avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort simplu si totusi complicat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort simplu si totusi complicat

Buna ziua,
am o intrebare privind martorii de la divort si anume: sunt despartita in fapt de sotul meu din 2007, martorii care ar putea sa fie prezenti la divort (pe care il voi intenta luna viitoare) sunt fie plecati in strainatate, fie nu se complica.....pot sa ma prezint la tribunal numai cu un martor ? . Mentionez ca el nu e de acord nici in prezent cu divortul....asta ma obliga la aducerea mai multor martori in proces?
Desi nu am nici o pretentie materiala sau de orice natura din timpul casatoriei, nu am copii, e gresala lui....dar intampin tot felul de bariere pe care le voi depasi singura (asa doresc) deci nu imi voi lua avocat sa ma reprezinte.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: contralaura , utilizator 22:57, 15 Octombrie 2011
Da, in procesele de divort pot fi martori rudele si afinii indiferent de grad.
Ultima modificare: Joi, 13 Octombrie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
va multumesc pentru promptitudinea cu care mi-ati raspuns.
buna ziua,

astazi finalizez cererea de divort si nu stiu pe ce dispozitie (ce articol)din Codul Familiei sa+mi intemeiey actiunea, tinand cont ca motivul invocat de mine este nepotrivire de caracter si infidelitate.

Va multumesc

Doamna, nepotrivire de caracter nu prea exista... E o sintagma dintr-un limbaj de lemn vechi, azi nu prea mai e folosit. Cum dovediti nepotrivirea?
Trebuie sa invocati numai lucruri pe care le puteti dovedi daca doriti sa fiti divortati. Am vazut nu numai o singura data divorturi in apel sau recurs, respinse in celelalte etape procesuale pentru ca partile nu au stiut ce sa dovedeasca.

Daca propuneti un singur martor, instanta nu trebuie sa intervina sa va spuna ca are nevoie de mai multi. Astfel, daca e de ajuns sau nu veti vedea dupa pronuntare.

Cat despre avocat, acesta nu v-ar reprezenta in cazul dv., ci numai v-ar asista. Daca nu il doriti in instanta cu dv. (nu inteleg de ce) nu inseamna ca nu puteti apela la unul pentru o redactare a actiunii indeajuns de clara si completa ca sa nu aveti nevoie de avocat in instanta.
Daca vi se respinge divortul, puteti ajunge sa platiti avocatul sotului. :D

Cat despre temeiul de drept, nu inteleg a cui vina o invocati ca sa stiu ce articole; oricum, articolele nu trebuie mentionate musai, temeiul de drept putand fi exprimat prin trinmiteri la institutii de drept etc. De exemplu: solicit divortul din cula lui x ori la temei de drept arat ca inteleg sa ma folosesc de prevederile referitoare la divortul prin acordul sotilor etc.

Daca sotul se va opune divortului, veti putea ajunge sa aveti dosarul pe rol si 2-3 ani, cu atat mai mult cu cat nu stiti cum sa combateti un termen pentru intampinare etc. Daca nu se prezinta, super, e in avantajul dv.
E vorba de dovezi de infidelitate pe care el le-a recunoscut. Nu stiu in ce articol din Cod se incadreaza aceasta.

Alte discuții în legătură

Divort ContSters69698 ContSters69698 Care anume sunt considerate probe la divort? Sotul meu face crize de violenta groaznice, dar nu ma loveste, doar arunca si distruge lucruri,crize de furie ... (vezi toată discuția)
Martori la divort? sterea sterea Buna ziua! am si eu o mica intrebare...daca inaintez actiunea de divort in care trec nepotrivire de caracter mai trebuiesc adusi martori? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Metoda divort ContSters61499 ContSters61499 Buna ziua. Sunt casatorita din 2002, in urma casatoriei a rezultat un minor, locuim impreuna inca in apartamentul sotului achizitionat inaintea casatoriei si ... (vezi toată discuția)