avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 329 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nerespectarea unei hotariri judecatoresti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nerespectarea unei hotariri judecatoresti

In urma unei ordonante pesedinteala , instanta hotaraste incredintarea minorei la tata. Aceasta hotarire este definitiva si executorie fara termen si fara somatie , la aceasta hotarire sa facut si recurs si a fost respins . Vreau sa mentionez ca minora in virsta de 11 ai se afla in Madrid la mama acesteia , care refuza sa sa supuna hotariri judecatoresti . CE AR TREBUI SA FAC EU SA ADUC MINORA IN ROMANIA UNDE EA ARE DOMICILIUL SI UNDE ESTE INSCRISA LA SCOALA .
VA MULTUMES PENTRU SFATURII
De ce spuneti ca nu e rapire? Ca sa pricipesc si eu exact...
Dupa mine urgent la minister cerere pe rapire. Daca nu e, va spun ei.
Dupa mine e rapire in toata regula; Conventia zice ca refuzul de a returna copilul celui caruia ii e incredintat etc. e tot rapire.
Nu am acum timp sa caut exact, dar voi cauta zilele astea textul.

Pana una-alta, spuneti-mi si mie de ce voua nu vi se pare rapire? Ca vad vorbe aruncate fara argument si nu ma duce capul sa pricep de ce, oi fi obosita.
Eu cred ca doamna avocat are dreptate si ati inteles groaznic de gresit cu totii ce spune domnul acesta. Consider ca e rapire pentru ca minora este in grija mamei impotriva vointei tatalui ei (ar fi interesant de aflat si vointa minorei, la cine vrea sa stea, mai ales ca are peste 10 ani si poate fi intrebata), adica cel care are drepturi asupra ei, precum si dreptul de a decide unde se va afla minora la un moment dat, drept care ii este inlaturat in acest caz.
Daca mergeti la minister ei vor stii daca e rapire sau nu, dar aveti grija sa aveti ordonanta presidentiala la Dvs pentru a le arata ca v-a fost incredintata minora. De acolo probabil ca trebuie sa va adresati avocatului care se ocupa de divort, fiind cel mai in tema, ma gandesc eu, iar acesta va trebui sa se adreseze autoritatii de punere in executare a hotararilor judecatoresti din Spania sau ma rog, probabil ca si Ministerul Justitiei din tara noastra poate sa se adreseze respectivei autoritati, unde intr-adevar vor trebui traduse si legalizate actele in baza careia puteti actiona (recte ordonanta presidentiala si alte acte necesare).
Iar cei care nu se pricep ar trebui probabil sa nu se amestece in discutie.
Momentan vointa minorului nu ne intereseaza, avem o hotarare care e mai importanta.
INtr-un nou dosar, sigur, discutam si de vointa lui.

Cei care intra aici discuta, citind in timpul lor liber, indiferent cat sunt de obositi dupa munca si se intampla destul de des sa nu fim atenti ori sa ne scape amanunte.
Discutiile sunt libere, fiecare are dreptul la o parere, chiar si cei care se pricep pot fi neatenti, e un forum si nu o modalitate de a da adevarate consultatii juridice. Nu e ok sa atacam pe cei care isi consuma timpul ca sa raspunda.
Oricum, unde sunt 2 avocati sunt 3 pareri asa incat, cine stie, o fi, n-o fi rapire. Eu cred ca e. Astept contraargumente. :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatal nu respecta hotararea judecatoreasca de inapoiere minor Florentina_A Florentina_A In urma cu aproximativ un an de zile mama minorului i-a dat procura in scop turistic tatalui, acesta fiind cetatean italian. La acea data minorul nu era ... (vezi toată discuția)
Rapire internationala de copil catalinagt catalinagt Buna ziua. Rog Dnii Avocati cu experienta in probleme de rapire internationala de minori sa-mi indice cum se poate rezolva urmatoarea situatie! O ruda a ... (vezi toată discuția)
Rapire internationala de copii CorinaCristinne CorinaCristinne Buna seara, se da urmatoarea situatie: sotie, cetatean roman, sotul, cetatean turc. Au locuit 2 ani impreuna in Turcia, in 2014 s-a nascut o fetita, care are ... (vezi toată discuția)