avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ADMITERE BAROU 2012
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ADMITERE BAROU 2012

Inițiez un nou subiect în legătură cu viitorul concurs de admitere în barou, deși cel din 2011 nici nu s-a terminat. Însă, dat fiind faptul că intenționez să am in vedere participarea și la concursul din 2012, nutresc speranța că ne vom aduna o mână de utilizatori pentru a dezbate toate problemele cu care ne confruntăm în tratarea materiei pentru examen, și, cu siguranță nu vor fi puține. Multă baftă celor ce susțin mâine următoarea probă, iar celorlalți ”sus, pe cai!” că avem multă treabă!
Eu ma trezesc dimineata la 7-8 si pana seara cam toata ziua invat, repet, fac grile..., cu pauze de cate 10-15 minute .
Precizez ca eu am inceput sa invat destul de tarziu adica prin iunie si a trebuit sa fortez nota . Ma simt obosita si intr-un fel abia astept sa se termine dar pe de alta parte mi-as fi dorit sa mai am ceva timp la dispozitie pentru a mai repeta.
Oricum le recomand celor care vor sa dea in viitor sa se apuce din timp de invatat...cand lasi totul pe ultima suta de metri e foarte greu si nu ai timp sa acoperi toata materia.
In cadrul procedurii de solutionare a ordonantei presedintiale nu sunt admisibile:
a) chemarea in judecata a altei persoane, chemarea in garantie
b)aratarea titularului dreptului,interventia voluntara accesorie
c)interventia voluntara principala , chemarea in garantie
Buna!
Care sunt,mai exact ultimele updatari din coduri pe care trebuie sa le stim?
Eventual, dati-mi va rog exemple de cod (adica editura, autor, editie) care cuprinde exact ce trebuie, fara sa mai caut legi noi separat sau sa invat noutati care nu fac parte din materie.
Multumesc anticipat!
Bafta!
Buna seara. As dori si eu grile pe OEPA daca ma poate ajuta cineva.Adresa de e-mail este dobrea_roxana@yahoo.com. Multumesc!

just_me_12345 a scris:

Buna!
Care sunt,mai exact ultimele updatari din coduri pe care trebuie sa le stim?
Eventual, dati-mi va rog exemple de cod (adica editura, autor, editie) care cuprinde exact ce trebuie, fara sa mai caut legi noi separat sau sa invat noutati care nu fac parte din materie.
Multumesc anticipat!
Bafta!

legislatia in vigoare pana in martie. tematica si bibliografia o gasesti in hotararea 04 din 2011, editura c.h. beck (legislattia profesiei de avocat care are legislatia in vigoare pana in martie 2012), ed. hamangiu, ed universul juridic, ed c.h. beck, cod civil, cod penal, cod procedura penala si civila . nu sunt autori , de obicei sunt ingrijite de catre profesori. la civil se da din legislatia veche, cu exceptia unui set de art pe care le gasesti in hotarare. sper sa iti fie de ajutor inform

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Examen admitere barou satelix satelix Am citit cu interes tot ce s-a discutat pe acest forum si trebuie sa recunosc ca admiterea in barou este o mare bataie de cap......:)Am terminat si eu anul ... (vezi toată discuția)