avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1155 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... daca victima decedeaza din alte motive mult mai tarziu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

daca victima decedeaza din alte motive mult mai tarziu ramai cu fapta?

am avut un acc acum 3 ani ,efectuam mersul inapoi cu o dubita si nu am observat o batrana ca a sarit in spate si cineva mi a spus sa fiu atent ca am pe cineva in spate.batrana cazuse jos.a primit zile de recuperare 60 pt.fractura femur.mentionez ca nu a facut nici o declaratie sau plangere la politie.dosarul a ramas cu anii la politie si dupa 3 ani a decedat de batranete.intrebare ?in cazul acesta raman cu fapta?mentionez ca am doi martori trecuti in declaratie care au spus verbal ca nici nu am atinso ca sa impiedicat din spaima(mentionez ca nu se afla pe trotuar sau trecere pietoni.Cu respect
Cel mai recent răspuns: xuser , utilizator 11:04, 17 Octombrie 2011
se poate judeca in lipsa unei declaratii?in cazul acesta nu se incepe urmarirea din oficiu?
dosarul va primi NUP si se va aplica o sanctiune contraventionala cf OUG 195/2002 - suspendarea permisului pe 90 de zile. NU veti avea permis anulat si nici cazier judiciar.
Sfatul meu este sa mergeti la politie si sa cereti textul de lege care considera politia ca l-ati incalcat.
Aveti acest drept.
Apoi puteti reveni pe forum cu intrebari.
art 128 alin 2?mersul inapoi.mentionez ca fapta s a intamplat in urma unui viraj dreapta in tro intersectie dar aveam masini parcate aiurea in fata si fiind cu peugeot boxer nu aveam loc de incadrare motiv pt care am dat putin inapoi maxim 1 m conf declaratieisi exact atunci a sarit in spate batrana
Eu cred ca este posibil sa fie vorba de o acuzatie de ucidere din culpa sau cel putin sunteti suspect.
Mersul cu spatele nu constituie infractiune...
De aceea,pentru lamuriri ar trebui sa se informeze exact un avocat.
Daca cauza decesului nu va avea legatura cu accidentul nu veti avea probleme decat in functie de probele de la dosar si aspectele procesuale.

Alte discuții în legătură

Accident auto idkwhy idkwhy In urma cu 6 luni am fost implicat intr-un accident auto , acesta nepetrecandu-se din vina mea (conform expertizei politiei si contra-expertizei) zona nefiind ... (vezi toată discuția)
Accident idkwhy idkwhy In data de 03.12 am fost implicat intr-un accident auto soldat cu un deces , accidentul nepetrecandu-se din vina mea . Am fost testat cu aparatul drager de ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis - alcool idkwhy idkwhy Acum aproximativ doua luni am fost implicat intr-un accident auto cu victima , am fost dus la spital pentru a mi se recolta probe de sange iar rezultatul a ... (vezi toată discuția)