prin numarul de dosare pe care le are zilnic in instante.
-Nu prea am avut ocazia sa vad ori sa fiu informata despre activitatea unui avocat alaturi de ""client"" la politie(in timpul audierilor) ori la procuratura.
-Normal,ar fi,ca avocatii stagiari sa fie mai ocupati decat cei ''profesionisti'' ,care au obligatia sa le testeze profesionalismul prin spetele pe care le coordoneaza direct.
2,-Avocatii stagiari nu au voie/dreptul de a intocmi inscrisurile de reprezentare in instanta decat cu acceptul avocatului care-i supravegheaza activitatea pe intreaga perioada de stagiatura.
3.-Avocatul cu experienta care are cabinet particular,are ''personal de birou'' angajat,care preia cazurile .In principiu,avocatii cu cabinete particulare au activitate mai buna ca ceilalti fara cabinete.
4.- Avocatii care s-au inscris pe acest forum ca si consultanti,sunt retribuiti?-
5.- Este firesc ca sa existe diferente esentiale intre avocatii activi /liicentiati /inscrisi intr-un barou (unde cotizeaza lunar si platesc toate impozitele catre stat) si cei care afirma ca au terminat niste studii in drept,insa nu contribuie cu absolut nici o taxa la stat,insa acorda consultanta juridica -din umbra- unor justitiabili ,desi stiu ca acest fapt constituie evaziune fiscala-in primul rand-,apoi,exercitarea unei profesii in mod ilegal samd.
Pe acest forum,exista destule persoane,care au declarat ca sunt avocati,procurori ori consultanti,insa in realitate sunt simpli utilizatori .Nu cred ca poate exista o modalitate de verificare a acestui gen de declaratii false.
6.-Impartasirea gratuita a unor experiente juridice ,este un gest si o fapta justa a unor persoane care au o calitate desavarsita din punct de vedere uman.
A ajuta pe cineva care se confrunta cu greutatile vietii la timpul actual,inseamna o calitate si un om de buna credinta ,cu suflet mare.
Am citit pe acest forum si raspunsuri ironice,uneori agresive,pentru uniii utilizatori si nu am inteles de ce ,s-au mai ''OBOSITácele persoane ,ca sa raspunda in raspar ori aiurea .......
Se poate vedea clar,ca unele persoane raspund /comunica pe acest site doar pentru a primi aplauze,ori punctaj bonus pentru activitate in forum.
Una e sa comunici /de drept cu opiniile personale asupra unui subiect si alta e sa cresti in ''ADMIRATIE"" pentru ca scrii baliverne.
7.- ""Nici un avocat care se respecta nu poate scrie clar, intr-un forum: ?faceti asa sau asa?-??
-n-am inteles aluzia de"" avocat care se respecta""-adica,toate persoanele care au oferit un raspuns pertinent celor interesati,sunt avocati care nu stiu sa se respecte ????
Cred ca este o neantelegere ori o greaseala din partea lui @trope_doi care priveste omul in prisma respectului de sine si al ego-ului personal vizavi de materialismul ce se simte in ideea stilului de a fi avocat.
Pacat de asemenea gandire !
Afi OM e lucru MARE ,si nu o diploma oarecare poate dovedi calitatea umana! ......
8.-Deontologia,nu poate fi invocata in sistemul informatic on-line.Dreptul la informare este instituit de lege si de prevederile Constitutiei Romaniei.
-Acest forum are o destinatie precisa prin denumirea sa.
9.- Varianta de a fi cinstit fata de un avocat ,cred ca este o bagatela .
-Un avocat bun,poate sa descopere adevarul singur si nu este necesar ca un client sa se ""spovedeasca"" intru-totul .
-Pai,daca tot se cer onorarii spumoase -de multe ori nejustificate-,de ce sa-i dam avocatului adevarul pe tava ?-unui avocat ii oferi elementele esentiale ca dovada iar el,trebuie sa descalceasca intreaga speta corespunzator verificarii,cercetarii si incadrarii cauzei in normele legale.
-Aceasta motivatie este o cacialma nascocita de unii avocati ca sa fie scuzabile faptele lor de neprofesionalism.
10- Cand,in instanta de judecata,se descopera(la solicitarea partii vatamate),faptele ilicite ale unui avocat,abia atunci ,in baza probelor admise de instanta,se va proceda la incriminarea acelui avocat care a uitat de juramantul facut la obtinerea calitatii de aparator.
-Din pacate,pentru bani,exista destui avocati care incalca deontologia profesiei lor.
11.- Raspunsurile Generice,pe acest forum-din partea avocatilor care se respecta-dupa cum afirma @trope_doi,sunt raspunsuri pertinente si veridice in anumite cazuri,intrucat,depinde de calitatea intrebarii (de cele mai multe ori)
-Intrebarile cu greutate in solutionare,de obicei sunt puse doar ca mijloc de incercare a abilitatilor profesionistilor pe forum.
In rest,toate cele bune si frumoase tuturor utilizatorilor si conducerii acestui forum.