ga84 a scris:
Infractiunea de evadare e savarsita in timp ce executa pedeapsa pentru infractiunea de viol si e normal sa se cumuleze cu restul de pedeapsa ramas neexecutat .
Raspunsul il gasesti la regulile ce privesc concursul de infractiuni unde scrie ca una din conditiile concursului de infractiuni este urmatoarea: "savarsirea infractiunilor mai inainte de condamnarea definitiva a infractorului pentru vreuna dintre ele.
Atat timp cat pentru furt a fost condamnat la 3 ani inseamna ca exista o hotarare si ca nu mai sunt indeplinite cerintele pentru concursul de infractiuni.
Evadarea e savarsita dupa condamnarea pentru furt deci nu mai poate exista un concurs...
a evadat dupa ce a savarsit infractiunea de furt insa condamnarile pentru furt si evadare au intervenit ulterior asa ca eu consider ca nu poti exclude concursul pentru ca nu exista aceea condamnare anterioara. intradevar ai condamnarea pentru viol insa din ce retin eu ca am citit e posibil ca al doilea termen al recidivei sa fie format din mai multe infractiuni aflate in concurs...sper sa nu va stresez degeaba dar mi s-a pus piticul pe speta asta:))