dsn a scris:
Salut, am o intrebare..legata de stagiatura de 2 ani.Se fac si cursuri in timpul stagiului?am inteles bine?sunt materii ca la inm si avem la fiecare un profesor,dam examen la sfarsit de semestru..?Am inteles ca anul asta asa ar fi..intrebarea mea este daca am inteles bine si daca e incepand cu acest an sau asa a fost dintotdeauna.......multumesc mult
Avocatii stagiari,dupa inscrierea in barou au obligatia de a urma cursurile INPPA,in perioada de stagiu. Si la INPPA (ca si la INM) sunt mai multe discipline si mai multi profesori. Nu stiu daca la fiecare materie in parte sau unii predau mai multe.
nu,nu se da examen la sfarsit de semestru,doar la finalizarea cursurilor INPPA.
Statutul profesiei de avocat,republicat
Finalizarea stagiului. Înscrierea la examenul de definitivare în profesie
Art. 305. (1) După terminarea stagiului, consiliul baroului, prin decizie motivată, va constata,
de la caz la caz, îndeplinirea efectivă a stagiului. Constatarea se face pe baza raportului
avocatului îndrumător și a celui al serviciului de asistență judiciară, precum și, dacă este cazul,
a notărilor consilierului coordonator al stagiului profesional.
(2) I.N.P.P.A. va comunica fiecărui barou situația privind frecventarea cursurilor, înscrierea
la examenul de absolvire și rezultatele examenului susținut de avocații stagiari.
Art. 306. În baza deciziei de constatare a îndeplinirii efective a stagiului, avocatul stagiar va
solicita consiliului baroului avizul pentru înscrierea la examenul de absolvire a cursurilor
I.N.P.P.A.
Art. 307. (1) Consiliul baroului va hotărî prin decizie înscrierea avocatului stagiar pentru
susținerea examenului de definitivat în baza evaluării activității sale de pregătire profesională.
(2) Evaluarea prevăzută la alin. (1) se va realiza în baza:
a) calificativelor și notelor acordate de consilierul coordonator al conferințelor de stagiu,
dacă este cazul;
b) raportului avocatului îndrumător;
c) referatului consilierului coordonator al serviciului de asistență judiciară a baroului;
Art. 308. (1) La sfârșitul perioadei de stagiu, avocatul este obligat să susțină examenul de
definitivare.
(2) Avocatul stagiar declarat respins sau care nu s-a prezentat la examenul de definitivat,
precum și cel care nu a promovat examenul de absolvire al I.N.P.P.A., sunt înscrişi din oficiu în
următoarea sesiune a examenului de definitivat/absolvire a I.N.P.P.A.
(3) Avocatul stagiar respins sau care nu s-a prezentat la 3 sesiuni ale examenului de
definitivat/absolvire I.N.P.P.A. va fi exclus din profesie.
;)