avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ADMITERE BAROU 2012
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ADMITERE BAROU 2012

Inițiez un nou subiect în legătură cu viitorul concurs de admitere în barou, deși cel din 2011 nici nu s-a terminat. Însă, dat fiind faptul că intenționez să am in vedere participarea și la concursul din 2012, nutresc speranța că ne vom aduna o mână de utilizatori pentru a dezbate toate problemele cu care ne confruntăm în tratarea materiei pentru examen, și, cu siguranță nu vor fi puține. Multă baftă celor ce susțin mâine următoarea probă, iar celorlalți ”sus, pe cai!” că avem multă treabă!
Si pentru ca raman consecventa cartilor pe care le-am luat, sa stiti ca va fi pe piata si noul cod civil comentat, pe fiecare carte in parte, la nomina lex. Recomand pt ca am noul cod de la ei ad litteram si e impecabil, ma refer la calitate, e practic etc.
Am luat si Noul Cod civil. Note. Corelatii. Explicatii de la ch beck, dar, asa cum m-am mai exprimat pe undeva pe forum, am dat muuuulti bani pe... nimic. Daca ajungeti prin librarii, rasfoiti si o sa-mi dati dreptate!
Gata, am facut si reclama, sau ce-o fi..., nu-mi ramane decat sa citesc si sa recitesc si iar sa citesc....
Spor!
@Balanta2011

Multumim pentru info!

Am si eu cartea aia de la C.H. Beck...#-o Chiar nu se merita sa dai atatia bani pe ea.
Comentariile sunt foarte succinte,uneori reiau cu alte cuvinte ceea ce este scris in articolul din Cod,deci iti dau dreptate.
A aparut o carte cu comentarii si explicatii in materia obligatiilor:

[ link extern ]
Poate voi trece pe la o librarie sa o rasfoiesc.

Dar daca este tot ca aceea cu Note. Corelatii. Explicatii...

Mult spor! :coffee:
luiza2008 a scris:

@Balanta2011

Multumim pentru info!

Am si eu cartea aia de la C.H. Beck...#-o Chiar nu se merita sa dai atatia bani pe ea.
Comentariile sunt foarte succinte,uneori reiau cu alte cuvinte ceea ce este scris in articolul din Cod,deci iti dau dreptate.
A aparut o carte cu comentarii si explicatii in materia obligatiilor:

[ link extern ]
Poate voi trece pe la o librarie sa o rasfoiesc.

Dar daca este tot ca aceea cu Note. Corelatii. Explicatii...

Mult spor! :coffee:

Ca sa nu mai vb de faptul ca e o armata de domni si doamne, avocati si judecatori care s-au inscris ca si autori!!!! E penibila, dar mai penibila sunt eu c-am luat-o, trebuia sa ma uit mai bine pe ea! Sincer, m-a derutat faptul ca e de la editura ch beck si ca sunt multi autori etc...si e aspectuoasa :D !
Despre cartea a V-a nu stiu, n-am vazut-o..., dar o sa ma duc sa vad ce-i cu ea! E ok la prima vedere...., dar nu mai fac supozitii ca dau gres!
:wave:
Misha80 a scris:

Bboboc a scris:

@luiza2008

Multumesc am localizat pe scribd,:ohyes:
noul cod civil imi pare mai clar decat cel precedent. Personal cred ca e importanta aprofundarea codurilor mai inainte, cu trimitere la cartile deja scrise, considerand prima data notiunile schimbate care pot fi gasite in acest material. Apoi as trece la spete neaparat, nu cunoasteti un autor bun in acest sens? Thanx!

Bună dimineață! Există culegeri de spețe semnate de mulți autori, însă pentru început, până la aprofundarea materiei, recomand culegerile de spețe semnate de profesori universitari, cum sunt V.M.Ciobanu, G. Boroi, la civil și procedură civilă, Neagu la procedură penală etc. Există mulți autori care au scos culegeri de spețe, mai vechi sau mai noi care pot fi rezolvate raportându-ne la legislația în vigoare. Într-o bibliotecă bine dotată vei găsi multe cărți pe acest domeniu. Personal voi sta la sala de lectură pentru pregătirea acestei etape, pentru că nu mai am resurse să achiziționez tot ce apare pe piață. Repet, nu contează cât de vechi sunt, important fiind exercițiul și capacitatea ta de a le rezolva potrivit legilor existente acum... Spor la lucru!
P.S. Sper că nu v-ați pierdut ambiția după tot ce s-a întâmplat în această sesiune!

Multumesc! Pentru cei care sunt departe de tara :( nu ar fi de inceput un link cu ceva spete si solutii pe moment pana la comanda de carte? :oops:
boboc a scris:

Misha80 a scris:

Bboboc a scris:

@luiza2008

Multumesc am localizat pe scribd,:ohyes:
noul cod civil imi pare mai clar decat cel precedent. Personal cred ca e importanta aprofundarea codurilor mai inainte, cu trimitere la cartile deja scrise, considerand prima data notiunile schimbate care pot fi gasite in acest material. Apoi as trece la spete neaparat, nu cunoasteti un autor bun in acest sens? Thanx!

Bună dimineață! Există culegeri de spețe semnate de mulți autori, însă pentru început, până la aprofundarea materiei, recomand culegerile de spețe semnate de profesori universitari, cum sunt V.M.Ciobanu, G. Boroi, la civil și procedură civilă, Neagu la procedură penală etc. Există mulți autori care au scos culegeri de spețe, mai vechi sau mai noi care pot fi rezolvate raportându-ne la legislația în vigoare. Într-o bibliotecă bine dotată vei găsi multe cărți pe acest domeniu. Personal voi sta la sala de lectură pentru pregătirea acestei etape, pentru că nu mai am resurse să achiziționez tot ce apare pe piață. Repet, nu contează cât de vechi sunt, important fiind exercițiul și capacitatea ta de a le rezolva potrivit legilor existente acum... Spor la lucru!
P.S. Sper că nu v-ați pierdut ambiția după tot ce s-a întâmplat în această sesiune!

Multumesc! Pentru cei care sunt departe de tara :( nu ar fi de inceput un link cu ceva spete si solutii pe moment pana la comanda de carte? :oops:

Ca si jurisprudenta gasiti pe site-ul Ministerului Justitiei
[ link extern ]
sau
pe [ link extern ]
Sper sa fie cu folos! Pt moment...:coffee:
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Noiembrie 2011
ContSters218700, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)