Misha80 a scris:
În perioada următoare, după cum știți, se va organiza concursul de admitere în magistratură. De curiozitate, m-am uitat pe bibliografia de examen și am constatat că se va da după vechiul Cod civil. Sigur, concursul a fost anunțat în luna septembrie, însă cum poți fi examinat după o lege, ulterior tu fiind obligat să aplici o altă lege în vigoare? În eventualitatea organizării unui concurs în primăvară la Barou ( vise de noapte, probabil) noi vom da după Noul Cod civil...sau îmi scapă mie ceva.:-/ Cum să ni se ceară nouă aşa ceva, şi celor care au peste 5 ani experienţă în domeniul juridic, nu? Proba de verificare a cunoştinţelor teoretice va fi pe 13 noiembrie, însă ce mi-e noiembrie 2011, martie sau octombrie 2012 pentru o lege de o aşa largă aplicare. Nu îmi poţi pretinde mie să ştiu în câteva luni, ceea ce tu vei învăţa într-o viaţă. Să nu mai vorbim de faptul că deocamdată pe masa judecătorilor se află şi vechea reglementare de la 1864. Eu sunt puţin derutată... puteţi să mă lămuriţi şi pe mine? Nu va fi atât de simplu pentru noi, în condiţiile în care cei care sunt activi în domeniul juridic au parte de stagii de pregătire, conferinţe etc. Eu deja am intrat în panică... Dacă o lege cum este 202/2010 a creat şi în continuare crează controverse printre specialişti, ce să mai spunem despre o lege de o asemenea întindere cum este Codul civil?
Misha, ai perfecta dreptate, dar e vorba strict despre legea in vigoare la data anuntarii examenului. Fiind vorba despre luna septembrie atunci e vechiul cod. Pt noi va fi sigur noul cod, cu toate dificultatile pe care le presupune... NU-I INTERESEAZA ceea ce tu ai argumentat foarte bine... X-(