avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ADMITERE BAROU 2012
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ADMITERE BAROU 2012

Inițiez un nou subiect în legătură cu viitorul concurs de admitere în barou, deși cel din 2011 nici nu s-a terminat. Însă, dat fiind faptul că intenționez să am in vedere participarea și la concursul din 2012, nutresc speranța că ne vom aduna o mână de utilizatori pentru a dezbate toate problemele cu care ne confruntăm în tratarea materiei pentru examen, și, cu siguranță nu vor fi puține. Multă baftă celor ce susțin mâine următoarea probă, iar celorlalți ”sus, pe cai!” că avem multă treabă!
marciuc a scris:

voi practic de pe ce carti invatati?de ce nu faceti o lista oficiala cu cateva nume despre care stiti ca e bine sa invatati pt examen barou?se va examen din noile coduri ,dupa ce carti invatati materia noilor coduri?mersi

Iata ce e mai nou, sau cel putin de pe ce invat eu:
[ link extern ]
[ link extern ]
E foarte bun noul cod civil comentat de Terzea, iar manualele, sunt acele carti controversate, dar foarte bune!
Spor, sper c-am fost de folos de vreun fel!:dance3:

AndreeaBalan a scris:

marciuc a scris:

voi practic de pe ce carti invatati?de ce nu faceti o lista oficiala cu cateva nume despre care stiti ca e bine sa invatati pt examen barou?se va examen din noile coduri ,dupa ce carti invatati materia noilor coduri?mersi

Iata ce e mai nou, sau cel putin de pe ce invat eu:
[ link extern ]
[ link extern ]
E foarte bun noul cod civil comentat de Terzea, iar manualele, sunt acele carti controversate, dar foarte bune!
Spor, sper c-am fost de folos de vreun fel!:dance3:

Totusi ce bine ar fi daca cineva ne-ar indruma in mod oficial spre noul Cod Civil, dar oarecum ma simt nesigura citindu-l si ma gandesc sa revad vechiul cod, nu s-a vehiculat inca ideea de a se da subiecte dupa noul cod de la nici o sursa sigura, sa ramana oare deocamdata vechea bibliografie? :sorry:
Salut, am o intrebare..legata de stagiatura de 2 ani.Se fac si cursuri in timpul stagiului?am inteles bine?sunt materii ca la inm si avem la fiecare un profesor,dam examen la sfarsit de semestru..?Am inteles ca anul asta asa ar fi..intrebarea mea este daca am inteles bine si daca e incepand cu acest an sau asa a fost dintotdeauna.......multumesc mult
dsn a scris:

Salut, am o intrebare..legata de stagiatura de 2 ani.Se fac si cursuri in timpul stagiului?am inteles bine?sunt materii ca la inm si avem la fiecare un profesor,dam examen la sfarsit de semestru..?Am inteles ca anul asta asa ar fi..intrebarea mea este daca am inteles bine si daca e incepand cu acest an sau asa a fost dintotdeauna.......multumesc mult

Avocatii stagiari,dupa inscrierea in barou au obligatia de a urma cursurile INPPA,in perioada de stagiu. Si la INPPA (ca si la INM) sunt mai multe discipline si mai multi profesori. Nu stiu daca la fiecare materie in parte sau unii predau mai multe.
nu,nu se da examen la sfarsit de semestru,doar la finalizarea cursurilor INPPA.

Statutul profesiei de avocat,republicat

Finalizarea stagiului. Înscrierea la examenul de definitivare în profesie

Art. 305. (1) După terminarea stagiului, consiliul baroului, prin decizie motivată, va constata,
de la caz la caz, îndeplinirea efectivă a stagiului. Constatarea se face pe baza raportului
avocatului îndrumător și a celui al serviciului de asistență judiciară, precum și, dacă este cazul,
a notărilor consilierului coordonator al stagiului profesional.
(2) I.N.P.P.A. va comunica fiecărui barou situația privind frecventarea cursurilor, înscrierea
la examenul de absolvire și rezultatele examenului susținut de avocații stagiari.
Art. 306. În baza deciziei de constatare a îndeplinirii efective a stagiului, avocatul stagiar va
solicita consiliului baroului avizul pentru înscrierea la examenul de absolvire a cursurilor
I.N.P.P.A.
Art. 307. (1) Consiliul baroului va hotărî prin decizie înscrierea avocatului stagiar pentru
susținerea examenului de definitivat în baza evaluării activității sale de pregătire profesională.
(2) Evaluarea prevăzută la alin. (1) se va realiza în baza:
a) calificativelor și notelor acordate de consilierul coordonator al conferințelor de stagiu,
dacă este cazul;
b) raportului avocatului îndrumător;
c) referatului consilierului coordonator al serviciului de asistență judiciară a baroului;
Art. 308. (1) La sfârșitul perioadei de stagiu, avocatul este obligat să susțină examenul de
definitivare.
(2) Avocatul stagiar declarat respins sau care nu s-a prezentat la examenul de definitivat,
precum și cel care nu a promovat examenul de absolvire al I.N.P.P.A., sunt înscrişi din oficiu în
următoarea sesiune a examenului de definitivat/absolvire a I.N.P.P.A.
(3) Avocatul stagiar respins sau care nu s-a prezentat la 3 sesiuni ale examenului de
definitivat/absolvire I.N.P.P.A. va fi exclus din profesie.
;)
Ultima modificare: Joi, 15 Decembrie 2011
luiza2008, utilizator
Din nou despre coduri (NCP & NCPP):
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)