avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nerespectarea unei hotariri judecatoresti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nerespectarea unei hotariri judecatoresti

In urma unei ordonante pesedinteala , instanta hotaraste incredintarea minorei la tata. Aceasta hotarire este definitiva si executorie fara termen si fara somatie , la aceasta hotarire sa facut si recurs si a fost respins . Vreau sa mentionez ca minora in virsta de 11 ai se afla in Madrid la mama acesteia , care refuza sa sa supuna hotariri judecatoresti . CE AR TREBUI SA FAC EU SA ADUC MINORA IN ROMANIA UNDE EA ARE DOMICILIUL SI UNDE ESTE INSCRISA LA SCOALA .
Nu este rapire.
Nu ati precizat nici care a fost vointa minorului la plecarea dvs. din Spania.

Faptul ca nu reusiti sa executati hotararea provizorie este alta problema.Cred ca ar fi recomandabil sa va cautati un avocat in Spania pentru a afla cum procedeaza autoritatile spaniole intr-un astfel de caz.
Ar fi recomandabil sa aveti angajat avocat si in Romania pentru a se ocupa de aceste aspecte si a colabora cu avocatul spaniol.
Minora nu a mai fost lassata nici 2 secunde cu mine de la primirea informatiei ca eu trebuie sa parasesc Spania . Iar in dimineata plecari mele din spania fetita a fost luata de nepoata sotiei mele si dusa la un magazin . Fetita nu a fost informata si nici nu a stiut de plecarea mea .
Daca fetita vrea sa vina in Romania se poate rezolva prin executor judecatoresc dupa parerea mea.
Reanalizati si mesajul meu de mai sus.
Da am inteles si va multumesc din suflet pentru sfaturi . Doar un lucru nu inteleg executorul trebuie sa fie din romania sau din spania . Eu am fost la timisoara la citiva executori si mi-au spus ca nu pot sa execute pe teritoriul spaniei .....

VA MULTUMESC DIN SUFLET PENTRU AJUTOR


Da, executorul roman nu poate executa in Spania.
De aceea va ziceam sa luati legatura cu un avocat din Spania.Executorul va fi si el spaniol.
Va trebui sa mergeti si dvs. acolo in ziua fixata de executor.

Alte discuții în legătură

Tatal nu respecta hotararea judecatoreasca de inapoiere minor Florentina_A Florentina_A In urma cu aproximativ un an de zile mama minorului i-a dat procura in scop turistic tatalui, acesta fiind cetatean italian. La acea data minorul nu era ... (vezi toată discuția)
Rapire internationala de copil catalinagt catalinagt Buna ziua. Rog Dnii Avocati cu experienta in probleme de rapire internationala de minori sa-mi indice cum se poate rezolva urmatoarea situatie! O ruda a ... (vezi toată discuția)
Rapire internationala de copii CorinaCristinne CorinaCristinne Buna seara, se da urmatoarea situatie: sotie, cetatean roman, sotul, cetatean turc. Au locuit 2 ani impreuna in Turcia, in 2014 s-a nascut o fetita, care are ... (vezi toată discuția)