avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort simplu si totusi complicat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort simplu si totusi complicat

Buna ziua,
am o intrebare privind martorii de la divort si anume: sunt despartita in fapt de sotul meu din 2007, martorii care ar putea sa fie prezenti la divort (pe care il voi intenta luna viitoare) sunt fie plecati in strainatate, fie nu se complica.....pot sa ma prezint la tribunal numai cu un martor ? . Mentionez ca el nu e de acord nici in prezent cu divortul....asta ma obliga la aducerea mai multor martori in proces?
Desi nu am nici o pretentie materiala sau de orice natura din timpul casatoriei, nu am copii, e gresala lui....dar intampin tot felul de bariere pe care le voi depasi singura (asa doresc) deci nu imi voi lua avocat sa ma reprezinte.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: contralaura , utilizator 22:57, 15 Octombrie 2011
Nu mai locuim impreuna de 4 ani, din partea mea nu as invoca daca nu ar cere legea nici o culpa, oricum nu mai conteaza si nu e placut pentru mine sa readuc acea perioada, normal ca sunt mai multe motive intotdeauna , dar eu vreau sa se termine repede si fara toata tigania aia....asa ca incercam sa ma informez daca pot ca motiv sa trec ceva simplu care sa nu provoace alte infatisari.Am discutat cu un avocat care ma ajutat sa fac si cererea. Stiu ca nu exista text de lege pentru infidelitate, doar am intrebat care este articolul care defineste infidelitatea lui(am crezut ca se intelege ca e culpa lui)...important ca sa rezolvat faza aceasta cu ajutorul unui avocat.
Cat priveste medierea.....sa incercat dar nu sa rezolvat nimic, nu e genul de om cu care sa mai mediezi.
De tiganie oricum nu scapati daca nu terminati divortul prin acordul partilor.
Este foarte greu de dovedit infidelitatea...
Poate exista si reversul...gelozia fara fundament real...

De aceea, recomandarile noastre ar fi sa uzati de toate motivele si nu doar de ceea ce ar exista riscul sa nu dovediti...
Daca nu locuiti impreuna de 4 ani, se invoca art.373/alin c, din NCV. Oricum o sa dureze cca 3-4 luni.
Totusi incercati la un mediator. Acesta v-a trimite o invitatie sotului, v-a discuta cu el (poate accepta medierea)si...poate accepta divortul. La discutia comuna se v-a finaliza acordul de mediere, se trimire in instanta cu cererea, suntei scutita de taxa (cerere separata) si totul se poate sfarsi cu bine. Numai cine incearca...castiga!
Multumesc pentru solutiile date. Mediere nu va exista deoarece el nu accepta divortul sub nici o forma deci cred ca un mediator mai mult ar complica situatia. Am angajat un avocat care ma indruma la varianta cea mai putin lunga si dureroasa, nu voi actiona in divort cu motivele reale dar voi fi fericita sa scurtez. Privind replica cu gelozia credeti-ma ca a avut un fundament cat se poate de real (proprii mei ochii). Privind banii si scutirea unei taxe nu ma afecteaza.Multumita dvs. am hotarat sa imi iau avocat....si cred ca nu voi ezita sa intru pe acest site de cate ori am nelamuriri precum si pentru a urmari subiectele atat de interesante de aici.

Toata stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort ContSters69698 ContSters69698 Care anume sunt considerate probe la divort? Sotul meu face crize de violenta groaznice, dar nu ma loveste, doar arunca si distruge lucruri,crize de furie ... (vezi toată discuția)
Martori la divort? sterea sterea Buna ziua! am si eu o mica intrebare...daca inaintez actiunea de divort in care trec nepotrivire de caracter mai trebuiesc adusi martori? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Metoda divort ContSters61499 ContSters61499 Buna ziua. Sunt casatorita din 2002, in urma casatoriei a rezultat un minor, locuim impreuna inca in apartamentul sotului achizitionat inaintea casatoriei si ... (vezi toată discuția)