avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ADMITERE BAROU 2012
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ADMITERE BAROU 2012

Inițiez un nou subiect în legătură cu viitorul concurs de admitere în barou, deși cel din 2011 nici nu s-a terminat. Însă, dat fiind faptul că intenționez să am in vedere participarea și la concursul din 2012, nutresc speranța că ne vom aduna o mână de utilizatori pentru a dezbate toate problemele cu care ne confruntăm în tratarea materiei pentru examen, și, cu siguranță nu vor fi puține. Multă baftă celor ce susțin mâine următoarea probă, iar celorlalți ”sus, pe cai!” că avem multă treabă!
Din ce autori ,inveti?...Inveti ,banuiesc fara comentariile la art. din vechiul cod ....facind abstractie de acele articole din vechiul cod.....spor.....ptr.avodreamer...ms
andrea_c a scris:

buna...ma alatura si eu din nou, trist dar adevarat. Vad ca v-ati apucat serios de treaba, bravo voua, sunteti puternici. Eu una sunt foarte dezamagita si nu stiu ce sa mai fac; sa mai dau odata sau nu; deja e a 2 oara si l-am picat, desi de data asta pe prostia mea, recunosc. E doar un zvon cu exam din februarie sau se stie ceva mai mult? si din ce invatati civilul ? v -ati luat ceva carti noi sau cum procedati?
mersi si sporrrrr


Numai perseverand vei reusi! Nu trebuie sa te dai batuta. :)
Deocamdata sunt doar zvonuri,nu este nimic sigur sau oficial.
Nu,nicio carte conform Noului Cod. Astept sa vad ce mai apare in domeniu si care sa merite a fi cumparat. Pana atunci,tratatele vechi & NCC raman baza.





Si eu ma alatur voua, am dat eroare la grila eliminatorie cu 69 de puncte, si asta pentru ca nu am avut sedimentata materia, am facut un amalgam si nu am fost sigura deloc pe raspunsuri. Multe zvonuri ca s-ar da in februarie-martie..tot ce sper este sa fie si adevarate. Am inceput de la grila sa citesc , dar nu in maniera in care am invatat in ultimele 2 luni 10-12 ore pe zi...ci asa 4 ore deocamdata :P ! Mult spor !
Buna! Ma alatur si eu subiectului. Este prima data cand scriu pe acest forum, tot prima oara cand voi incerca la Barou. Am inceput si eu sa invat, pentru ca am auzit zvonuri despre un examen nou, prin luna martie 2012. La civil voi invata prin decembrie, astept sa apara ceva carti de calitate. Va doresc mult spor si rabdare!
Dragi colegi vechi si noi, eu va recomand inca o data sa urmariti conferintele INM pe NCC. Si eu asteptam sa apara noile tratate, dar din curiozitate m-am uitat la o conferinta si am fost surprinsa cat de bine se explica pe capitole diferentele adoptate. Intelegeti mult mai bine institutiile si asta e mult mai important decat tocitul... Daca intelegi ratiunea pt care au fost modificate/adoptate poti sa gandesti grila/speta si sa punctezi ceea ce e important la sinteza. Asta e sfatul meu, dar fiecare face cum crede. Eu am trecut proba de grile, dar din motive de sanatate nu am putut sa ma prezint la celelalte probe. Asa ca nu renuntati, indiferent de cate ori picati! Spor!!!

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)