avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ADMITERE BAROU 2012
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ADMITERE BAROU 2012

Inițiez un nou subiect în legătură cu viitorul concurs de admitere în barou, deși cel din 2011 nici nu s-a terminat. Însă, dat fiind faptul că intenționez să am in vedere participarea și la concursul din 2012, nutresc speranța că ne vom aduna o mână de utilizatori pentru a dezbate toate problemele cu care ne confruntăm în tratarea materiei pentru examen, și, cu siguranță nu vor fi puține. Multă baftă celor ce susțin mâine următoarea probă, iar celorlalți ”sus, pe cai!” că avem multă treabă!
am o nelamurire cu o minuta peste care am dat in fisele dl Udroiu
in fapt:inculpatul x comite un furt si apoi evadeaza din executarea pedepsei de 2 ani inchisoare stabilita pentru viol.
acum din ce am inteles eu din minuta respectiva i se aplica pedeapsa de 3 ani pentru furt cel il retine savarsit in stare de recida postcondamnatorie. apoi contopeste aceasta pedeapsa cu restul de un an din pedeapsa stabilita pentru viol, contopire potrivit art 39 alin 2 c.pen raportat la art 34 alin 1lit.b, rezultand sa i se aplice 3 ani inchisoare.
pentru evadare ii aplica 4 ani , retinand stare de recidiva postcondamnatorie.
pana aici totul bn si frumos....dar apoi spune ca potrivit art.39 alin 3 c.pen cumuleaza pedeapsa pentru evadare cu restul ramas neexecutat din pedeapsa de 2 ani pentru viol.
acum ce nu inteleg eu de ce cumuleaza ca art 39 alin 3 spune ca se aplica in cazul in care a savarsit o infractiune dupa evadare ori in speta aceasta spune ca anterior a comis furtul.
eu cred ca evadarea si furtul sunt infractiuni savrasite in concurs, in stare de recidiva postcondamnatorie si ar tb contopite potrivit regulilor de la recidiva si apoi contopite potrivit regulilor de la concurs....
sper ca m-am facut inteleasa si poate e ceva ce eu nu vad....
daca exista o hotarare definitiva de condamnare + evadare (care are reguli speciale) eu nu vad cum se mai poate retine concursul de infractiuni.Se aduna restul de pedeapsa care mai era de executat si pedepsa pt evadare.Apoi se aplica regulile pt recidiva post condamnatorie
Ultima modificare: Joi, 20 Septembrie 2012
scarto, utilizator
Infractiunea de evadare e savarsita in timp ce executa pedeapsa pentru infractiunea de viol si e normal sa se cumuleze cu restul de pedeapsa ramas neexecutat .
Raspunsul il gasesti la regulile ce privesc concursul de infractiuni unde scrie ca una din conditiile concursului de infractiuni este urmatoarea: "savarsirea infractiunilor mai inainte de condamnarea definitiva a infractorului pentru vreuna dintre ele.
Atat timp cat pentru furt a fost condamnat la 3 ani inseamna ca exista o hotarare si ca nu mai sunt indeplinite cerintele pentru concursul de infractiuni.
Evadarea e savarsita dupa condamnarea pentru furt deci nu mai poate exista un concurs...

imi spune si mie cineva la ce se refera modificarile codului de procedura civila cuprinse in legea nr. 71/2011 ptr punerea in aplicare a legii nr. 287/2009 privind codul civil????? si de unde sa invatam? merci!
ga84 a scris:

Infractiunea de evadare e savarsita in timp ce executa pedeapsa pentru infractiunea de viol si e normal sa se cumuleze cu restul de pedeapsa ramas neexecutat .
Raspunsul il gasesti la regulile ce privesc concursul de infractiuni unde scrie ca una din conditiile concursului de infractiuni este urmatoarea: "savarsirea infractiunilor mai inainte de condamnarea definitiva a infractorului pentru vreuna dintre ele.
Atat timp cat pentru furt a fost condamnat la 3 ani inseamna ca exista o hotarare si ca nu mai sunt indeplinite cerintele pentru concursul de infractiuni.
Evadarea e savarsita dupa condamnarea pentru furt deci nu mai poate exista un concurs...

a evadat dupa ce a savarsit infractiunea de furt insa condamnarile pentru furt si evadare au intervenit ulterior asa ca eu consider ca nu poti exclude concursul pentru ca nu exista aceea condamnare anterioara. intradevar ai condamnarea pentru viol insa din ce retin eu ca am citit e posibil ca al doilea termen al recidivei sa fie format din mai multe infractiuni aflate in concurs...sper sa nu va stresez degeaba dar mi s-a pus piticul pe speta asta:))

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Examen admitere barou satelix satelix Am citit cu interes tot ce s-a discutat pe acest forum si trebuie sa recunosc ca admiterea in barou este o mare bataie de cap......:)Am terminat si eu anul ... (vezi toată discuția)