avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Cum iti dai seama daca ai ales un avocat bun sau unul ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Cum iti dai seama daca ai ales un avocat bun sau unul nepregatit?!

Majoritatea justitiabililor dau buzna la birouri si instante sa aleaga un avocat.

Altii ii aleg din recomandari sau chiar din sala de judecata dupa cum pledeaza .

De unde sti daca este competent, pregatit, pertinent si serios?
Daca legile s-ar face pentru a apară drepturile omului, şi dacă UNBR ar fi avut motivația de a tine la obiectivele şi misiunea unui avocat, ar fi constituit un tablou al avocaților pe competente.
D-na avocat Alina Popa are dreptate, poți fi un foarte bun avocat intr-un domeniu - de ex. comercial, bun pe civil si mai ... puțin pregătit pe penal. Cine ştie ? Numai cel în cauza care se autoevaluarea singur.
Părerea mea e ca, rezultatele finale a examenului de definitivare ca avocat ar trebui să fie publice si ca ar trebuie instituite grade ca in cazul profesorilor.
Apoi, așa cum societățile comerciale declară semestrial facturile emise, așa și avocații ar trebui sa declare măcar nr. si data contractele emise și domeniul. Dacă aceste situații ar fi publice, ne-ar fi mai ușor sa identificam un avocat cu competente specifice problemei, ca nimeni nu e foarte bun in toate domeniile. Sunt mult prea multe legi și mult prea multe și dese schimbări ca sa le știi pe toate.
Din păcate, putini avocați își evaluează corespunzător competentele și personal nu știu cum de doar in cazul mediatorilor s-a făcut o evaluare pe domenii.
Părerea mea e ca pe forum se găsesc doar avocații tineri și dornici de afirmare, cei foarte buni, cu experiența nu găsești decât la cabinet sau în instanta.
QCERT a scris:

Părerea mea e ca pe forum se găsesc doar avocații tineri și dornici de afirmare, cei foarte buni, cu experiența nu găsești decât la cabinet sau în instanta.

Stimata doamna, nu vreti sa detaliati putin?
Pentru domnia voastra un avocat "foarte bun" este cel care percepe onorarii de 2000 de Euro/termen de judecata?
Ceilalti (tineri de peste 40 de ani, multi dintre noi), in opinia dvs., sunt nepregatiti?
Daca da, cum explicati faptul ca dvs. insiva ati apelat la cunostintele lor chiar aici, pe forum?

QCERT a scris:
Subiect:
Am nevoie de ajutor .... apel sau recurs
Am formulat apel dar am văzut ca pe portal dosarul a fost înregistrat ca recurs.
Care e diferența ... pe portal stadiul procesual e recurs ... tipul actinii e apel.

Motivul era, că, la primul termen, fără a fi comunicata hotărârea de respingere a cererii de recuzare a judecătoarei care se pronunțase în dosarul în care intimatul depuse mărturie mincinoasa, aceasta s-a pronunțat fără a-mi da nici măcar posibilitatea de a depune concluzii.

V-a surprins faptul ca nu v-a raspuns nimeni? Nu ar fi trebuit!

Va doresc sa va mearga bine in tot ceea ce faceti!
Ultima modificare: Vineri, 14 Octombrie 2011
ContSters60093, utilizator
av.v a scris:

V-a surprins faptul ca nu v-a raspuns nimeni? Nu ar fi trebuit!

Nu m-a surprins ... pentru ca sunt sigura ca mulți dintre avocații de pe acest forum nu s-au confruntat cu abuzurile cu care m-am confruntat eu.

Personal am contactat avocați atât de pe acest forum cât și prin prieteni și de pe holurile instantelor de judecata.

E dreptul meu sa cer păreri.

Acest forum nu conferă o garanție a răspunsurile.

Si eu va doresc sa va meargă după suflet, inteligenta si dupa cum doriti la altii.
Eu am primit numai sfaturi bune pe acest forum. Problema mea ramane tocmai avocatul care a promis ca ma ajuta si care a fost grabit sa rezolve problema doar pana am trimis banii. Dupa ce am platit tot ce am putut face a fost sa am rabdare, ca dureaza. Acum sper sa rezolv actiunea inceputa pe cont propriu, urmand sfaturile de pe forum si mai sper ca, facand plangeri peste tot, cineva din tara asta va gasi dosarul meu de anul trecut prin vreun sertar pe undeva si va vrea sa faca dreptate!

Alte discuții în legătură

Cum se alege un avocat? DINU55 DINU55 Ca in orice meserie, sunt si avocati care le place ceea ce fac si se dedica total unui caz, si sunt si din aceia care fac "de mantuiala". Deci sunt si avocati ... (vezi toată discuția)
Ce articol se invoca la deschiderea succesiunii prin tribunal? teoma teoma Buna ziua. Intrebarea mea este cea din titlu. Iar daca e vorba si de partaj, ce alt articol se mai invoca? Multumesc. (vezi toată discuția)
Aproape a trecut 2009.e mai buna viata noastra...de avocat? Ileana Schwarz Ileana Schwarz Am simtit nevoia sa va transmit un mesaj. Voua, celor ca mine.Celor care ne inghesuim prin salile de judecata si ne intrebam aproape zilnic cel fel de ... (vezi toată discuția)